Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 775
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Кикирики и аз имам. Нищо не са ми казали да пия, пък и не виждам смисъл да се тровя с лекарства. При мен е на приливи и отливи.

# 271
И през периода на болничен каква сума се смята ? Получената ли ?
Не разбирам как ще се промени?
Осигурителният доход е същият ? Моля обяснете
Майчинството се избислява 24 месеца назад, така че един болничен няма да повлияе кой знае колко. Иначе има и калкулатори в нета. Друг вариант е ако има останала платена отпуска да се ползва.

# 272
На някоя да са й казвали, че водите са й (почти) на горната граница? Заради това и защото споделих, че имам нестихващ апетит, ме накараха да си направя ОГТТ. Резултатите са добри от изследването, но сега се чудя за водите. Ще звъня утре на АГ.

# 273
Здравейте!Някоя от Вас има ли болки в таза и по-конкретно в тозобедрените стави?Болките са ми предимно през нощта.В петък на 13.11 съм на преглед и ще споделя на АГ.

# 274
Има, има. И в тазобедрената става, и в,, опашката,, и отпред костта, навсякъде боли. Не постоянно, а като поседя или полежа в някоя поза известно време.
А контракции си имам леки от два месеца, ноята лекарка нищо притеснително не вижда. Но са кратки(по 10-20 секунди) и безболезнени. Сега за първи път ми се стегна корема за няколко минути и не болеше, но беше неприятно. Това притеснително ли е? Тази седмица съм на преглед и ще я питам... но....

# 275
Преди имах болки в таза, появяваха се през нощта, събуждах се от тях. Минаха от само себе си. Сега имам болки в срамната кост, които и при мен се появяват само след като съм се отпуснала легнала или седнала. Минават като се раздвижа.

# 276
  • София
Болките в тазобедрените стави са нормални, тазът се разширява в подготовка за раждането. Евентуално с леко раздвижване има облекчение.

А неболезнените контракции се казват подготвителни Бракстън Хикс. Също са нормални, стига да не са болезнени не е проблем.

# 277
И мен ме приболява нощно време лявата тазобедрена става, понеже се старая да спя само наляво. Освен това се разхлабват ставите, за да се подготвят за родоразширение. Нормално е да наболява, но не и да имаш силни болки. Нормално е това да се случва и в други стави. Аз вече изпуснах 2 чаши от лявата си ръка. Фината моторика на пръстите засега държи и работя без проблем, но малко по-големите неща започват да ми се изплъзват, особено ако се разсея.

# 278
На някоя да са й казвали, че водите са й (почти) на горната граница? Заради това и защото споделих, че имам нестихващ апетит, ме накараха да си направя ОГТТ. Резултатите са добри от изследването, но сега се чудя за водите. Ще звъня утре на АГ.

Аз днес бях на преглед и моите води също на горната граница + обиколката на коремчето на бебето е по-голяма и отговаря на по-голяма седмица. Утре ще правя и аз обременяване.

# 279
И мен ме приболява нощно време лявата тазобедрена става, понеже се старая да спя само наляво. Освен това се разхлабват ставите, за да се подготвят за родоразширение. Нормално е да наболява, но не и да имаш силни болки. Нормално е това да се случва и в други стави. Аз вече изпуснах 2 чаши от лявата си ръка. Фината моторика на пръстите засега държи и работя без проблем, но малко по-големите неща започват да ми се изплъзват, особено ако се разсея.
Защо точно на лява страна се опитваш да спиш? Моят лекар каза просто да избягвам да спя по гръб, без значение на коя страна.

# 280
Момичета в коя болница се следите? Аз се следя в Щерев, но нещо напоследък размислям дали да продължавам там или да се ориентирам другаде. Някак не ми харесва задължително да ме разкарат през всеки кабинет наличен в болницата "за консултация". Чудя се за Надежда и Токуда...но не знам на такъв етап от бременността добре ли е да се прехвърлям тепърва да опознавам друг лекар, болница и т.н.Thinking

# 281
Защото е най-благоприятно за кръвообращението и също така бивам жестоко нарината всеки път като си легна на дясната страна Joy На младата дама или не й достига кислород така или просто нещо тая поза не я кефи. И насън да се обърна тя просто ме събужда.
Защо точно на лява страна се опитваш да спиш? Моят лекар каза просто да избягвам да спя по гръб, без значение на коя страна.

# 282
И мен ме приболява тазът. Обаче най-големия ми проблем е безсънието. Събуждам се и край няма заспиване, също така усещам и сърцебиене, което може би се дължи на недоспиването.

# 283
@feia20 и аз се следя в Щерев. Какво имаш предвид, че те разкарват по различни кабинети? Аз си ходя на ендокринолог там (от преди да забременея ми се налагаше) и на АГ. Отделно само за морфологиите съм била при друг лекар. Може би е имало нужда да идеш? Още в началото си взех пакета за проследяване и не съм плащала за нищо над него до сега (отделно слагам изследванията  и прегледите при ендокриноложката само).
Иначе Надежда е също много добра болница, разбира се, а и има неонатология. В крайна сметка най-важно е да се чувстваш в сигурни ръце.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 21:12 от LowRadiation

# 284
  • Велико Търново
Недоспиване и непохватност ни очакват. Аз така се бях спънала в девети месец, че в спешното ходих. Там ми обясниха, че е нормално в края на бременността да се губи баланс, да се пада и спъва повече.
Сънят се препоръчва да бъде предимно на лявата страна, тъй като позицията благоприятства кръвообръщението към плода.

Общи условия

Активация на акаунт