Юлски Бебета 2021

• 44 400
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Besnata ioana, добре дошла! ❤
Аз като представител на майките с две деца, чакащи трето, да те успокоя, майчината любов не се дели, тя се умножава! Колкото и деца да имаме, всяко ще си го обичаме от цялата ни душа и сърце, направо безгранично ❤❤❤

Flowergirl07, резултатите септември са по-добри, но ТСХ е високо за ранна бременност. Консултирай си се с ендокринолога и регулирайте хормона, ако беше само субклиничен хипотериодизъм, можеше и да те оставят без хормонална терапия, но при наличие на автоимунен процес, във всички учебници и практики се препоръчва коригиране на ТСх до под 2,5.
Хома индекс ти е супер, внимавай как се храниш и всичко ще е наред.

Ние с бебчо растем на коремче, а мама си седи все така клечо, което не ме тревожи, даже по-добре да съм си като преди, че такава ми е професията, изисква да съм слабичка 🙈
С кака качих 8 кг., с бате едва 6, да видим бебче номер 3 как ще ме закръгли.
Но най-важното е да са ни здрави бебоците,  пък после ще влизаме във форма 🏆

# 361
Няма какво да оплескаш, АГ ще те насочи. Дори моята ми казваше, пък тя си пести думите Grinning Реално изследванията не е нужно да се направят същия ден, така че не е задължително да ходиш гладна на прегледа.

besnata ioana същото се чудя още от преди да забременея. Хем знам колко е хубаво да имаш брат на близка възраст, защото винаги има с кого да си играеш като дете и на кого да разчиташ като по-голям, хем като се замислихме за второ дете започнах да се чудя дали няма да лиша дъщеря си от част от любовта и вниманието което й отделяме в момента.

s.mircheva, благодаря и аз така си помислих ама знам ли... да не оплескам нещо.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 10:46 от s.mircheva

# 362
Здравейте, аз съм 10 ГС и при предишния преглед генеколога ми не ми каза да пия каквито и да е добавки или витамини, дори фолиева киселина, а ми е първа бременност. Не съм наясно, затова ако можете да ме поставете нещо. Може би защото беше първи преглед.

# 363
Здравейте, аз съм 10 ГС и при предишния преглед генеколога ми не ми каза да пия каквито и да е добавки или витамини, дори фолиева киселина, а ми е първа бременност. Не съм наясно, затова ако можете да ме поставете нещо. Може би защото беше първи преглед.
Според мен в задължително да пиеш фолиева киселина, най-добре метилирана за всеки случай (неофолик мета). Няма изследване което да не е потвърдило необходимостта й. Не знам защо лекарят ти е казал да не я пиеш, но аз бих поискала второ мнение/бих си взела и пила задължително  Simple Smile

# 364
Привет и от мен Simple Smile
Аз съм с трета бременност, имам едно детенце на 4. Първите седмици са ми много тревожни, защото загубихме точка миналата година в 10 г.с.

От вчера слагам инжекции клексан и пия прогестерон, заради историята и генетичните/хормонални състояния.

Много се радвам, че има тази групичка.

Днес съм в 4 седмици и 3 дни, но имам доста изявено подуване в гърдите, нощно събуждане за хранене. Хубавото е, че акнето ми се изчисти Simple Smile

Има ли мами в края на юли.
Стискам палци на всички да имат лека бременност и да гушнат сладки бебчовци през лятото на 2021 Simple Smile

# 365
Той не ми е казал да не пия, просто не ми каза какво трябва да си взема. Не се изразих много точно. Но не знам от кога се започва с фолиевта киселина

# 366
По принцип фолиева киселина е хубаво да приемаш няколко месеца преди бременността. Ако не е планирана, веднага след като разбереш. Сега се замислих, че не знам до кога трябва да се пие?

# 367
Благодаря, значи после ще отида да си купя . А да ми препоръчате някоя конкретна или фирмата е без значение.

# 368
Здравейте и от мен! Преди да ми закъснее имах за няколко дни по малко кафеникаво течение и си мислех, че ще ми дойде. После ми закъсня.

Според онлайн калкулатора съм в 5 г.с. и 4 дни, не знам точно как се изчислява, видях, че сте коментирали. Когато ми закъсня с около 5 дни си направих 3 теста - положителни и на другия ден още един положителен.

Имам главоболие през деня, силно напрежение в гърдите, изпъпчих се Grinning , доста ми се ходи по малка нужда. Всеки ден обаче имам и една тъпа болка отдясно ниско долу. По някога се измества отляво, но е предимно в дясно. Четох в интернет, че било нормално, защото матката се разтяга и се подготвя за бебето. Надявам се, че всичко е наред.
Започнах да пия фолиева киселина Неофолиак веднага след като си направих тестовете. Записах си и час за първи преглед за 7.12 в болница Надежда при д-р Христова, надявам се да е добра.

Виждам, че пиете нош па за болките в корема, чудя се дали и аз да не пробвам...

# 369
Фолиевата киселина се пие до 3 месец и е желателно поне месец преди това. С първите две деца не съм пила и всичко ми беше наред, но сега съм при др АГ и тя ми изписа веднага като разбрах, че съм бременна.

# 370
А, също видях, че се притеснявате за коронавируса. Ами, аз и мъжа ми сме го изкарали без да разберем. И двамата имахме силна умора, кашлица и болки в гърдите, но се оправихме за 5 дни. След това отидохме да си направим тест за антитела и се оказа, че мъжът ми има, а аз - не, но може и да е, защото мен ме хвана няколко дни след него. По това време въобще не сме мислели, че може да съм забременяла и се надявам всичко да е наред, защото пих Фервекс и други такива противогрипни лекарства. Пожелавам ви всичко да е наред при вас!

# 371
Фолиева киселина до 12 седмица поне. После лекарят ще каже дали има нужда. Аз пия пренатални витамини и там има. Тъй като смятам да си ги пия, явно няма да я спирам.
Момичета, вие лакирате ли се?
Или само аз съм луда да спра всичко - грим, лак, мигли🙈
Гледам да минимизирам всякаква химия, но започнах да си мажа гърдичките с олио, защото доста растат, мацам и коремчето, но ти е още мъничко ❤

# 372
Аз по принцип не се лакирам, защото ноктите ми се прецакват доста. Обичам да пия кафе и черен чай с мляко, но спрях и двете въпреки, че казват, че може по 1 чаша на ден. Забелязах, че откакто не пия съм много по-спокойна. Мислех да си взема някои кремове за лице, но вчера случайно се вгледах в един крем от Нотино и пишеше, че не се препоръчва за бременни. Засега искам да изчакам прегледа на 7ми и ако всичко е наред, дай Боже, ще започна да ползвам био козметика. В Зоя.бг имат много неща - козметика, гримове. Ние си пазаруваме редовно, защото мъжо има алергия към млечни продукти и там намираме доста заместители.

Иначе в нас имам много маски за лице и мазила, някои ще ги дам на мама Grinning Наскоро си взех една палитра на Makeup Revolution, спирала, очна линия и червило - тях ще си ги ползвам, когато имам повод да си сложа грим, а това се случва рядко Grinning

# 373
Аз откакто родих миналия ноември, съм се гримирала общо 10тина пъти Joy Но преди това докато бях бременна не съм спирала. Не че слагам много грим де, но молив за очи и спирала си ми бяха част от ритуала за подготовка за работа. Лак за нокти много рядко слагам, защото после ноктите ми започват да се цепят.

# 374
Как сте момичета,поотминаха ли ви неразположенията,аз съм добре,нямам гадене което е хубаво ,единствено като огладнея ми се гади . Нямам търпение за следващия преглед,и най вече да питам АГ как стоят нещата сега с женските консултаций ,че много се притесняват пак да не ги спрат и тогава ще психясвам яко 🤔

Общи условия

Активация на акаунт