Юлски Бебета 2021

• 44 304
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Аз работя отвкъщи, едното дете е онлайн, другото вече не живее с нас и се виждам с нея веднъж седмично, така че аз се пазя, но мъжът ми е нон стоп на работа, срещи до късно, изобщо много натоварен график и само се моля да не се зарази, но сега ако ни затворят, може и да се кротне.
Аз пия пренатални витамини и омега с ДХА, в тях има фолиева, а на изследването ми бе над норма, явно съм се преподготвила.
Ох, не знам как сте вие, но аз нон стоп броя дните до следващия преглед, до генетичния тест, до 12 седмица, само броя!
Добре че имам работа, че иначе да съм полудяла.
Луда работа ...
Генетичен тест,включва БХЧ ли?

Неинвазивен кръвен тест, с който дай, Боже, се отхвърлят хромозомни аномалии и микроделации, и да, включва скрининг и за Синдром на Даун, но не само.
Моля се всичко да е наред. Препоръчва се при жени над 35 г. или при фамилна обремененост.

# 316
Аз почнах работа официално от 2 ноември, работя в сфера която не е засегната и няма да бъде засегната от Ковид. По време на пандемията са си работили. Аз ще му кажа първата, втората седмица на януари месец, много ми е трудно да крия от 5те ми колежки, тъй като за 3 месеца си станахме доста близки ама засега мисля и на тях да кажа януари. Не знам дали няма да му стане криво, или да си помисли че затова съм почнала работа ама ще видим, ще му обясня и се надявам да ме разбере. Една от старшите колежки е бременна и ще излиза болничен края на януари, така че преди това смятам да го уведомя. С предишната бременност, работих 2 години и им казах може би почти веднага. Така че ако са коректни с вас и сте от повече време бих им казала.

И аз съм горе долу в тази ситуация, започнах края на Септември и също мисля началото на Януари да им кажа ( дано всичко да е наред), не мисля че ще им е приятно, но това е положението. Относно защитата, мисля че все повече работодатели се страхуват да освободят бременна служителка, но пък във времена като днешните, където само гледат как да спестят от всеки разход трябва да се подсигурим май.
Пия Абофолик мета по 1 на ден, но не приемам други витамини и ще се обадя утре да  попитам док. Каза ми ако е обикновена фолиева киселина трябвало по 3 на ден.

# 317
Момичета, а вие как се пазите? Виждате ли се с хора, пътувате ли с транспорт, как ви протича деня?
Ние с ММ понеже работим от вкъщи и в общи линии излизаме само на разходки, до магазин или аптека, и до лекар Simple Smile Не се виждаме с абсолютно никой, дори със семействата ни, което много ми тежи...

Иначе и аз пия по едно хапче неофолик мета, но моята лекарка ми предписа комплекс мултивитамини Прегнакеър, които съдържат фолиева киселина и май не е добре да приемам и двете, много се чудя дали да си ги купувам тия витамини.

Ние никак не се пазим, няма как. Дъщеря ми ходи на градина, мъжа ми на работа, като пътува с градски транспорт, а аз редувам един ден вкъщи, един ден в офиса.

Фолиева пия веднъж на ден, а за други витамини моето АГ смята,  че първите три месеца не трябва да се пият.

На работодателя не знам кога да кажа, първо със сигурност искам да мине втория преглед, за да се види има ли ембрион и пулс. Ако всичко е наред ще търся начини да изляза в болнични възможно най-бързо.

# 318
Аз работя отвкъщи, едното дете е онлайн, другото вече не живее с нас и се виждам с нея веднъж седмично, така че аз се пазя, но мъжът ми е нон стоп на работа, срещи до късно, изобщо много натоварен график и само се моля да не се зарази, но сега ако ни затворят, може и да се кротне.
Аз пия пренатални витамини и омега с ДХА, в тях има фолиева, а на изследването ми бе над норма, явно съм се преподготвила.
Ох, не знам как сте вие, но аз нон стоп броя дните до следващия преглед, до генетичния тест, до 12 седмица, само броя!
Добре че имам работа, че иначе да съм полудяла.
Луда работа ...
Генетичен тест,включва БХЧ ли?

Неинвазивен кръвен тест, с който дай, Боже, се отхвърлят хромозомни аномалии и микроделации, и да, включва скрининг и за Синдром на Даун, но не само.
Моля се всичко да е наред. Препоръчва се при жени над 35 г. или при фамилна обремененост.
Явно става въпрос за Пренатест,аз се чудя да правя ли или да изчакам феталната

# 319
И аз особено няма как да се пазя, като работя с 20 6годишни деца, от които много много не може да се спазва дистанция.
Пия по 1 Фк на ден  😶
И също нямам търпение за преглед..
В четвъртък влизам в 7 седмица и си надявам на прегледа да видя сърчице. Мислите ли че е възможно, т.к съм с овулация без закъснение на 14 ден и след 8 дни вече имах положителен тест за бременност  Simple Smile дали ще е пораснало толкова 🤗

# 320
И аз особено няма как да се пазя, като работя с 20 6годишни деца, от които много много не може да се спазва дистанция.
Пия по 1 Фк на ден  😶
И също нямам търпение за преглед..
В четвъртък влизам в 7 седмица и си надявам на прегледа да видя сърчице. Мислите ли че е възможно, т.к съм с овулация без закъснение на 14 ден и след 8 дни вече имах положителен тест за бременност  Simple Smile дали ще е пораснало толкова 🤗
би трябвало да се види,при мен се видя онзи ден в 7+1 с коремен ехограф,показа ми го как мига ☺

# 321
Аз първия бременност казах като влязох в 4тия месец. Работя на същото място вече 8 години, в моя отдел 4-5. Ако всичко е наред, мисля и сега така да процедирам. Аз още се водя майчинство, но работя на половин ден от вкъщи и изобщо не ходя в офиса, така че докато не кажа надали някой ще разбере.

# 322
Другата седмица съм на втори преглед и ще съм в 9г.с, на коремен ехограф ли ще ме гледа вече, че съм направо след работа и дали да помоля да изляза по-рано за да си отида до вкъщи.

# 323
Другата седмица съм на втори преглед и ще съм в 9г.с, на коремен ехограф ли ще ме гледа вече, че съм направо след работа и дали да помоля да изляза по-рано за да си отида до вкъщи.
Ами би трябвало да е  с коремен,мен и 2та пъти до сега само с коремен ме гледа АГ

# 324
Здравейте дами,
Нова съм във форума, присъединих се, защото преди 10 дни разбрах, че съм бременна (по калкулатор терминът е 05/07). В момента съм в средата на осма седмица. Първа бременност ми е и всичко ми е изключително ново и странно, но засега четенето на темички тук помага доста 😊

# 325
healthy1, мен в 8 г.с. пак с вагиналния ме гледа. Попитах до кога може с него, отговори, че след 9, 10 г.с. се минава на коремен. Аз сега съм в 9-та, прегледа ми е петък. Ще пиша след това, но мисля, че пак ще е с вагиналния.

# 326
На работодателя си мисля да каже утре,защото съм с ученик 1 клас ,а от 27.11 ще трябва да учи от вкъщи, съответно да работя от вкъщи и трябва да поискам разрешение.Иначе го бях планувала за януари,но плана се развали Sad

# 327
Момичета днес бях на втори преглед, бебчо е пораснал с 1см и половина 😁. АГ ми даде фемибион 1, но ако го пия трябва ли да си пия и фолиевата киселина?

# 328
  • Варна
Здравейте,момичета 😊
Надявам се,че сте добре ❤️ За първи път не успях да прочета написаното,понеже  е 2ч през ноща.(ще чета утре).
Мъжа ми и баща ми са в болница след усложнения от ковид. Мисля,че имам и аз усложнения.
Знаете ли как мога най-безопасно да проверя белият дроб? Предполагам снимка е изключена? Ако е само с кръвни изследвания за някаква инфекция,то какви показатели да изследвам?
Личният ми лекар и АГ,то са.....да хванеш единият,да удариш другият
...
АГ казва,че не може да помогне,не може да ми даде информация (не само за тоя въпрос и други и задавах-елементарни),да се обаждам на личният. Личният не знае къде се намира. Е кой към кого аджеба да се обърна... Много съм се уплашила.
Отделно сме сами с детето под карантина и вече мозъка ми превърта...

# 329
  • Бургас
Здравейте,момичета 😊
Надявам се,че сте добре ❤ За първи път не успях да прочета написаното,понеже  е 2ч през ноща.(ще чета утре).
Мъжа ми и баща ми са в болница след усложнения от ковид. Мисля,че имам и аз усложнения.
Знаете ли как мога най-безопасно да проверя белият дроб? Предполагам снимка е изключена? Ако е само с кръвни изследвания за някаква инфекция,то какви показатели да изследвам?
Личният ми лекар и АГ,то са.....да хванеш единият,да удариш другият
...
АГ казва,че не може да помогне,не може да ми даде информация (не само за тоя въпрос и други и задавах-елементарни),да се обаждам на личният. Личният не знае къде се намира. Е кой към кого аджеба да се обърна... Много съм се уплашила.
Отделно сме сами с детето под карантина и вече мозъка ми превърта...

Здравей,приемаш ли някакви медикаменти? Съветвам те да потърсиш помоща на хомеопат

Общи условия

Активация на акаунт