Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 711
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Здравей, аз съм 24+2 г.с., пия Елевит и Биозин мама
Здравейте, аз съм в 25 г.с.
Искам да ви попитам приемате ли някакви витамини за бременни или пробиотици профилактично?

# 121
Искам да ви попитам приемате ли някакви витамини за бременни или пробиотици профилактично?

Аз също съм в 25 г.с. и започнах 2-ра опаковка ортамол натал /ЖК ги одобри/ след 2-3 седм.почивка, отделно пия вит.С 100 мг., вит.Д, вит.В12 и фолиева киселина мета 1 табл., като си следя с кр.изследвания нивата.

# 122

Аз също съм в 25 г.с. и започнах 2-ра опаковка ортамол натал /ЖК ги одобри/ след 2-3 седм.почивка, отделно пия вит.С 100 мг., вит.Д, вит.В12 и фолиева киселина мета 1 табл., като си следя с кр.изследвания нивата.
Какви изследвания пускаш точно и кое следиш ?

# 123
В 26с+ съм и килограмите са +11 вече😔.Пия витамини Огестан от трансфера насам +вит.Д (след установен значителен дефицит.

# 124

Какви изследвания пускаш точно и кое следиш ?

Следя вит.В6, В9, В12, Д, магнезий.
Витамин В6 се изследва в Германия и се чака резултат по 10 раб.дни. Сама си следя нивата на
линка по-долу и питам на ЖК

http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Reference%20for%20Serum.htm

# 125
Чак предозиране може ли да се получи ако поем просто витамини през бременността . Нали трябва и за бебчо да компенсираме ?на мен само веднъж ми пуснаха в12 и д

# 126
Зависи от витамините, с някои като витамин С не може да се предозира, защото излишъкът се изхвърля с урината. Други, като В12 се покачват много бавно и на практика е трудно да се предозира.

# 127
Ехеее колко сте изписали Blush
Аз съм в застой с килограмите тази седмица (на +5) обаче пък по отношение на дрехите - панталоните не си ги слагам още от 12-13та седмица. Просто всичките ми дрехи са много тесни и въпреки че ми стават ме стягат. Ходя с рокли и с едни дънки за бременни, които много трудно открих, защото всичко ми беше голямо. Взела съм си и едни за по-нататък, които още са ми големи, но много ми харесаха като цвят. Мисля, че съвсем скоро ще се наложи да сменя и сутиените за втори път. От миналата седмица пия и магнезий.

# 128
Антигона , тоест с кои може?
Зависи от витамините, с някои като витамин С не може да се предозира, защото излишъкът се изхвърля с урината. Други, като В12 се покачват много бавно и на практика е трудно да се предозира.

# 129
Чак предозиране може ли да се получи ако поем просто витамини през бременността . Нали трябва и за бебчо да компенсираме ?на мен само веднъж ми пуснаха в12 и д

С вичко, което пиеш поотделно можеш да се предозираш. Ако пиеш витамини за бременни, както е указано на опаковката няма опасност.
Аз бях с големи дефицити и си купих витамините в отделни опаковки освен това метилираните форми.
От фол.к.мета пиех 3*1 до 12м., после 2*1т. до 18 г.с. , после по 1т., пуснах изследване и спрях за 2 седм. /по съвет на ЖК/ през, което време ФК падна с 20 единици и пак започнах прием по 1т. Всичко е много индивидуално, зависи от физ.тяло, кг и храната, която се приема, в нея има също витамини.

# 130
Аз поставих въпроса за витамините, защото не мога да усвоявам обикновената форма на фолиева киселина, съответно приемам мета формата и в момента. Чела съм мнения, че който има проблем с усвояване на обикновената ФК, има проблем с усвояването и на другите витамини от група Б и че приема на обикновената им форма не е полезно, дори пречи на такива като мен. А в комбинираните витамини витамините от група Б са в обикновена, а не мета форма. Затова се чудя как хем да подсиля малко организма, хем да е полезно за мен. Витамини не съм изследвала, защото ме е шубе сега да се редя по опашките в лабораториите.

# 131
  • София
Има и комбинирани витамини с метилирани форми на групата Б.

# 132
За предозирането на витамините:
По правило мастноразтворимите витамини (А, D, K, E) могат да бъдат предозирани. На практика натрупването им в организма е толкова бавно, че е почти невъзможно да се предозира по грешка.
Относно фолиевата киселина:
Полза за организма има нейната метилирана форма (това е формата, под която я приемаме и с храната). Неметилираната фолиева киселина минава процес на метилиране под действието на чернодробни ензими, за да стане “използваема”. За този процес са необходими и други витамини от група B, затова когато те са недостатъчни усвояването на неметилирана фолиева киселина е почти невъзможно. Този процес обаче е еднопосочен и това, че нямате ензим за метилиране на фолиева киселина, не означава че не можете да усвоявате В12.  Има теории, че неусвоената фолиева киселина потиска някои клетки на имунната система.

# 133
Здравейте
Вие ще си вземате ли зимно яке за бременността и от къде? Онлайн или от магазин. Тези, които намерих са доста скъпи и се чудя за алтернатива или по достъпен вариант.

# 134
  • Велико Търново
Аз няма да си купувам зимно яке. С първата бременност, отново февруарско бебе, също не ми трябваше. Още повече, сега, в условията на пандемия, мисля че ще си огранича излизанията в студа съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт