Паническо разстройство - 47

• 35 391
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, видях, че са ми преместили въпроса в тази тема, за което мн се радвам, поне ще съм сред свои хора и ще ме разберете Simple Smile Принципно съм много тревожна, постоянно нещо ми има. От филм във филм съм...Имам колит или Синдром на раздразненото дебело черво, което ме мъчи и е много упорито, ту се оправя, ту е зле. Сега освен него от 10-15 дни почна един учестен пулс, сега и разни странни болки в сърдечната област и отзад в гърба. Викам да не е прословутият ковид и да ми е засегнал сърцето или белия дроб...Принципно в тази ситуация не съм се паникьосала и не ме е било страх да си бачкам, но постоянно си мисля, че ми има нещо...Взимам малко бета-блокер за пулса, имам и екстрасистоли. Понякога се паникьосвам сериозно и хуквам по лекари, но е много мъчително това състояние, хипохондрията яко ме тресе, общо взето всеки ден без разни болки е празник. Взимах деанксит до скоро, чудя се сега дали да не пробвам Релаксофитол, дали нещо ще попречи на взимането с бетаблокера ? Абе, с две думи, писна ми.
А психиатъра какво каза? Това е чиста тревожност с вероятен паник синдром , но е добре лекар да види нещата лично

# 391
Да ти кажа честно, до сега все съм бягала по тъч линията и съм оправяла положението с леките антидепресанти, не ми се почва с тежката артилерия, искам някак да се справя сама ако мога, но се успокоявам само като мина през лекарите и то е временно. Сега може би ме депресира, че спокойно човек не може за иде на лекар за друго нещо. Иначе на психиатър съм ходила, но се въздържам още от антидепресантите. При мен психо-соматиката е на висок левъл и често наистина не мога да разбера има ли ми нещо или психиката ми предизвиква всичко това. Сега например си мисля, че тези болки и бодежи в сърбето и гърба наистина може би имат някаква причина и постоянно се вглеждам да не ми стане зле. Омръзна ми да давам пари и да ходя по лекари, искам просто да си живея живота и все не става...

# 392
Да ти кажа честно, до сега все съм бягала по тъч линията и съм оправяла положението с леките антидепресанти, не ми се почва с тежката артилерия, искам някак да се справя сама ако мога, но се успокоявам само като мина през лекарите и то е временно. Сега може би ме депресира, че спокойно човек не може за иде на лекар за друго нещо. Иначе на психиатър съм ходила, но се въздържам още от антидепресантите. При мен психо-соматиката е на висок левъл и често наистина не мога да разбера има ли ми нещо или психиката ми предизвиква всичко това. Сега например си мисля, че тези болки и бодежи в сърбето и гърба наистина може би имат някаква причина и постоянно се вглеждам да не ми стане зле. Омръзна ми да давам пари и да ходя по лекари, искам просто да си живея живота и все не става...
И какво? Ще се мре ли?
Каквото и да значи тежка артилерия, без нея няма да мине. Рано или късно ще те сполети пълномащабна паника , страх и ужас. Тогава е по трудно. А и какво е това заболяване тайнствено, което всеки ден е едно и също и не се променя, нито ескалира?

# 393
Добре дошла и в тази тема Grinning

# 394
Георги Дяков, направо съм си заминала да ти кажа Smile Ама то не е и смешно, човек да си мисли постоянно, че нещо му има или ще стане...Първо викам сигурно нещо на сърцето...после с тия болки и бодежи в гърба викам си пуша сигурно е белият дроб. Не знам, снимка ли да правя, антидепресанти ли да пия Simple Smile Накрая сигурно ще прибегна и до там, искам просто да избегна и да не лежа на тази кълка, наясно съм, че понякога нямаме друг избор. Може би най-добрият начин е психотерапия + антидепресанти. Специално за хипохондрията, не знам, няма оправия, може би трябва и постоянна ангажираност да не мисля за това, но пак мисля ?!? Как да си го избия от главата Sad
Иване, ето че не само СРДЧ-то ни събира, но и тази група : )))) Ти как си, колитът добре ли е ?

# 395
  • Цюрих
Тука всичко е на черешата.Кой повече , кой по-малко.
Ама Георги е прав.Ако беше Ковид,поне температура трябваше да имаш и да ескалира по един или друг начин.
Хипохондрията е резултат от тревожността,те си вървят ръка за ръка.Като взаимно са си тригери.Ако овладееш тревожността,хипохондрията изчезва,защото общото ти състояние се подобрява.
На мен психотерапия не помогна.
Но накрая и аз видях,че без хапчета не може.Поне да не изтрещяваш хептен.

# 396
И съвсем оптимистично да кажа че никога не минава напълно. Вземи хапчетата , поне да е по умерено.

# 397
Мда, не минава, аз до към 30 години бях пушка, да винаги съм била леко хипохондрична, ама сега съм на 34 и нещата взеха да се усложняват... Да питам все пак, решила съм да пробвам Релаксофитола, но взимам и малка доза бетаблокер, дали това ще попречи нещо според вас ? Искам да пробвам известно време да видя дали ще се повлияя.

# 398
Мда, не минава, аз до към 30 години бях пушка, да винаги съм била леко хипохондрична, ама сега съм на 34 и нещата взеха да се усложняват... Да питам все пак, решила съм да пробвам Релаксофитола, но взимам и малка доза бетаблокер, дали това ще попречи нещо според вас ? Искам да пробвам известно време да видя дали ще се повлияя.
Няма да пречи. Хората стероиди взимат с бета блокер, антидепресанти и аспирин, а са имали и инфаркти. Познавам няколко такива. А и в петък се наливат с домашна ракия. Подценявате организма колко може да понесе под 40г. когато е.

# 399
Здравейте. Нова съм тук. Ще се радвам да ме приемете. Някой пие ли серопрам, по колко и кога се пие. Сега ще обясня защо. Пих доста време серопрам и Ривотрил преди месеци. Всичко бях опитала преди да ги започна.Сега съм под карантина с ковид и няма излизане. И като се почнаха паники те. Ужас. Но не си спомням серопрам сутрин ли се пише. Психото в нашия град не вдига телефон.

Тоя ковид ми разказа играта. Тъкмо си бях овладяла паники те но. Това че си затворен и не можеш да излизаш ме смаза. И се започна треперене, задушаване,, буца в гърлото и всички екстри. Има ли някой под карантина и с паник атаки. Как се справяте.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 15:00 от bubanka

# 400
  • софия
Здравейте. Нова съм тук. Ще се радвам да ме приемете. Някой пие ли серопрам, по колко и кога се пие. Сега ще обясня защо. Пих доста време серопрам и Ривотрил преди месеци. Всичко бях опитала преди да ги започна.Сега съм под карантина с ковид и няма излизане. И като се почнаха паники те. Ужас. Но не си спомням серопрам сутрин ли се пише. Психото в нашия град не вдига телефон.
Аз пия серопрам сутрин по 1 таблетка.

# 401
Самия вирус при последни проучвания по някакъв начин уврежда ЦНС и докарва паник атаки. Среща се при 47% от прекаралите вируса. Така че предстои вълна на хора в паника идните месеци и години.

# 402
Георги ние нали и така сме супер сега и това. С тая тревожност и атаки. И Ковид. Колко ли може да понесе човек.

# 403
Самия вирус при последни проучвания по някакъв начин уврежда ЦНС и докарва паник атаки. Среща се при 47% от прекаралите вируса. Така че предстои вълна на хора в паника идните месеци и години.

Още април месец жена ми се усъмни дали няма коронавируса когато ме хвана някаква депресия и болки в бедрата. Преди две седмици пак.

# 404
Съмнения и ковид само след тест. Иначе е напразна хипохондрия.

Общи условия

Активация на акаунт