Паническо разстройство - 47

• 35 387
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
Жоре, тъй казват - преболедувалите имат всички наши симптоми - нямат  сили, ПА и т.н.
Сега ако питаш мен си е посттравматичен стрес, но лекарите друго думат.
Обаче никой не казва хора с ПА как са след Ковида? Белким оздравеем? Кой знае? Няма ли вече някое изследване да видим кво се случва?
Иначе за страховете снощи си го мислех, тия Супергерои те са виновни. Шегувам се, но има една тенденция не знам усещате ли я  Постоянно да ни втълпяват, че трябва да сме железни и от нищо да не ни е страх. Трябва да караме всички болести на крак - даже реклама след реклама и накрая като не става, а то даже и няма как да сме хем безстрашни, хем железни - и ние депресии. Ами, някак за предните поколения е било по-нормално и да те е страх и да си болен и да лежиш и почиваш дори без причина. Сега полегна ли си следобед и свекърва ми вика: Болна ли си? Е, що бе баба ми цял живот спеше следобед ама здрава си беше, на 86 г почина.
Та думата ми е, че сме хора нормално е да ни е страх, да боледуваме да не сме добре, да сме преуморени. Трябва да можем да го приемем и може би ще ни стане по-леко.
Като четем тук всеки втори пише- аз бях такъв/такава. Оправях се сама, колко неща върших, пък сега съм парцал. Ами така е. Всяко претоварване в живота води до нашите състояния. Мои приятелки, които разпределят задълженията са я на мъжа, на майка си, на свекървата или дори децата ами никакви ПА нямат. Пък аз все с рогата и тъй ще си откарам.
Хайде лека!

# 406
Откакто прочетох тук за замъгляването на зрението и страшни болести, започнах да виждам замъглено. Аз и преди съм имала от време на време такова нещо (при постоянна работа с компютър), но сега се треса от нерви и страх. И главоболие получих.

# 407
Абе колко пъти да казвам да спрете да четете?!? Нямате ли друга работа някаква?

# 408
Абе колко пъти да казвам да спрете да четете?!? Нямате ли друга работа някаква?
Ами, а де! Аз да се разтоваря с темата и стана страшно. Наистина имам замъглено зрение, а точно сега и на лекар ме е страх да ходя. Ще си пия моите хапчета, дано е от нерви.

# 409
Пролетта си скрих кантара че през час се мерех. За месец бях свалил 4 кила и...

# 410
Оф да ви кажа отстрани сигурно си е смешно, ама ние си страдаме Grinning
Мой роднина казва, че всички болести идват от главата, само една е по полов път Joy
Сега се смея, ама сигурно ще ида тия дни да си направя снимка на бял дроб Grinning
Ами явно ние сме лесно внушаеми относно болести, заговорят за нещо и развиваме симптомите несъзнателно. Яко хипохондрия Grinning Едно време са нямали паник атаки сигурно, цял ден на нивата копай и кога да имаш време за това. Някой път си мисля, че и мен това ще ме оправи - мотиката и физически труд, това е.

# 411
И аз бях така с болките в сърдечната област и сърцебиенето.Имах няколко кризи, като една от тях беше точно преди полет към България.Направо имах чувството,че получавам инфаркт, без майтап.Едно стягане в гърдите,болка в лявата ръка,задух,голяма паника.Обиколих няколко лекаря и когато най-накрая ми направиха ехокардиография се успокоих и от тогава проблеми със сърцето не съм имала.На мен тогава ми помагаше валидола,беше си като глътка чист въздух.Иначе аз съм си най-голямата хипохондричка на света.Не знам какъв е тоя страх от болести,но тотално ми пречи да живея.Вече от година съм така,а съм и млада-на 22 год.
На преден план при мен тези дни е прослувотото нощно изпотяване.От година някъде,а може би и повече са ми подути лимфните възли-нямат никаква промяна,но преди месец прочетох,че при раковите заболявания и Ходжкин има нощни изпотявания и край.В същото време видях,че от АД също се появяват такива изпотявания.Тези дни ще звъня на пси да го питам страничен ефект ли е, че вече ще се побъркам съвсем.Наистина без хапчета не става,на мен пси ми се скара,че толкова време съм се влачила без лечение.Не лекуват,но определено помагат и откакто ги пия нещата са търпими.

# 412
Като каза нощно изпотяване, снощи и аз се събудих плувнала в пот...От много неща да е това - може да е от лекарствата, може да е от стрес, може да е хормонално, взимаш ли противозачатъчни ? Хубаво е да се изключи първо физическа причина и тогава да се говори за нерви, така че може да е от лекарствата.

# 413
Аз и преди съм имала замъгляване на погледа, но ми минава, а и съм си за очила. Отделно правих кръвни изследвания скоро, невролог и т.н. Какво ли не, ама нА, сега са панирах от прочетеното. Надявам се да ми мине.

# 414
Оф да ви кажа отстрани сигурно си е смешно, ама ние си страдаме Grinning
Мой роднина казва, че всички болести идват от главата, само една е по полов път Joy
Сега се смея, ама сигурно ще ида тия дни да си направя снимка на бял дроб Grinning
Ами явно ние сме лесно внушаеми относно болести, заговорят за нещо и развиваме симптомите несъзнателно. Яко хипохондрия Grinning Едно време са нямали паник атаки сигурно, цял ден на нивата копай и кога да имаш време за това. Някой път си мисля, че и мен това ще ме оправи - мотиката и физически труд, това е.
Технически са имали. Казвали са му невроза и хистерия. Дори в началото на ХХ век се е смятало, че жените поради липсата на оргазми са били така. Просто всичко се е лекувало с шамари. В казармата същата работа. Имаш ПА - няма проблем, падаш за 100. Не можеш - падат всички за 100. И ядеш шамари после. Избиват ти се всички паники от главата.

# 415
Защо ще си правиш снимка на бял дроб ?
Ще ходиш на място където всеки ден минават десетки болни от корона.

# 416
Ами то болни сигурно има навсякъде, не можем да избягаме от това...и на мен не ми се бута в интерес на истината, просто почвам да се притеснявам да не би всичко да го отдавам на нервите, а то да е друго. Болки в гърба и плешките, някой път и бодежи при дишане, нз и аз вече Sad

# 417
Ами то болни сигурно има навсякъде, не можем да избягаме от това...и на мен не ми се бута в интерес на истината, просто почвам да се притеснявам да не би всичко да го отдавам на нервите, а то да е друго. Болки в гърба и плешките, някой път и бодежи при дишане, нз и аз вече Sad
Невралгично е най вероятно, при мен е така. Според мен изчакай, няма смисъл сега да се ходи по тия места.

# 418
И аз преди АД имах същите бодежи. Къде ли не ходих. Отмина. Ето, сега взех да имам мравучкане по ръцете и краката и съвсем се панирах с тези очи. Абе, страшно е!

# 419
  • Цюрих
На мен ми изписаха Ксанакс и Серопрам.Серопрам 1/4 сутрин за два дни,третия ден в 1/2таблетка сутрин за10дни  и от 13-тия ден по 1таблетка сутрин.Защо е така,идея си нямам.
А тези,които сте пили Серопрам,как се чувствате от него?Странични ефекти нещо?След колко време почва да действа,месец ли?
Бодежите и според мен са невралгия.Или пък от ПА.
В тая коронавирусна криза ако нямаш температура и други симптоми,по-добре си стойте вкъщи.Ако е много зор,Бърза помощ.

Общи условия

Активация на акаунт