Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 788
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Със сироп Стодал и много ,много чай. Препоръчаха ми и сироп Гринтус, но се консултирай с АГ .
Здравейте момичета , някоя от Вас да е с кашлица и как се справяте ? Sad

# 316
И аз пих студал и гринтус през лятото. Голяма мъка 3 седмици кашлица. Биозин мама също може да помогне.

# 317
Благодаря Ви , Аг днес също ми каза стодал. Дано бързо подейства

# 318
Извън лекарствата винаги, когато почувствам неразположение си правя микс в блендера от лимон (без кората), мед, джинджифил и куркума. Действа всеки път като магия!

# 319
Слагай лимона с кората, в нея са всичките витамини и свойства. Ако те притеснява Дали е достатъчно чиста, напълни една чаша с вода и остави лимона в нея за няколко минути. После обливаш пак на чешмата и си готова.

Бяхте споделяли книги за кърмене, ако може пак да кажете заглавията и авторите за да ги поръчам.

Лале, и ти ли беше с тромбофилия? Намираш ли инжекции и следят ли ти кръвопотока на консултациите?

# 320
И аз съм направила един буркан( без куркума) и ядем всеки ден.
Извън лекарствата винаги, когато почувствам неразположение си правя микс в блендера от лимон (без кората), мед, джинджифил и куркума. Действа всеки път като магия!

# 321
Трябва и аз да направя и да вземаме профилактично 👍
А книга за кърменето на мен свръх полезна се оказа тази на Хедра, доста неща има писани и в блога и.

# 322
  • София
Още един глас за книгата на Хедра - Всичко за кърменето. В комбинация с лекцията за кърмене на Елена Василева не съм имала никакъв проблем с увереността, че ще се справя.

# 323
И аз си взех книгата на Хедра, тези дни я започвам ✌️

А относно настинките - 2 кивита съдържат нужното количество винамин Ц за ден. Лимона ако е без кората не върши почти никаква работа. ✌️

# 324
Здравейте, аз съм от мартенската тема, но се надявам да ме приемете тук. С плацента превия тоталис съм, която се оказа доста упорита и за сега плана е да съм с цезарово в 36г.с. /началото на февруари/, ако до тогава всичко е ок и нещата не тръгнат по-рано. Сега съм в 24г.с.+4. Има ли някоя мама с подобна диагноза. Вие къде сте се насочили да раждате. Аз мислех да съм си при лекарката, която ми прави инвитрото в Щерев, но предвид усложненията, които ми обясниха, че могат да настъпят и за мен и за момчето ни вече много се замислям дали там е най-подходящо. Извинявам се за дългия пост Blush

# 325
Здравей и добре дошла! Мисля че сред февруарките нямаме с плацента превия, но ето тук можеш да попиташ към кого да се насочиш и да пишат бременни с твоя проблем

https://m.bg-mamma.com/?topic=1262484.msg41756490#new

# 326
Момичета, как преминава проследяването на бременността при вас? Аз записвам час за акушерка, която ми мери кръвно или ми прави излседвания, след това отделен час за следящия гинеколог, който е в друг кабинет в същия коридор и отделно за ЛКК. Реално акушерката и гинеколожката ми не делят един кабинет и имам чувството, че комуникацията не е добра. Тревожи ме, че следящият ме гинеколог не ми поглежда резултатите от изследванията за урина и кръв или проследяването на теглото. Sad Единствено ме гледа на ехограф всеки месец за 15 минути, снимка от ехографа досега не съм получила. Акушерката е много разсеяна и също не следи резултатите от изследванията ми, влизаме по две пациентки в кабинета и и реално се занимава с двете ни едновременно. Не разбирам кой от двамата трябва да вземе отношение относно резултатите от изследванията, които ми правят периодично. Става въпрос за гинеколог от АГ Варна за когото съм чела почти изцяло позитиви и съм доста озадачена защо така ме претупват.

# 327
Защо не го смениш? Поне коментирате ли какво показва ехографа и дали всичко е наред?

Аз също се следя във Варна и засега оплаквания нямам, всеки месец ми следят килограмите, пускат ми се изследванията за всеки триместър, ако имам нужда звъня или пиша по месенджър и получавам отговор там, без да чакам. Пред кабинета също не чакам, максимум 15 минути.

# 328
Аз съм с плацента превия. Последно беше около 3/4, но имайки предвид, че месец и половина преди това бях с предна, явно слиза надолу и сигурно ще съм със секцио. Имам едно нормално и се надявах и на второ, но важното е нещата да минат кактп трябва. Насочила съм се към Гърчев в Майчин дом. Родилното заради неонатологията и специалистите, а него заради многото положителни мнения + няколко от близки познати и то с усложнения и по спешност.

# 329
@valen_tina_171 много благодаря за отговора. Общо взето при мен повече препоръки има за токуда. Моята плацента е задна, напълно покриваща. Другото, което ми казаха е, че може да се наложи ЯМР преди секциото, за да се види дали няма сраствания. Аз така се надявах да се е вдигнала поне малко до сега, но уви. Сега ми е такава боза в главата, че и това раждане месец по-рано... но важното е да сме живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт