Юлски Бебета 2021

• 44 161
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Лило,харесва ми,но повече ме кефи на ,,Майко мила,, приложението. Като цяло и двете на двете има платени приложения (на майко мила е след Еди коя си седмица платено),та като,че ли не мога да дам обективна оценка,понеже не съм заплащала 😁 В крайна сметка днес изтрих и двете и ще чета онлайн характеристиките за седмиците 😁😁😁

# 556
Ваня, можеш да си промениш термина във Feia и така ще започне да ти показва по-реална седмица, мисля, че в настройките.
Иве, колко ти е изоставането? Между другото много зависи как го измерят. При мен веднъж стана голямо разминаване и аз се паникьосах, та чак подскочих на магарето, че шушулката не е мръднала цяла седмица, а АГ-то ми ме успокои, изчака малко и го премери пак, та си влезна в нормалната седмица.
Анна, на мен Майко мила ми беше малко дървено, ама може би защото съм свикнала с Feia твърде много. Аз си го платих, еднократно е, ама наистина, има онлайн много сайтове, които си следят по същия начин бременността, примерно “Ох, на мама”

# 557
Ох, много ви благодаря, момичета! Сега вече мога да се успокоя и наистина да се зарадвам!!!! Прегръщам ви виртуално Heart
и аз много се притеснявам с тези изоставанки,все броя дни плюс минус,голяма каша ми става във главата,аз съм на преглед на 12.12 и бро всяка секунда,много се притеснявам какво ще каже доктора,добре ли е бебето,развива ли се,..много го мисля😕,втора бременнот ми е ,имам едно момченце ,но неуспешна преди 10 месеца.
И сега съм голям филм.Успокоявам се,че тук повечето момичета споделят подобни страхове...
При мен на последния преглед се оказа 9 дни закъснение. И аз съм притеснена, но съм сигурна, че овулацията ми е закъсняла поне 4 дни въпреки, че съм с редовен цикъл. Но на ехографа излезе доста голямо закъснение и с нетърпение чакам петък. Иначе показа 6+4 сакчето беше 2 см, а ембриона 6мм.  и каза че има леко премигване, което трябва да е сърчицето. Опитвам се да се успокоявам и се надявам всичко да е наред. Само хубави новини на всички.

# 558
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед 10г.с.,всичко върви в норма и се заредих с настроение. Предписа ми и допълнителни витамини, но сега им забравих името. Мисля, че беше нещо Прена... На 21.12  съм отново на преглед и тогава ще ми назначи и кръвните изследвания. Тя потвърди, че при втора, трета бременност си проличавало по-рано, заради вече разширената матка.
Имам въпрос: в момента всяка вечер нанася кокосово масло в областта на корема и гърдите, но ми се ще нещо по - силно и ефикасно да включа. Супер предразположена съм към сърии. Та дайте съвет какво да взема?
И така мили мои хубав ден на всички.
Скрит текст:
Besnata,колко е голямо бебче ❤️

Аз днес също бях. 31.и нещо мм . Запазих час за скрининга на 29ти декември във Фемина,като тогава ще съм в 12с5д. По ехограф и в 13с2д по календарче (не съм следяла овуто и явно е била по късно,макар че цикъла ми е редовен).
АГ иска да ми прави цитонамазка след месец,но мисля да я откажа,какво мислите вие? Правена ми е месец преди да забременея (при друго АГ).

Здравейте и от мен. Днес бях на преглед 10г.с.,всичко върви в норма и се заредих с настроение. Предписа ми и допълнителни витамини, но сега им забравих името. Мисля, че беше нещо Прена... На 21.12  съм отново на преглед и тогава ще ми назначи и кръвните изследвания. Тя потвърди, че при втора, трета бременност си проличавало по-рано, заради вече разширената матка.
Имам въпрос: в момента всяка вечер нанася кокосово масло в областта на корема и гърдите, но ми се ще нещо по - силно и ефикасно да включа. Супер предразположена съм към сърии. Та дайте съвет какво да взема?
И така мили мои хубав ден на всички.
34 и малко, вече оформяло ръчички:heart:

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 12:02 от AnMary

# 559
За БХС се изказват негативно най-вече семейства със здрави бебета, които са имали висок риск... моя приятелка при първата бременност имаше висок риск за Даун и й препоръчаха амниоцентеза, но тя реши да не прави защото нямаше намерение да прекъсва бременността дори и да се окаже, че детето има Даун. Роди се здравичък слава Богу, но втората бременност изобщо не си е правила, защото първия път беше само излишен стрес.
От друга страна пък гледах едно семейство с дете със синдром на Даун, на които БХС им е дал риск от рода на 1:7200... Аз ще си направя, но това малко ме стресна като го видях.

# 560
Здравейте! Вие чуствате ли се подути все едно корема ви ще се пръсне?

# 561
Здравейте, идвам с голяма усмивка и облекчение. Бях писала миналата седмица, че бях на преглед, който не беше много ОК, докторката каза, че нищо не се знаело, че било много мъничко ембриончето и т.н. Днес бях при Белкин в Надежда и всичко е наред. Напълно си отговаря размера на 7+0г.с. с термин 27.07. БХМ средата на януари, имате ли мнения коя е по- добра Чачева или Михова (пак Надежда)?

# 562
Ние пък с моя лекар не сме говорили нищо за термин.Последен цикъл на 27 септември, аз съм с доказана късна овулация, по календар трябва да съм в 10+2 г.с.,но заради овулация на 19-20 ден от цикъла лекаря ми каза че се смята с една седмица назад,защото се случва по-късно забременяването, реално сега трябва да съм в 9+2г.с. При последния ми преглед преди две седмици по ехограф бях в 6+6 г. с.,по календара 7+1г.с.,чух и сърчицето, големината на ембриона беше 9мм.Струва ми се много малък, но лекарката каза че всичко изглежда наред.Малко ми е притеснено че заради късната овулация трябва да броя с една седмица назад и че по ехограф пак има разминаване с няколко дни.Утре съм на преглед и се надявам да изясним кога точно ще е термина при такава ситуация(по мои изчисления 10.07) и кога ще започнем с изследванията защото за нищо не съм запазвала все още час.

# 563
За БХС се изказват негативно най-вече семейства със здрави бебета, които са имали висок риск... моя приятелка при първата бременност имаше висок риск за Даун и й препоръчаха амниоцентеза, но тя реши да не прави защото нямаше намерение да прекъсва бременността дори и да се окаже, че детето има Даун. Роди се здравичък слава Богу, но втората бременност изобщо не си е правила, защото първия път беше само излишен стрес.
От друга страна пък гледах едно семейство с дете със синдром на Даун, на които БХС им е дал риск от рода на 1:7200... Аз ще си направя, но това малко ме стресна като го видях.

И аз мога да се влюча от опит по темата. И двете ми деца са родени в Испания, а там всичко е безплатно, както и всякакви тестове. С първото бях на 28г. и предвид БХС и кръвна, както и възрастта, ми препоръчаха амниоцинтеза, имало риск от синдром на Даун. Не знам как съм се съгласила 🤦‍♀️ Детето се роди без никакви проблеми, както и второто, а тогава възрастта ми беше още по-напреднала. Просто никога не се бях замисляла, че какъвто и да беше резултатът, никога няма да прекъсна бременността, така че всички тези тревоги се оказаха излишни. За това и сега, когато вече съм на 41, не смятам, че има някакъв смисъл от всички тези изследвания, след като изключително малък % са с аномалии. Но дори и така да е... никога няма да направя аборт!  Забременях трудно, цяло чудо е това, което е вътре в мен и вярвам, че каквото Бог е дал, нямам право да го убивам. Дори мога и да не ходя и на прегледи до края, просто вярвам, че всичко е наред и това е 🥰

Момичета, притесненията убиват! Нека да се радваме на момента и всичко ще бъде наред 🙏 Юли ще се родят едни здрави бебоци 👶

# 564
yani_ilich365 на 28 да те слагат към напредналата възраст направо нелепо ми се струва... преди 40 изобщо не бих се съгласила, че съм в някаква рискова глупа.

Кога намалява това гадене? Последните дни е някакъв ужас... Първата бременност също имах период в който повръщах всеки ден ама защо ми се струва, че не беше толкова зле положението...

# 565

И аз мога да се влюча от опит по темата. И двете ми деца са родени в Испания, а там всичко е безплатно, както и всякакви тестове. С първото бях на 28г. и предвид БХС и кръвна, както и възрастта, ми препоръчаха амниоцинтеза, имало риск от синдром на Даун. Не знам как съм се съгласила 🤦♀ Детето се роди без никакви проблеми, както и второто, а тогава възрастта ми беше още по-напреднала. Просто никога не се бях замисляла, че какъвто и да беше резултатът, никога няма да прекъсна бременността, така че всички тези тревоги се оказаха излишни. За това и сега, когато вече съм на 41, не смятам, че има някакъв смисъл от всички тези изследвания, след като изключително малък % са с аномалии. Но дори и така да е... никога няма да направя аборт!  Забременях трудно, цяло чудо е това, което е вътре в мен и вярвам, че каквото Бог е дал, нямам право да го убивам. Дори мога и да не ходя и на прегледи до края, просто вярвам, че всичко е наред и това е 🥰

Момичета, притесненията убиват! Нека да се радваме на момента и всичко ще бъде наред 🙏 Юли ще се родят едни здрави бебоци 👶
Положителното мислене е много важно,на мен то ми помогна да се стегна и да не се депресирам до дупка след ранна фетална и думите”бебето няма мозък и нос”! Беше невиждан шок,следкато вече имах прекрасно и здраво момченце! Нямах избор аборт по-медецински причини,питах какво ще стане ако не се съглася,няма да разказвам със подробности отговора ,който получих.
Само искам да кажа,че със сина ми неправих никакви ранни изследвания,бях на 26 уверена ,че всичко е наред и слава богу беше! А сега сън не ме ловеше да направя тази ранна диагностика,и ме поляха със леден душ !
Затова сега отново бременна притеснена и молеща се всичко да е наред,ще си направя отново ранната диагностика,надявам се добрите сили да бъдат със мен🙏🏻

# 566
  • Варна
Олеле Ива,какво си преживяла... Не искам и да си представям 😟... Сега всичко ще е наред ❤️

Момичета,за това избягвам да пиша в тази група (всъщност писала съм няколко пъти 😁,може и това дава другата група,не си спомням) С миналата отчетна си ни беше скрита,никой не можеше да я вижда,дори да я намира. Момичето,което я беше направила ни добавяше (даже си спомням,че трябваше да сме в приятели за да се добавим). И бяхме около 70 момичета,след което останахме 60 и така вече 3-4 години ❤️

# 567
Здравейте, идвам с голяма усмивка и облекчение. Бях писала миналата седмица, че бях на преглед, който не беше много ОК, докторката каза, че нищо не се знаело, че било много мъничко ембриончето и т.н. Днес бях при Белкин в Надежда и всичко е наред. Напълно си отговаря размера на 7+0г.с. с термин 27.07. БХМ средата на януари, имате ли мнения коя е по- добра Чачева или Михова (пак Надежда)?
Може ли да те попитам колко измерите бебето? Иначе поздравления за хубавата новина Simple Smile))

# 568
Може ли да те попитам колко измерите бебето? Иначе поздравления за хубавата новина Simple Smile))
Да, 9мм. като ми се видя малко, но каза, че е ОКК и всъщност отговаря на 6+6 г.с.

# 569
Иве и аз съм сигурна, че този път всичко ще бъде наред! Било е някаква генетична грешка, еднократно и край... разбирам притесненията ти, нормални са, но шансът е никакъв този път! Прегръдки!
Вие каква фолиева пиете? Аз съм на метилирана заради тромбофилията.
Чакайте да ви кажа големите новини днес от прегледа. Май ще си имаме момченце 👀👀, аз това и усещах. ММ беше с мен и това много ме радва, защото успяхме, изненадващо, да споделим емоциата. Той още таи надежди за момиче, ама това нещо, което видяхме между краката простооо.... не ми се връзва с момичешко 🤣.
Другата седмица съм на ранна фетална и ще ми взимат кръв за пренатеста. Тогава вече ще се разбере на 100%, ама аз съм си сигурна, видях достойството с очите си 🤣, а детето беше така безсрамно да се покаже много ясно.
Отговаря, бобчето, на 11+2 (аз съм 10+5)  вече дължина 40мм до таза, беше аааадски интересен този преглед! Стискаме палци и другата седмица всичко да излезне добре на феталната 🤞
Стискам палци на всички момичетааа и малките бебочета ❤ Чакам хубави новини и от вас

Общи условия

Активация на акаунт