Паническо разстройство - 47

• 35 252
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Имам лека медиана протрузия на врата. Според лекарите проблема не е там. Правих и ЯМР на главата всичко е в норма. Имам силно сковаване на врата ,виене на свят , заглъхване на ушите + силен сърбеж в тях и ускоряване на пулса и напрежение в главата.. От две години и половина търся причината за състоянието ми ,правих редица изследвания и нищо ..

# 646
Имам лека медиана протрузия на врата. Според лекарите проблема не е там. Правих и ЯМР на главата всичко е в норма. Имам силно сковаване на врата ,виене на свят , заглъхване на ушите + силен сърбеж в тях и ускоряване на пулса и напрежение в главата.. От две години и половина търся причината за състоянието ми ,правих редица изследвания и нищо ..
А на Доплер ходили ли сте да се проверят артериите ?

# 647
Да ходих на доплер - имала съм стеснена дясна вертебрална артерия,но ЯМР показа ,че няма такова нещо...

А на Доплер ходили ли сте да се проверят артериите ?

# 648
Аз да кажа докъде я докарах със състоянието си. Поизбистри се главата ми, понаместиха се чакрите (ха-ха). Смениха ми АД за определено време и ще преминем към схема за спиране към лятото, ако всичко е наред разбира се.

# 649
Приятели ,снощи вдигнах кръвно 150/100.Въобще не го усещах.Нито главоболие ,нито нищо.Шашнах се и мислих да ходя до спешното,но след около час спадна на 130/90.Проблема е,че не мърда от снощи.Все такова си седи.Не знам дали не е от килограмите.За година ,откакто почнах АД качих 30+кг.Днес съм пила Кл0нарекс,два валидола,лимонов сок и въобще не се сваля това кръвно.Под огромно напрежение съм.Много ме е страх да не направя някоя беля.Вие какво ще ме посъветвате?

# 650
130 на 90 не е много високо кръвно. Ако сте тревожна, може и затова да не пада. Чак 30 кг от АД, възможно ли е? Хормони изследвала ли сте?

# 651
130/90 е в нормата! Не е високо. 150/100 също не е високо, ако няма други заболявания. Но все пак е добре да се свали малко.

# 652
От както ги започнах и след два месеца започнах да качвам.Цял ден съм супер напрегната и много ме е страх.Дори сега пак е 140/90
[video][/video]
130 на 90 не е много високо кръвно. Ако сте тревожна, може и затова да не пада. Чак 30 кг от АД, възможно ли е? Хормони изследвала ли сте?

# 653
Това е от напрежението, трябва някак да се успокоите. И аз го имам този проблем-постоянна тревожност,учестен пулс, ако много се напрегна и кръвното скача...даже мисля, че паник атаките са за предпочитане пред постоянната тревожност, защото са кратки и отминават, а тревожността върви я лекувай...Имах един период, тъй да се каже началото на тази тревожност. Събуждам се със сърцебиене, тревожност, високо кръвно,безсъние, сякаш ток минава през главата ми към стомаха и се стряскам. Ужас беше. Почнах деанксит за сефте и ме оправи. После като го спрях айде наново, минаха месеци докато се оправя...много е тегаво...

# 654
  • София
От притеснението, че си вдигнала кръвно го вдигаш. Точно Параграф 22 е.
Каква е логиката да се напълнява от АД? Не съм пила, любопитна съм какъв е механизмът.

# 655
При мен отвориха зверски глад за сладко.Преди 4 месеца изследвах инсулин и правих обременяване с гликоза.Всичко беше наред.Изследвах и ЩЗ и там е ок.Много започнах да се храня.По много и често и ако не хапна сладко така доволно ми е зле.Явно моментно ми пада захарта или не знам.Но е факт 90 и кусур кг съм
Каква е логиката да се напълнява от АД? Не съм пила, любопитна съм какъв е механизмът.

# 656
  • София
При мен отвориха зверски глад за сладко.Преди 4 месеца изследвах инсулин и правих обременяване с гликоза.Всичко беше наред.Изследвах и ЩЗ и там е ок.Много започнах да се храня.По много и често и ако не хапна сладко така доволно ми е зле.Явно моментно ми пада захарта или не знам.Но е факт 90 и кусур кг съм
Ясно, благодаря ти.
А не можеш ли да хапваш нещо на често, но не сладко? Например филийка с кашкавал или нещо подобно. Вдига захарта, но после не пада така драстично и не попадаш в порочен кръг.

# 657
Опитвала съм бавно разтворими захари,но няма ефект при мен.Изяждам една филиика и след 10 мин съм гладна отново

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 14:31 от bubanka

# 658
  • София
Това е реактивна хипогликемия. Трябва да опиташ други храни, сладкото не е решение, особено след като се качват кг така лесно.
Кисело мляко с овесени ядки, варена пшеница със настъргано сирене. Трябва да бъде сложен въглехидрат + протеин и мазнина.

# 659
Кето режим е най правилния при това състояние. Всичко друго не работи. Механизма на някой АД да се качват килограми е , защото тялото не използва ефективно калориите и ги трупа, в същия момент мозъка подава сигнал, че организма е гладен. И се увеличава консумацията на висококалорични храни. Много често се среща това за съжаление. Единствения начин е физическа активност в големи дози и стриктен нисковъглехидратен режим. Така де избягва реактивната Хипогликемия и инсулиновите пикове. Както и диабет и други неща.

Общи условия

Активация на акаунт