Паническо разстройство - 47

• 35 400
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Иван,бях по същия начин.Имам мравучкане от една година вече,сума ти невролози обиколих.От време на време и получавам като крампи,сковава ми се крака от болка.Една вечер получих много силна ПА и краката ми буквално горяха,не ги усещах-все едно съм ги загряла в печката.Така че всичко е до психиката,удря всеки различно-в случая мен в нервите.Иначе и аз по едно време се бях филмирала,че пишкам повече от нормалното,докато не осъзнах колко чайове и вода съм изпила.Освен това знам,че при МС има едно изпускане и напишкване и то по-нататък.Понеже знам,че първи симптом обикновено е нарушеното зрение,непрекъснато си следя очите дали виждам нормално и като се замисля или загледам и започвам да си внушавам,че виждам размазано.Общо взето психиката ми си играе с мен както си иска.
И аз осъзнах,покрай ковид кризата,че сме страшно силни,колкото и да не ни се вярва.И на мен приятели и познати,които преди ми се чудиха защо съм депресирана и тъжна,сега ми звънят и ме търсят за съвет и подкрепа.Всички около мен започнаха да полудяват и се чувствам толкова горда от себе си,с две гърди по-напред от всички.От друга страна пък го има това,че освен ковид,трудно да се добереш до лекар заради други проблеми.Четох днес,че от приема на АД е възможно нощно изпотяване и малко се поуспокоих,чудя се дали да не звънна на моя пси да го питам все пак.На някого случвало ли му се е такъв страничен ефект?

# 376
Добре де, като се изписват лекарства от психиатър, пийте ги, както са изписани. Какви са тия свободни съчинения дали може едното, а другото не. В крайна сметка си е ваша психиката и решавате как да я лекувате. Какъв е проблема да се пият изписаните медикаменти?
Пия си ги ,психиатъра ми каза да спра флуанксола и да го заменя или с атаракс или с еголанза, но понеже ме е страх от странични ефекти отново на новите лекарства,затова реших да попитам няма ли да стане само със стимулотона.
Смени психиатъра, тоя е малоумен.
Може само стимулотон, стига да контролира проявите.

# 377
Започвам постепенно намаляване на АД по схема. Лекарят ми каза, че постепенно ще мина на Релаксофитол. Търся отзиви за него.

# 378
Започвам постепенно намаляване на АД по схема. Лекарят ми каза, че постепенно ще мина на Релаксофитол. Търся отзиви за него.
Не е лошо, но е слабичко. Ама щом лекаря е преценил, значи си добре.

# 379
Добре де, като се изписват лекарства от психиатър, пийте ги, както са изписани. Какви са тия свободни съчинения дали може едното, а другото не. В крайна сметка си е ваша психиката и решавате как да я лекувате. Какъв е проблема да се пият изписаните медикаменти?
Пия си ги ,психиатъра ми каза да спра флуанксола и да го заменя или с атаракс или с еголанза, но понеже ме е страх от странични ефекти отново на новите лекарства,затова реших да попитам няма ли да стане само със стимулотона.
Смени психиатъра, тоя е малоумен.
Може само стимулотон, стига да контролира проявите.
Благодаря !

# 380
  • Цюрих
Това с мравучкането по краката и аз го имах по едно време.И понеже лято,мислех,че децата са домъкнали я бълхи,я мравки .....че имахме нашествие по едно време,хем на 4-тия етаж...Обаче като хванах да ме мравучка кожата на краката отгоре,над стъпалата към коленете,реших,че или е от тревожност или от нерви.Имала съм и парене на стъпалото и изобщо всякакви прояви,но като ходих на невролог ми казаха,че може да е от остеохондроза,която ми бяха видяли на кръста.Стесняване на разстоянието между прешлените.Пих витамини от Б-комплекс.И поотшумя.После получих ишиас.И той мина.В общи линии искам да кажа,че ако не е от тревожност,със сигурност може да е от някой лумбален прешлен,който притиска нерв.
Също ми се случва да ми се размаже зрението,но аз съм с астигматизъм.В епизод на силна тревожност ми се случва редовно.Това с хипохондрията и аз го минах....точно по същия начин.Беше ужасно!Съчувствам!
Но каквито и симптоми да имаш,вече синопрял до едното положение,че не става без лекарства.Пиеш,молиш се и чакаш да ти мине.

# 381
Не е лошо, но е слабичко. Ама щом лекаря е преценил, значи си добре.
Уж съм добре, но да видим как ще е след спирането на АД. Значи ще си го купя това Релаксофитол.

# 382
Мен кръста си ме боли.Седалката в голфито ми е неудобна, служебния стол, дивана и те неудобни, супер много съм обездвижен. На мен болката ми е в бедрата. Невроложката ми изписа нещо което ниШо не ми помогна.
Подобна тръпка имам и при притеснение(преди интервю за работа или ако сгафя яко)

# 383
  • Цюрих
На мен ми помогнаха две добавки-Уримил и Реновакс.Като имах ишиас ги пий един-два месеца и се оправих.Това с кръста е много упорство и не минава само от един илач.Но пак трябва консултация с лекар,дали може да ги пиеш.
Иначе ходих и на физиотерапия,която не помогна,само повече ме заболя.Масажите много ме облекчаваха,като ми издърпваха краката.
Много е важно как седиш и как работиш.
Като имах силни болки ми помогна и компрес с рициново масло.На един парцал сипваш малко в кръг и увиваш кръста с найлон,за да не цапа дрехите и спиш така,ако можеш.Прави се продължително време,но определено има ефект.Болките минават след около 7-10дни.Ако заболяването е от 3г се прави компресът в продължение на 3месеца.Може седмица компрес,седмица почивка.
Може да се мажеш с Перскиндол.Аз ползвам синия вариант,който първо загрява,после охлажда.Също и Пфердбалсам с конски кестен.
Онази вечер мазах мъжа ми с него и каза,че сутринта се чувствал по-добре.
Опитай ги,може нещо да те облекчи,но трябва постоянство.
Най-съм доволна от рицина.Като купуваш,гледай да е от аптеката това,което става за пиене.защото другото е отровно,рициново масло.

# 384
А замисляли ли сте се за спорт? Не че нещо, ама най добре лекува такива неща.

# 385
При мен болка в кръста няма,но пък имам болки във врата хронични.Даже пролетта ми беше толкова скован,че не можех да спя.Спортувам си редовно,като изключим последните 1-2 месеца,тъй като смених квартирата и още не съм си извадила карта за фитнес.По време на тренировка също ми се е случвало да получавам мравучкане.Отделно от 9-ти клас насам от време на време получавам рязко замайване за секунди до 30-40 мин.В началото беше ужасно,тогава ми се отключиха и първите ПА,но вече свикнах да живея с него.Стигнах и до ЯМР,но казаха нищо ти няма.Снимка на врата и прешлените обаче никога не съм си правила,може да имам някакви ошипявания и от тях да ми е това замайване и мравучкане,знам ли.

# 386
  • Цюрих
А замисляли ли сте се за спорт? Не че нещо, ама най добре лекува такива неща.
Аз като бях получила ишиас и не можех да си стъпя на крака,започнах да правя упражнения за разтягане.Ей,голям ефект има!Мислех,че никога няма да мога да се навеждам,но се оправих.Обаче спрях.Сега пак мисля да започна.Наистина е полезно.
Апропо...
Как сте,бе,хора!? Изчезнахте оттук и само в личния чат -лаф-моабет Simple Smile Покрили сте се като плъшоци в брашно!
Един Георги държи фронта и на двата лагера!
Не ви е срам! Grinning

# 387
Цитат на: Шоколад
Как сте,бе,хора!? Изчезнахте оттук и само в личния чат -лаф-моабет Simple Smile Покрили сте се като плъшоци в брашно!
Не ви е срам! Grinning

И аз това викам Simple Smile
Добре че се появиха нови хора да питат нещо иначе няма кой да пише.

Как мислите - дали тези състояния ( и физическите и психичните) не са провокирани и от самообвинения, които си отправяме, понякога дори и несъзнателно?

# 388
Цитат на: Шоколад
Не ви е срам! Grinning

И аз това викам Simple Smile
Добре че се появиха нови хора да питат нещо иначе няма кой да пише.

Как мислите - дали тези състояния ( и физическите и психичните) не са провокирани и от самообвинения, които си отправяме, понякога дори и несъзнателно?
Все още медицината не е установила с точност защо се проявяват тези състояния, но със сигурност има някакъв физически проблем, който ги предизвиква. До тогава само ще гадаем.

# 389
Здравейте, видях, че са ми преместили въпроса в тази тема, за което мн се радвам, поне ще съм сред свои хора и ще ме разберете Simple Smile Принципно съм много тревожна, постоянно нещо ми има. От филм във филм съм...Имам колит или Синдром на раздразненото дебело черво, което ме мъчи и е много упорито, ту се оправя, ту е зле. Сега освен него от 10-15 дни почна един учестен пулс, сега и разни странни болки в сърдечната област и отзад в гърба. Викам да не е прословутият ковид и да ми е засегнал сърцето или белия дроб...Принципно в тази ситуация не съм се паникьосала и не ме е било страх да си бачкам, но постоянно си мисля, че ми има нещо...Взимам малко бета-блокер за пулса, имам и екстрасистоли. Понякога се паникьосвам сериозно и хуквам по лекари, но е много мъчително това състояние, хипохондрията яко ме тресе, общо взето всеки ден без разни болки е празник. Взимах деанксит до скоро, чудя се сега дали да не пробвам Релаксофитол, дали нещо ще попречи на взимането с бетаблокера ? Абе, с две думи, писна ми.

Общи условия

Активация на акаунт