Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 699
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Момичета чувставам се доста потисната.Предварително ви се извинявам за написаното,но имам чувството,че никой не ме разбира,даже може би и аз не се разбирам на моменти.Няма да раждам при лекарят,който ме следи,но ще е в същата болница и при друг лекар,който е завеждащ на отделението.Моят АГ още не знае това,но на последната консултация направи,някои коментари,които ме подразниха като “винаги може да се наложи секцио” и “аз не мога да ти кажа кой е добър и кой не,но аз съм най-добрият,въпреки че ражданията вече не са ми приоритет имам си други интереси”. Едно от нещата,които ме отказаха да раждам при него е,че се носят слухове,че той никога не изражда естествено заради преходно естествено израждане завършило злополучно.Аз никога не съм го питала,но и той с тези намеци за секцио... освен това,когато лежах в болницата преди 2 месеца не го видях нито веднъж (въпреки че той е моят АГ),а за мен се грижеше и то доста добре лекарят,при когото мисля да родя.Другото,което ме притеснява е,че в тази болница рядко може да се каже/чуе за жена родила естествено,а на мен много ми се иска да е така... ох,много съм объркана.Защо се чувствам виновна,че не избирам да родя при АГ,който ме следи... Съжалявам за дългия пост,не е необходимо и да ми отговаряте, достатъчно е,че даже след като го написах се чувствам една идея по-добре..

# 616
Лелее колко съм пропуснала пак ...
За маникюра - да, разбира се че има и други методи да се следи кръвно-газовия анализ и то много по-прецизни. Това не означава, че следенето по нокътната плочка, не се случва. И да ... вярно е, че се държи повече на това да няма лак за нокти на краката, защото просто е по-удобното място са наблюдение. Съвсем друг е морално-етичния въпрос тук. Една голяма част от анестезиолозите и сестрите си имат правила и рутина в операционната. Някои от тях много държат пациентките да бъдат без лак за нокти. Някои неща се правят повече от уважение, отколкото от необходимост. Когато медицинския персонал се чувства комфортно, вие винаги ще бъдете по-добре обгрижени и това е съвсем естествено. Лекарите също са хора, въпреки че напоследък се твърди обратното по медиите. Ако някой стъпи на белия ви килим с кални обувки това няма да ви коства живота ... обаче не е приятно, нали Blush Най-правилното е да се попита в конкретната болница какви са предпочитанията. Ако толкова много държите на лак и е толкова трудно да звъннете и да попитате просто си сложете  обикновен лак и си вземете лакочистител. В случай, че го забравите, не се тревожете - надали има  операционен блок, в който да няма такъв.
Kanine старателно почистване и вода за уста с повече хлор-хексидин (Eludril Perio, Gum Paroex червен) ще облекчи нещата ако е проблем от страна на венците. Ако болката е остра и силна ограничи твърдата храна, пий парацетамол и в понеделник отиди при лекуващия дентален лекар. Не те съветвам да ходиш на случаен спешен кабинет. Ако нетърпимо те боли се посъветвай с твоя зъболекар дали и къде да отидеш - има много голямо значение.

# 617
Много е важен маникюрът!

# 618
За мен също е много важен, затова ще попитам в болницата, в която ще раждам.
Много е важен маникюрът!

# 619
Откъде си ?
Момичета чувставам се доста потисната.Предварително ви се извинявам за написаното,но имам чувството,че никой не ме разбира,даже може би и аз не се разбирам на моменти.Няма да раждам при лекарят,който ме следи,но ще е в същата болница и при друг лекар,който е завеждащ на отделението.Моят АГ още не знае това,но на последната консултация направи,някои коментари,които ме подразниха като “винаги може да се наложи секцио” и “аз не мога да ти кажа кой е добър и кой не,но аз съм най-добрият,въпреки че ражданията вече не са ми приоритет имам си други интереси”. Едно от нещата,които ме отказаха да раждам при него е,че се носят слухове,че той никога не изражда естествено заради преходно естествено израждане завършило злополучно.Аз никога не съм го питала,но и той с тези намеци за секцио... освен това,когато лежах в болницата преди 2 месеца не го видях нито веднъж (въпреки че той е моят АГ),а за мен се грижеше и то доста добре лекарят,при когото мисля да родя.Другото,което ме притеснява е,че в тази болница рядко може да се каже/чуе за жена родила естествено,а на мен много ми се иска да е така... ох,много съм объркана.Защо се чувствам виновна,че не избирам да родя при АГ,който ме следи... Съжалявам за дългия пост,не е необходимо и да ми отговаряте, достатъчно е,че даже след като го написах се чувствам една идея по-добре..

# 620
  • София
Vidima, няма причина да се чувстваш зле. От това, което описваш аз бих постъпила по същия начин. В крайна сметка вече ще си майка и ще отговаряш освен за своя и за живота на детето си. И колкото и незначително да звучи има разлика как ще родиш за възстановяването след това. А никой не е длъжен да се подлага на коремна операция заради човек, който не е уверен в способностите си. Важното е да си спокойна и уверена. А настоящите чувства ги отдай на хормоните си, споделяй с близките си, надявам се да те подкрепят. От кой град си? Нямате ли други добри болници?

# 621
  • Велико Търново
Vidima, от написаното оставам с впечатлението, че има и други болници в града ти. Имаш достатъчно време да смениш наблюдавания АГ и избереш друг, било той от същата или друга болница.

# 622
Болницата е Света Марина в Плевен.Не ми се иска друга болница,защото съм много доволна от акушерките,персонала като цяло,отношението и обстановката.Освен това самата АГ болница е отделена от другите клиники и отделения в самостоятелна сграда,което в тези вируси е важно за мен.Може би просто наистина съм в период на по-дълбоки размисли и е нормално да имам страхове.. Споделям с мъжа ми,той ме изслушва,но изцяло се доверява на моята преценка,казва че не би могъл да ми даде адекватен съвет.Благодаря ви момичета ❤

# 623
Аз маникюра ще го свалям януари. С акрил съм и няма да ми е комфортно да е просто скъсен, иска ми се в началото с бебенцето да са ми напълно чисти ръцете. За педикюра .. аз го спрях преди няколко месеца още 😂 просто не ми се занимаваше да стоя 100 часа по салоните.
При мен като стане някакъв проблем с венците използвам вода+кислородна вода . Жабуря се 3 пъти на ден или след всяко хранене. Това спасява положението докато се отиде на зъболекар. За болката - парацетамол... По-малки са вредите от това да се търпят силни болки ,особено в нашите напреднали месеци може да се предизвикат контракции.

# 624
Мами, къде ще раждате? Аз май се насочвам към Токуда. Чета сега темите за нея, моята АГ изражда там, колебаех се за Майчин дом, но нещо не ми се влиза в соца, макар че най-важното ми е: добра неонатология и адекватен лекар за раждане и след това и за бебето. Другото ще го преживея, чувам, че Токуда е топ ниво, въпреки че бая лекари били напуснали...

# 625
Vidima123и моята дъщеря се следи при друг аг в Плевен репродуктивен специалист защото е рискова бременност, а трябва да избере някои друг за раждане не сме от Плевен сподели мнение моля те като че ли се ориентирам към Славов от авис медика, но наистина е гадно да си смениш лекаря, а нашият казва оооо още е рано за това.

# 626
Не знам нищо за Славов в Авис медика.Моя братовчедка не е доволна от Богданова там,но всичко е много индивидуално,някой е доволен от един лекар,а друг не.В Авис медика съм ходила при д-р Бързашки,но преди да забременея и съм доволна.По принцип исках той да ми следи бременността,но нямаше как.Аз съм се насочила за раждане към д-р Партенов в Света Марина.Когато лежах последния път останах с много хубави впечатления от него.Беше постоянно в болницата и минаваше поне по 3,4 пъти на ден,за да види как е всяка една от нас.

# 627
Аз ще раждам в Токуда. По принцип най-важното е болницата за раждане да има добра реанимация и неонатология. В случая Токуда и Майчин дом мисля са водещи в това отношение. Simple Smile

# 628
Много е неловко Бързашки също работи и инвитр клиниката и в авис медика и все си мисля че доцент като негов колега би го препоръчал А раждането, но засега нищо не казва било рано чак средата на януари да мислим затова, но аз родих по малката си дъщеря в 32 седмица, след като ми изтекоха водите както си спях през нощта. Недай си боже тръгне по рано и не си се ориентирал тогава какво ще стане тупваш се някаде и казваш ми аз съм за раждане не знам много се притеснявам с тези смени на лекаря.

# 629
Аз се следя в Щерев, но се колебая дали да раждам там. Обичам си много следящия ме АГ и само заради него бих родила там, защото му вярвам, но мен точно неонатологията ме тревожи. За Надежда не мога дори за един преглед да се доредя. В краен случай съм решила, ако тръгне недай си боже по-рано раждане ще се изтипосам в някое спешно на Токуда или Майчин дом и толкова. Неудобството така или иначе ще е само за мен, че няма да познавам лекарите и обстановката. Но най-важното е и двамата просто да сме живи и здрави и толкова. Надявам се да не се стига до такива моменти, но божа работа.

Общи условия

Активация на акаунт