Паническо разстройство - 47

• 35 260
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
IvanGeorgiew, често срещано заболяване или често срещано съмнение у нашите мозъци?

R0zi4ka, 1т. Аритави 30мг, 1т. лексотан вечер.
Флуанксолът го спрях по празниците.

Сега съм като в унес. Размазването е на моменти, при мен наблизо ми е размазано, надалеч се избистря. Започна пак общото напрежение, тревожността, моментите на паника, главоболие, напрежение в очите. Чувствам се като дезориентирана. Сега чета, че при спиране на антипсихотик може да настъпи трайно увреждане на мозъка. Да не говоря за кг, които натрупах. Изобщо .....

Засега нямам често уриниране.

п.с. Георги, точно като в тунел виждам. На какво може да се дължи?
Е тунелна визия, често срещана проява на паническа атака и много висока тревожност. Нищо опасно няма, но е гадно. Имаш ли тензионно главоболие или усещане за мощно стягане в главата?

# 631
Че то по-добре флуанксол, отколкото лексотан. Поне според моят пси. Той успешно ги комбинира АД + флуанксол.
Аз да се похваля че махнах половинките есобел и флуанксол. Сега съм само на сутрешните. Ако се влоша ще ги върна, ако не, си продължавам така до лятото.

# 632
Георги, да, точно стягане в главата имам. Възможно ли е тези симптоми да се появят 5-10 дена след спирането на флуанксола?

R0zi4ka, докторът ми каза, ако не издържа, да върна 1т/ден. Ти по 1/2 ли си пила? Другият вариант е, ако го подновя през ден.

Просто се чудя какво да правя?

# 633
Есобел и флуанксол сутрин по 1т. Пия сега. Имах по още половин от двете, махнах ги постепенно.
Може да не е подходящ моментът при теб, аз също имах неуспешни опити доста.

# 634
Есобел и флуанксол сутрин по 1т. Пия сега. Имах по още половин от двете, махнах ги постепенно.
Може да не е подходящ моментът при теб, аз също имах неуспешни опити доста.
Просто се зачудих как си пила по 1/2т., как си я счупвала на 2 части?
Тъкмо четях за синдрома на отнемането и при мен са си налице симптомите, въпросът е защо се проявяват чак 10-на дни след спирането, а не веднага?
Лошото е, че ще мога да се консултирам с лекаря чак в понеделник, а дотогава ще е мъка. Чудя се, дали да не изпия днес и утре по 1т.

# 635
Започни с половинка. Разделям я с ножче.

# 636
Здравейте,
На 43 съм
От няколко дни вдигам вечер кръвно 140/85
145/80 пия един валидол и го регулира до 130/70
А през деня съм с ниско 100/70
115/60
От 7-8 месеца не пия никакви АД
Но имах по интензивни дни и напрежение и в работа и гости и т.н
Ама имам някво мравучкане или
Рефлукс под сърцето като ми е напрегнато
Иначе пулса ми е 70,65,до 90 макс
Да ходя ли на Кардиолог за едно обстойно гледане на сърцето или
Да си пийна малко мента глог😏
И аз съм така. Вечер при някой хора циркадния ритъм така изменя нещата, че започва като сутрин. Т.е. отделянето на адреналин и кортизол се повишава, от там организма реагира и свива кръвоносните съдове и ускорява пулса. Но не е задължително да подминава някакви високи стойности. На мен дневния пулс ми е 50-55, но вечер като се почне с усещанията стига до 85. Ходил съм и на кардиолози, нищо ми няма. Всеки ден ми е от 17:30 някъде до 22:00 така. И после си спада всичко. Най добрия начин донякъде да го ограничиш е да се тренира комбинирано с тежести и кардио тренировка. Само така се гори адреналин. При мен това помага.
Много ти благодаря за отговора,да ще опитам с тренировки,предполагам че ще регулирам ,но все пак си се паникьосвам ии да знаеш как сме.

# 637
Георги, да, точно стягане в главата имам. Възможно ли е тези симптоми да се появят 5-10 дена след спирането на флуанксола?

R0zi4ka, докторът ми каза, ако не издържа, да върна 1т/ден. Ти по 1/2 ли си пила? Другият вариант е, ако го подновя през ден.

Да, синдром на отнемането е това, проявява се след 7-ми ден и продължава до 2 месеца. Стискай зъби, ще мине. Ако не мине, свиквай. Не се умира. Толкова много се борите всички с това състояние, а е добре да знаете, че то просто не минава. Остава завинаги, може и да е временно потиснато, но пак ще се завърне. В дадени дни, моменти - просто ще атакува. Приемете тази настройка, в крайна сметка няма нищо страшно.

# 638
Скрит текст:

Да, синдром на отнемането е това, проявява се след 7-ми ден и продължава до 2 месеца. Стискай зъби, ще мине. Ако не мине, свиквай. Не се умира. Толкова много се борите всички с това състояние, а е добре да знаете, че то просто не минава. Остава завинаги, може и да е временно потиснато, но пак ще се завърне. В дадени дни, моменти - просто ще атакува. Приемете тази настройка, в крайна сметка няма нищо страшно.

Писах на лекаря, дано ми отговори- главоболие, размазано зрение, ниска концентрация, гадене, тремори .... Четох , че точно това са симптомите. Не знам какво ще каже док. Снощи пих 1т лексотан и 1 х Флуанксол  (беше ми останало) и сега чакам да каже док какво да правя. Вдигнах и кръвно и ме е страх какво става с мен.

R0zi4ka, ще попитам за 1/2т.

# 639
Здравейте,  някой може ли да ми каже може  ли да се комбинира ципралекс с фамотидин за стомах?  Има ли риск от нежелани взаимодействия? Извинявам се ако въпросът ми не е за тук.

# 640
  • софия
Здравейте,  някой може ли да ми каже може  ли да се комбинира ципралекс с фамотидин за стомах?  Има ли риск от нежелани взаимодействия? Извинявам се ако въпросът ми не е за тук.
Няма проблем.

# 641
Скрит текст:

Писах на лекаря, дано ми отговори- главоболие, размазано зрение, ниска концентрация, гадене, тремори .... Четох , че точно това са симптомите. Не знам какво ще каже док. Снощи пих 1т лексотан и 1 х Флуанксол  (беше ми останало) и сега чакам да каже док какво да правя. Вдигнах и кръвно и ме е страх какво става с мен.

Много просто - нищо не става. Кръвното и да го вдигаш, без странични заболявания като диабет, исхемия на сърцето или нещо такова сериозно, не е опасно. А и колко да е високо 150/100... Не е драма.

# 642
Скрит текст:
Скрит текст:

Писах на лекаря, дано ми отговори- главоболие, размазано зрение, ниска концентрация, гадене, тремори .... Четох , че точно това са симптомите. Не знам какво ще каже док. Снощи пих 1т лексотан и 1 х Флуанксол  (беше ми останало) и сега чакам да каже док какво да правя. Вдигнах и кръвно и ме е страх какво става с мен.

Много просто - нищо не става. Кръвното и да го вдигаш, без странични заболявания като диабет, исхемия на сърцето или нещо такова сериозно, не е опасно. А и колко да е високо 150/100... Не е драма.
130/88 вдигнах, пулс 120 (обикновено съм с 90(100)/60(70) и сега съм като пияна- замаяна, главоболие, гадене, стягане на челюстта...... всички екстри.

# 643
Здравейте ,някой от вас има ли усещане за много силно сковаване на врата , наподобяващо чувство за тежка глава.. Не мога да го опиша .. + това к ужасно виене на свят.. Първото усещане го имам винаги щом шофирам или ме возят, а ако спра на светофар сякаш целият автомобил се люлее

# 644
Здравейте ,някой от вас има ли усещане за много силно сковаване на врата , наподобяващо чувство за тежка глава.. Не мога да го опиша .. + това к ужасно виене на свят.. Първото усещане го имам винаги щом шофирам или ме возят, а ако спра на светофар сякаш целият автомобил се люлее
Мен ми прилича на шипове, правили ли сте снимка на врата ? От шипове може и световъртежи да имате.

Общи условия

Активация на акаунт