Юлски Бебета 2021

• 44 123
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, на мен утре ми е втори преглед и съм много развълнувана. По календарче съм в 9+ седмица. Моля се всичко да е наред и едва ще дочакам утре. На предишния преглед, по мои сметки в 6+3 седмица, лекарката каза че чува сърчице, аз не чух нищо, а само някакъв монотонен шум на апарата, даде ми и снимка с някакви бели лентички и ми обясни, че това били сърдечните пулсацийки. Допреди няколко дни повръщах около две седмици и ме боляха гърдите, сега обаче всичко сякаш отшумя. Остана ми единствено базалната температура 37.2-37.3, която продължавам сутрин упорито да меря. Самовнушавам си, че нещо не е наред и чакам с нетърпение утре.
Всичко ще е наред,мисли позитивно 😘

# 586
Ще се радвам и аз да участвам във фейсбук групата! Ако може някой да ми даде линк на лично?
Щом казвате, че се завързва виртуално, а и не само, приятелство за години напред, това е чудесно. Blush

# 587
Дами, току що си взех резултатите за щитовидната жлеза и ми се струва височко TSH? Какво мислите? И двамата лекари, които ги видяха не коментираха много... Само вдигнаха дозата на еутирокса.

# 588
Дами, току що си взех резултатите за щитовидната жлеза и ми се струва височко TSH? Какво мислите? И двамата лекари, които ги видяха не коментираха много... Само вдигнаха дозата на еутирокса.
По принцип е в норма,но за бременност знам ,че трябва да е 1 и нещо ,щом са ти назначили медикамент,значи всичко е наред 😊

# 589
Моето TSH го изследвахме веднага след като видях двете чертички, стойността беше 2,68 лекарят ми каза че било добре,не ми е изписвал медикамент за понижаване.

# 590
Момичета, имате ли проблем с учестен пулс и сърцебиене? Знам, че по време на бременност е нормално да се увеличи мааалко пулса. Моят по принцип е около 60+, но откакто съм бременна усещам без причина как пулса ми се учестява,  а пък в малко по-стресова ситуация такова сърцебиене имам, че имам чувството,  че сърцето ми ще изхвръкне, направо не ми се мисли с колко ми се повишава пулса.

SummerStorm,  за ранна бременност е високо тсх, но не мисля, че е опасно, важното е че са ти вдигнали дозата. Моят ендокринолог при тсх 1.8 ми вдигна дозата двойно, но аз съм с Хашимото.

# 591
Момичета днес си взех кръвните изследвания имам две занижени стойности и една завишена, но са съкратени и не знам на кои показатели е. Ако има, някой който е по-запознат да ми ги разчете.

# 592
Момичета как сте с донакинската работа? Сами ли си вършите всичко или някой помага? 🤔🙃

# 593
Момичета как сте с донакинската работа? Сами ли си вършите всичко или някой помага? 🤔🙃
Живеем със свекърите ми все още ,тъй като новото жилище скоро няма да е готово 😒 Но не се оплаквам,помагаме си в домакинството ,аз съм по пасивна сега с готвенето че напоследък не ми понасят някои меризми .

# 594
  • Варна
Ние сме сами. От 1 месец всичко правя сама,последната седмица само мъжа ми помага (чисти,простира и готви 😁),докато аз ходя на работа. След нова година ще е обратното (той е болничен до края на годината). Живеем близко до моята майка,която и тя ни е от голяма помощ (но в последният месец гледаме да не я посещаваме заради тъпият ковид),отменя ме с готвенето някой път. (Като цяло ми е била голяма помощ,може да се каже,че и тя е отгледала бъдещият батко)

# 595
За домакинската работа Simple Smile

Току що приключих с готвенето на пиле със зеле и ориз и до тук са моите отговорности.
Който иска да мие тави, да ги мие Simple Smile Аз съм бременна:satisfied:

# 596
Имайки предвид , че доста често ми се гади и повръщам, оправям се с домакинството някак. ММ не мрънка и помага.

Днес си купих крем за бременни, за да мажа гърдите си, които страшно много набъбнаха. Вие ползвате ли някакви мазила за стрии ?

# 597
При мен гаденето е предимно следобед или най- често през нощта. И двамата с ММ сме хоум, та се оправяме.. носи, мести каквото трябва, пазарува, но главно аз се занимавам с готвене, съдове и почистване, не виждам проблем за момента.

# 598
Последните 3-4 дни ми е много зле и почти нищо не правя... приятеля ми е вкъщи и що-годе прави основните неща, но вкъщи е мръсно и разхвърляно, понеже имаме едногодишно дете и нали се сещате какво става.

Вие какво ядете и успявате да задържите? Гадно ми е от всякаква храна, изобщо не искам да ям, а като не ям ми се гади повече... Нямам търпение да мине този период. Лошото е, че първата бременност продължих доста до късно да повръщам, но поне в един момент спря да е всеки ден.

# 599
Здравейте, момичета, аз влизам да се похваля със сърчицее Simple Smile вчера беше втория ми преглед в 6г.с. + 6, видяхме ембриончето и чух пулса, наистина невероятно усещане!
Следващия ми преглед е чак януари на БХС. Вие правихте ли прегледи към 8,9 г.с.?
Споменах на АГ, че искам да правя пренатален тест и тя се учуди и каза, че нямало нужда и евентуално, ако БХС покаже проблем чак тогава. Аз обаче въпреки това много се колебая дали да не си го пусна дори преди това. На 36 съм и това ми е единствената причина да го искам, но според мен си е доста основателна.

Относно секса, изрично попитах моята АГ и тя каза, че е по-добре да се изчака да премине ранния скрийнинг в 11,12г.с.

Иначе аз имах 2 дни леко гадене, но от около 4,5 дни не ми се е случвало пак. Много се надявам, че така ще го карам и занапред. На вас в коя седмица ви започна гаденето?

Иначе вкъщи ММ върши почти всичко в дните, когато ми е много изморено, а в останалите просто заедно правим всичко. Всичко по-тежко го прави той, голямо ми е злато, много ме глези Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт