Юлски Бебета 2021

• 44 187
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Изоставането и според моето АГ е нормално. При мен засега е 4 или 5 дни, всеки път питам и всеки път казва, че няма причина за притеснение.
Аз имам два БХС като втория май ще е само ФМ, без частта с кръвта, защото така и така имам БХС + ще правя генетичен тест.

# 526
Кари, моят лекар ми каза, че няма смисъл от БХС като правим неинвазивен тест. Вече ако недай си, Боже, има генетична находка, генетиците ще дадат указания, най-често амниоцентеза, която е 99% сигурна. Неинвазивният тест дава 95% сигурност...
Да се молим всичко да е наред само и мислим позитивно 🙏❤🙏

# 527
Във Фемина ходих в 20 г.с. през 2013 г. ,бях много разочарована .Казаха ми ,че виждат кисти в мозъка и трябва да отида на ФМ в 30 г.с. Отидох на друго място и ми казаха,че няма никакви кисти.А питате ли ме 10 седмици за какво ли не мислех и се притеснявах.

# 528
Кари, моят лекар ми каза, че няма смисъл от БХС като правим неинвазивен тест. Вече ако недай си, Боже, има генетична находка, генетиците ще дадат указания, най-често амниоцентеза, която е 99% сигурна. Неинвазивният тест дава 95% сигурност...
Съгласна. Просто вече бях записала час, на който държа - основно за да огледат бебето, а БХС е просто статистика и наистина ако говорим за генетични аномалии, ген.тест е по-точен. Та ще ги направя за да се възползвам от ранната ФМ (която е част от БХС) - и е хубаво да се направи, защото може да има потенциално други неща, които ген.тест не отчита.

# 529
Какво може да не отчете генетичния тест? Аз се чудя дали да ходя на първата ФМ - реално измерванията на гънката на врата и на носната костица може да я направи и АГ. Чудя се дали да не отида направо на втората, че там нали оглеждат вътрешните органи вече.

Съгласна. Просто вече бях записала час, на който държа - основно за да огледат бебето, а БХС е просто статистика и наистина ако говорим за генетични аномалии, ген.тест е по-точен. Та ще ги направя за да се възползвам от ранната ФМ (която е част от БХС) - и е хубаво да се направи, защото може да има потенциално други неща, които ген.тест не отчита.

# 530
s.mircheva, по-добре не пропускай ранната морфология.
Аз направих най-пълния генетичен тест, включва пълен Хромозомен анализ за монозомии и тризомии + дефекти свързани с полови хромозоми (синдроми на Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY)
Чакам и се моля за добри резултати 🙏🙏🙏

Все пак ще си правя ФМ, защото ехографската находка е много важна при съмнение за някакви отклонения в плода.

С втората ми бременност, не бяха отчели, че е стартирала като двуплодна, и БХС беше с много висок риск заради висок хормон, с категорична препоръка за амниоцентеза. Бях на 26 г. Изпаднах в ужас, но се консултатихаме с двама супер добри специалисти по ФМ и двамата бяха категорични, че детето е здраво и не се налага амниоцентеза. И се оказаха прави. Тези тестове показват процент риск. Много е важна и самата ранна ФМ от добър специалист. 
Дано са ни здрави бебчетата и скоро забравим всички тревоги и притеснения!
Това желая на всички ни от сърце!
Целувки на коремчетата ❤❤❤
Какво може да не отчете генетичния тест? Аз се чудя дали да ходя на първата ФМ - реално измерванията на гънката на врата и на носната костица може да я направи и АГ. Чудя се дали да не отида направо на втората, че там нали оглеждат вътрешните органи вече.

# 531
Здравейте! Може ли да се яде риба сом? Знам че някои риби са забранени по време на бременност. Някой да има информация за сом. Благодаря.

# 532
Аз не съм срещала някъде да пише, че не може. Четох, че не трябва суши, сьомга, риба тон и акула.

# 533
Момичета,някакви отзиви ,мнения за МЦ Марковс имате ли? Аг ме праща там за ФМ или БХС беше ама от вълнение забравих кое от двете беше,та утре ще и звънна да я питам пак 😀 Разбрах че се прави около 12та седмица само амя толкова бях разсеяна ,че единственото което чух беше че всичко е наред с бебчето 😀

# 534
Здравейте.
В 5 г.с и два дни нещо започна да ми се втвърдява корема.  Пих едно ношпа и си глътнах утрогестана, но ме боли като при цикъл сега освен спазмите. Коремчета ми се поду доста. Според вас тоа притеснително ли е.

# 535
Момичета, да ви кажа за едно приложение, може някои от вас да го ползват FEIA, то е на болница Токуда и там следиш бременността, има сякаква информация за храни, лекарства, препарати и всичко друго, което можеш и не можеш да взимаш и правиш. Описва всяка седмица много подробно, бъдещи прегледи. Абе всичко. На български е и е адски подробно и удобно. Другото, което използвам е Ovia Pregnancy, то вече е на английски, пак е много хубаво.
Та ако се чудите какво може да хапвате, там си пише ❤

# 536
Супер! Чух за това Feia , но така и не успях да го намеря, защото явно съм го писала грешно.

А иначе за подуването на корема - аз не съм пила нищо освен Неофолиак и също имах подут корем. С една приятелка си говорихме, тя наскоро роди и ми каза, че и тя в началото е имала подуване.

# 537
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед 10г.с.,всичко върви в норма и се заредих с настроение. Предписа ми и допълнителни витамини, но сега им забравих името. Мисля, че беше нещо Прена... На 21.12  съм отново на преглед и тогава ще ми назначи и кръвните изследвания. Тя потвърди, че при втора, трета бременност си проличавало по-рано, заради вече разширената матка.
Имам въпрос: в момента всяка вечер нанася кокосово масло в областта на корема и гърдите, но ми се ще нещо по - силно и ефикасно да включа. Супер предразположена съм към сърии. Та дайте съвет какво да взема?
И така мили мои хубав ден на всички.

# 538
За стрии съм на мнение, че няма как да е прекалено рано и започнах да се мажа от две седмици всяка вечер. По нататък ще започна и сутрин да се мажа. След доста дълго четене взех две неща: едното е на Палмърс крем с какаово масло другото на Мустела Maternite олио против стрии. На Мустела е малко по-мазно и усещам, че дори на сутринта кожата ми е мека, докато при Палмърс, тъй като е крем попива доста по-бързо.Палмърс имат и олио от същата серия и мисля да взема другия път. Надявам се да има ефект, поне каквото зависи от мен да съм направила,пък какво ще стане ще видим. 😁
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед 10г.с.,всичко върви в норма и се заредих с настроение. Предписа ми и допълнителни витамини, но сега им забравих името. Мисля, че беше нещо Прена... На 21.12  съм отново на преглед и тогава ще ми назначи и кръвните изследвания. Тя потвърди, че при втора, трета бременност си проличавало по-рано, заради вече разширената матка.
Имам въпрос: в момента всяка вечер нанася кокосово масло в областта на корема и гърдите, но ми се ще нещо по - силно и ефикасно да включа. Супер предразположена съм към сърии. Та дайте съвет какво да взема?
И така мили мои хубав ден на всички.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 15:19 от LaLa Land

# 539
Момичета,я кажете какво мислите за БХС ,аз вече запазих час за 29.12 ,но в интернет пространството чета доста различни мнения и леко се обърках ,едни казват че е безсмислено,други че е ок .. доста мнения изчетох и съм доста объркана . Тези от вас които вече имат дечица правили ли сте БХС и как протича самата процедура?

Общи условия

Активация на акаунт