Юлски Бебета 2021

• 44 168
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Момичета,я кажете какво мислите за БХС ,аз вече запазих час за 29.12 ,но в интернет пространството чета доста различни мнения и леко се обърках ,едни казват че е безсмислено,други че е ок .. доста мнения изчетох и съм доста объркана . Тези от вас които вече имат дечица правили ли сте БХС и как протича самата процедура?
Първо да кажа, че аз ще правя това изследване... препоръчително е това знам аз. И имам въпрос - по информация от интернет може да се проведе от 12г.с до 13г.с  и 6дни или се бъркам аз, та въпроса ми е вие за по-последните дни или по-първите сте запазили. Дай Боже всичко да е наред си запазих час за 7.01, което ще е точно 13г.с 0дни. Избързам ли закъснявам ли не мога да преценя🤔

# 541
Момичета,я кажете какво мислите за БХС ,аз вече запазих час за 29.12 ,но в интернет пространството чета доста различни мнения и леко се обърках ,едни казват че е безсмислено,други че е ок .. доста мнения изчетох и съм доста объркана . Тези от вас които вече имат дечица правили ли сте БХС и как протича самата процедура?
Първо да кажа, че аз ще правя това изследване... препоръчително е това знам аз. И имам въпрос - по информация от интернет може да се проведе от 12г.с до 13г.с  и 6дни или се бъркам аз, та въпроса ми е вие за по-последните дни или по-първите сте запазили. Дай Боже всичко да е наред си запазих час за 7.01, което ще е точно 13г.с 0дни. Избързам ли закъснявам ли не мога да преценя🤔
Аз ще съм в 12+ 3 дни тогава . А ФМ кога се прави,мисля че пак беше в тези седмици ,но моята АГ ми каза на този етап  само  за БХС да запазвам час и аз слушам и изпълньвам ,но пйк и се притеснявам да не пропусна някое важно изследване

# 542
Момичета, биохимичният скрининг или наречен още ранен скрининг включва ехографско изследване в себе си, познато още като ранна фетална морфология - между 11та и 14та седмица (вече трябва да се види 13та и колко дни беше) Т.е. двете вървят заедно. След това вече има следващи фетални морфологии. Но първата ФМ е заедно с БХС, не отделно - и резултатите от двете се комбинират за да ви дадат риска по всяка категория - Даун и др. синдроми.
БХС (включващ ФМ) е бил препоръчителен преди, но в днешно време е задължителен. Ако ще се прави генетичен неинвазивен тест, то частта с взимането на кръв и показателите от нея в БХС може да се пропусне, но ехографското изследване (ФМ) е добре да се направи, защото генетичният тест отхвърля генетични аномалии, а е възможно да има други, не непременно свързани с някакъв синдром.
Дано това обобщение+разяснение да ви е полезно Simple Smile

# 543
БХС е много важен... Айде изключете статистиката за даун, която си е до някъде тото. Направете един пренатест за най- сигурно. Но БХС не е само за Даун, а за още някои други генетични заболявания, които заедно с прегледа с ехограф дава много точни данни на докторите... Според мен това си е важно. Изследването е препоръчително. Аз ще правя в 12+1 и отделно ще си пусна пренатест, за да не се вкарвам във филм, ако статистически не излезе в моя полза изследването за Даун. Една мама тук писа, че било само замервания и тн. Не е точно така, гледа се с доплер кръвотока, плацентата, сърчицето на бебето, всичките органчета. Абе важно си е.... Препоръчвам да не го прави обикновено АГ, а специалист по фетална морфология и кардиология ( още по-добре)

# 544
БХС е много важен... Айде изключете статистиката за даун, която си е до някъде тото. Направете един пренатест за най- сигурно. Но БХС не е само за Даун, а за още някои други генетични заболявания, които заедно с прегледа с ехограф дава много точни данни на докторите... Според мен това си е важно. Изследването е препоръчително. Аз ще правя в 12+1 и отделно ще си пусна пренатест, за да не се вкарвам във филм, ако статистически не излезе в моя полза изследването за Даун. Една мама тук писа, че било само замервания и тн. Не е точно така, гледа се с доплер кръвотока, плацентата, сърчицето на бебето, всичките органчета. Абе важно си е.... Препоръчвам да не го прави обикновено АГ, а специалист по фетална морфология и кардиология ( още по-добре)
Съгласна - точно затова моето АГ каза също да не се  пропуска самото оглеждане на бебето т.е. феталната морфология, а да се пропусне само кръвната част + статистиките (където например само едни години ти вдигат риска безумно, дори и всичко останало да е ок). Ако имам резултат (дай боже добър) от ген.тест, ще го занеса на БХС, за да направят само ФМ и да не ме мъчат/ шашкат с останалото Simple Smile

# 545
Аз пуснах неинвазивен тест, чакаме резултатите и ще ходя на ранна ФМ в 12 +1. Моля се резултатите да са добри от теста, но и ми се иска да си огледаме бебче! Това чакане ме побърква, не знам как вие се справяте с чакането, но аз се усещам, че
Само броя дните до това и онова. А вчера една приятелка ми каза, колко бързо минавала бременността... миии на мен тези първите седмици изобщо не ми минават бързо, само треперя дали всичко е наред ...
Луда работа 🙈🙈🙈

# 546
  • Варна
Besnata,колко е голямо бебче ❤️

Аз днес също бях. 31.и нещо мм . Запазих час за скрининга на 29ти декември във Фемина,като тогава ще съм в 12с5д. По ехограф и в 13с2д по календарче (не съм следяла овуто и явно е била по късно,макар че цикъла ми е редовен).
АГ иска да ми прави цитонамазка след месец,но мисля да я откажа,какво мислите вие? Правена ми е месец преди да забременея (при друго АГ).

Здравейте и от мен. Днес бях на преглед 10г.с.,всичко върви в норма и се заредих с настроение. Предписа ми и допълнителни витамини, но сега им забравих името. Мисля, че беше нещо Прена... На 21.12  съм отново на преглед и тогава ще ми назначи и кръвните изследвания. Тя потвърди, че при втора, трета бременност си проличавало по-рано, заради вече разширената матка.
Имам въпрос: в момента всяка вечер нанася кокосово масло в областта на корема и гърдите, но ми се ще нещо по - силно и ефикасно да включа. Супер предразположена съм към сърии. Та дайте съвет какво да взема?
И така мили мои хубав ден на всички.

# 547
Anna, не съм специалист, но мисля, че ако ти е правена тази година, можеш спокойно да я пропуснеш. Аз имам от тази година юни/юли мисля и планирам да не правя друга...
Нека някой с повече инфо потвърди Simple Smile

# 548
Момичета, някоя беше писала, че има разминаване в приложението, което ѝ показва в коя гестационна седмица е и това, което ѝ е казал лекарят. На мен приложението ми казва 7 седмица, а тя днес на първия преглед ми каза, 6 седмица, 17 мм. Каза след 10 дни да отида пак, за да се види дали има тонове.

Трябва ли да се притеснявам??

# 549
Usmvka, повечето приложения казват че си, да кажем в твоя случай 7-ма седмица, а ти да си 6+2, примерно. Приложението има предвид, че ти си приключила 6-тя седмица и караш вече 7-ма. Това е идеята. Когато станеш 7+1, ще си завършила 7-ма седмица и ще си ьапочнала 8-ма. Доста е объркващо, дано ме разбра. Та не е повод за притеснение ❤
Анна и аз като Кари мисля, че няма за ккво да си правиш пак ЦМ

# 550
  • Варна
Абсолютно никакво място за притеснение. Аз днес прегледах приложението FEIA  , ми то ме изкара,че съм в 11 седмица (по последна първа дата на цикъл и по термин въввждах)... А реално съм по ехограф 9с5д и по календарче 10с2д.

Момичета, някоя беше писала, че има разминаване в приложението, което ѝ показва в коя гестационна седмица е и това, което ѝ е казал лекарят. На мен приложението ми казва 7 седмица, а тя днес на първия преглед ми каза, 6 седмица, 17 мм. Каза след 10 дни да отида пак, за да се види дали има тонове.

Трябва ли да се притеснявам??
Допълвам...😁
Лило,докато пишех отговора,и аз си помислих,че за това така ги изчислява

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 12:00 от AnMary

# 551
Анна, с тебе сме заедно до секундата, редактирам се, излъгах, аз съм 10+4, утре ще разбера на колко отговаря носленцето ни 🤣 хареса ли ти приложението?

# 552
Ох, много ви благодаря, момичета! Сега вече мога да се успокоя и наистина да се зарадвам!!!! Прегръщам ви виртуално Heart

# 553
Аз имам feia и това приложение върви напред както обяснихте, но тъй като аз съм със закъсняла овулация и из оставам с още една седмица и то става голямо разминаване. Ползвам също Майко мила бременна съм и там върви ден по ден.

# 554
Ох, много ви благодаря, момичета! Сега вече мога да се успокоя и наистина да се зарадвам!!!! Прегръщам ви виртуално Heart
и аз много се притеснявам с тези изоставанки,все броя дни плюс минус,голяма каша ми става във главата,аз съм на преглед на 12.12 и бро всяка секунда,много се притеснявам какво ще каже доктора,добре ли е бебето,развива ли се,..много го мисля😕,втора бременнот ми е ,имам едно момченце ,но неуспешна преди 10 месеца.
И сега съм голям филм.Успокоявам се,че тук повечето момичета споделят подобни страхове...

Общи условия

Активация на акаунт