Вегетарианска тема - 14

• 27 704
  • 794
  •   1
Отговори
# 135
Листата от морковите слагам в зеленчукови супи.

# 136
  • на острова на мечтите
От тази тема продължавам да научавам полезни неща. И през ум не ми беше минавало, че листата на валериана стават за салата. danilu, откъде ги купуваш?
Или в ЛИДЛ, или в други вериги супермаркети... Много са нежни...

# 137
  • The QC to be!!!
От тази тема продължавам да научавам полезни неща. И през ум не ми беше минавало, че листата на валериана стават за салата. danilu, откъде ги купуваш?
има я в почти цяла европа тази салата, обикновено е в пластмасова купа, увита с найлон на дупки. Сигурна ли си, че не си я виждала? Може би се казва по друг начин там където сте.

danilu,
Скрит текст:
какво е вашето пиле? Нашия яде от масата, или по скоро опитва от всичко, и ако не му дадем да опита са драми, ама големи драми. Не винаги харесва храната ни, но задължително трябва да опита. Фъстъченото масло е на мерника му, но от него изяжда основно отделилото се олио и после лиже като котка от горе най горния слой. Фъстък в черупка да яде, няма начин, но обожава да ги чупи. Варен, печен или суров фъстък може да опита, знае какво е, знае, че няма да го яде, но ако види, че ядем и не му разрешим да опита, настава олелия. Като направя чай от мента и се побърква направо, чак иска да се къпе в него. Ако има пресна мента и си сложа за занстойка, ужас и олелия докато не му дам няколко листа да ги накъса. Тази вечер като извадих киселото мляко, полудя, обикаля буркана и едва ли не ще го вдигне понеже се е запънал и се опитва да вдига капачката.

# 138
Ох, това тук го наричаме фелд - салата.(Feldsalat).
Аз си помислих, че става дума за валериана ( лечебна дилянка).😊
Baby*, брех, какви интересни характери имат тези птички. И как ги проявяват.💗
Не съм имала никога папагал.

# 139

Гореща зеленчукова супа

# 140
Моля за рецепта за веган стек от целина.🙂

Мариноваш в “Гхи” и подправки и на барбекюто го мяташ..)

# 141
Днес правихме вегетарианско шкембе
 (с кладница)
Стана умопомрачително. 😍

# 142
Моля за рецепта за веган стек от целина.🙂

Мариноваш в “Гхи” и подправки и на барбекюто го мяташ..)

А във фурната дали ще стане? Нямам барбекю.

# 143
Съмнявам се. Но не пречи да опиташ? Може би повече киснене и омекване ще трябва.

# 144
Днес правихме вегетарианско шкембе
 (с кладница)
Стана умопомрачително. 😍
Любимо ястие! Simple Smile Подправи я с чесън, както си трябва, нали?
Edit:
Въпреки че на снимката виждам люта чушка. А чушка и чесън заедно не вървят...

# 145
О, да. И люти чушки и пипер, с препечен хляб..)

# 146
  • София
Суис, супичката е чудесна! Бих добавила лютичко- чер.пипер.
Ейнджъл със застройка ли е "шкембето"
Не знаех, че листата на морковите се използват за супи.
Днес съм на препечени филийки със суров сусамов тахан и паста каламата, чай и овесено мляко. Друго не ми се яде. Нямах и кога.
Мъжете доизяждаха от вчера.
Утре ще готвя броколи с картофи.
Бейби, страхотен смях ме напуши като си представих птичето как се отстоява.

# 147
Как се прави тази шкембе-чорба? Никога не съм опитвала оригинала.

Кюфтенцата à la Мигла много ни се усладиха вчера.
Пълнени чушки с яйца и сирене (малко лятна манджа, но като има още тукашни чушки...), зеленчукова крем супа. Правих и едни крекери от слънчогледови и тиквени семки. От вчера ги суша, ужас. Май повече няма да се захващам. От магазина сигурно излизат по-евтини. И кисело мляко заквасих днес. Бях си купила от съседна Франция 2 вида с някакви специални закваски и сега си ги отглеждам. Grin
За утре съм накиснала жълта леща, но трябва още една манджа да се измисли.

Много забавно ми се струва съжителството с папагал. Smile baby*, той си хвърка навсякъде ли?

# 148
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вчера изпеках една тиква, само я срязах на две и я почистих. Подобна на цигулката.
Пържени картофи
Зелена салата с ябълка и червено цвекло

За днес нямам идеи.
Имам патладжан, но е само един. Явно ще иде на къри с още нещо. Ще накисна и нахут.

# 149
  • на острова на мечтите
Скрит текст:

Скрит текст:
Ето го нашият любимец. На него не трябва да му се дават много фъстъци, или други подобни мазни семки... Имат много малък черен дроб и ако се прекали, могат да умрат.
Днес крем супа от резене....
Салата от моркови...
Печено броколи. За първи път ще го правя така.
Сега да видя кои са кюфтенцата на Мигла!? Ще се угоявам май тия дни. Много обичам есента. Пълна с невероятни продукти.

Общи условия

Активация на акаунт