Паническо разстройство - 47

• 35 505
  • 762
  •   2
Отговори
# 195
Щото по-лесно да се дрънкат глупости там, а не тук да обмислиш проблема на другия!
А аз по принцип Вайбъра не харесвам!
Три безсънни нощи сега ще ми се съберат.
Вчера преводи, днес и утре концерти! И пиене!
Поне парите си заслужават!

# 196
Тука сме бе, както можем ще помагаме.

# 197
Да се оплача тогава , че като легна вечер и получавам сърцебиене и прескачане. По 2-3 часа не минава и не мога да заспя.  В началото валидола помагаше , сега вече не.  През деня не прескача (освен ако не преям)  но сменя ли вертикално с хоризонтално положение и ме побърква.

Не се включих във вайбър точно защото предположих че ще се изписват по 10 съобщения в минута. Ще ми дойде в повече да чета, пък обичам да изчитам всичко.

# 198
Лия, бетаблокер! Зарежи валидола!
На кардиолог ходила ли си?

# 199
Джери,  през годините съм ходила сигурно 20 пъти на кардиолог със всякакви оплаквания включително и тези.  Холтер съм носила 3-4 пъти, ехокардиографии няколко. Казвали са, че нищо ми няма. Последно ходих преди 3г и стига толкова. Личната ми прави екг преди месец,  нормална е.

Сърцето понякога с месеци е спокойно,  след това с месеци ми прави проблем. Някой беше писал ( Шоколад?), че симптомите му се въртят - кръвно, пулс, тревожност и т.н. И при мен така - имам си букет от 3-4 прекрасни симптома ( сърце, сън, слънчев сплит ), които се сменят периодично,  а понякога и накуп са се проявявали.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 22:22 от liiya

# 200
  • София
Аз бях писала, че симптомите ми се въртят. А може и някой друг да е писал.
Все се въртят и без симптоми не оставам - сърцебиене, стягане в гърдите, бодежи, чак в гърлото ме удрят, че дори и силни болки съм изпитвала в сърдечната област. Все си ходя на кардиолози, и все не е от сърцето.
Та не знам какво да те посъветвам.
Днес съм зле от сутринта и чата ще го гледам утре. Изобщо не ми е добре, поне знам, че няма да умирам, то тези неща са ми от години.

# 201
И аз имам симптоми подобни на ПР, вчера мой позат ми даде имейл на негов познат, студент по психология. Писах му веднага, днес направихме 1вият дигитален сеанс, така да се каже и смея да твърдя, че ме накара да се чувствам по-добре, дори леко самочувствие ми наля. Искам да кажа, че понякога дори хора, които още нямат уж нужната квалификация, се справят добре, дори с тежки случаи. Успех на всички!

# 202
Мили утре ще пиша!
Лека!

# 203
  • Цюрих
Да,аз също бях писала,че симптомите се въртят и някой път накуп,по няколко наведнъж.
И всеки път си мислиш,че е различна болест.И съответно те тресе хипохондрията яко.
Аз даже вече подозирам,че и болките във врата към лявото рамо надолу са били на нервна почва.
Много е странно.
По едно време имах и много високо кръвно, дръннах 220 и от страх хвърлих апарата. След 5мин-160,след още 5мин-120.Ама ей така,за кратко.Дигне се,разтупа ми се сърцето,съответно пулс около 100 и нагоре,разтреперат ми се мартинките и за два-три дни свърши.Най-често около овулация или цикъл.Даже е имало момент,в който си меря кръвното и от страх да го не вдигна се вдига.

Циркът с кръвното вървеше с горещи вълни и избухващи топки.Там,в слънчевия сплит ти става топка,усещаш все едно нещо се движи нагоре към главата ти и избухва!И веднага ми иде сигнал да бягам.Скачам и на първата крачка се спирам в почуда какво точно ми се случва!?

Нещо регулярно беше в друг момент при ПА да повръщам или да ми се гади.И да ми пулсира слепоочието и да ме хваща мигрена. Даже веднъж получих мигрена с аура. Започнах да виждам пулсиращ светъл лъч в окото и реших,че ослепях!Главоболието беше зверско и беше кошмааааааарно!

Друг пък епизод започваше със задушаване,учестено (било е повърхностно) дишане и силно,постоянно сърцебиене. Имах чувството,че сърцето ми е заседнало в гръкляна.Там го усещах да ми тупа.Болки в сърцето и гръдната кост,изтръпване на ръцете.Кръвно имах най-много до 140-150/90,обаче постоянна,няколкочасова тревожност и усещане за треперене отвътре на тялото.Невъзможност да се успокоиш просто.И съответно,не спиш.

В пристъпи,подобни на тези,с по-ниско кръвно,но няколкочасова тревожност,ми се е случвало и да дрискам или да пикая няколко пъти.Даже една вечер повръщах 4х и дрисках 6 или 8х и всеки път се чудех отде ги вадя толкоз много наденички.Като от опаковка на "Тандем-мини" от по 10бр. Grinning.

И при най-тежката НК вече се изредиха всички симптоми,като по учебник-от-до,+това,че спрях да ям,получих зверски болки в стомаха и лежах и си мислех,че съм пипнала Ковид.Чаршафът под мен ставаше мокър от пот.И безсъние и зверска тревожност 2 месеца!
Получих и прозяване като бонус.Като се запрозявах,та 5месеца,през 3мин или 5мин.

Като поотшумя тежестта на кризата и симптомите заизчезваха,но пък се давех като ям.Имах непрекъснато усещане за нещо заседнало в гърлото(чуждо тяло).Като заспивах ме беше страх да не се задуша,защото в един момент сякаш езика ми се схващаше и не мога да преглътна.Все едно нямам и слюнка и оттам ме дрънкаше ПА.

Иначе дереализацията и деперсонализацията -отделно.Те се явяват понякога преди или след епизод.Сигурно е за разкош на преживяването Grinning
Вървя си по пътя и се усещам все едно се намирам само в горната половина на тялото си.Краката си ги виждам,че вървят,ама за момент не си ги усещам.Или чета и редовете се изкривяват,подскачат или изсипват накрая.Или къщите се удължават,изкривяват и успоредните линии ми се виждат като на ромб,не като на правоъгълник...Туй вече е фикшън!

Преди 10-тина дни пак получих силна тревожност,не спах добре,но тоя път стомаха ми се сви на топка и много ме болеше.Сега поотшумява болката,но епизодите на хипохондрия бяха много силни.ПА са с ГВ по няколко на ден,кръвно и пулс нормални,но пък чувствах страх.Понякога необоснован.
И само ревах или гледах в една точка, липсваше ми апетит, нищо не ми се правеше и даже за кратко мускулите ми отказаха един ден,та едвам пихах...вървях,де.
Сега пия диазепам и взе да ми действа,та се  поокопитвам.
Но искам да кажа,че е гадно.Ама е много гадно!
Отчитам като грешка,че като се почувствах по-добре и си спрях добавките.Груба грешка от моя страна!
Ако си имате хапчета,пийте си ги!
И няма какво да го мислите!Колкото повече се втренчваме,толкова повече подхранваме страха си. А това не ни е нужно.И както се казва-"и това ще  мине"!

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 01:59 от Шоколад

# 204
Мили утре ще пиша!
Лека!

# 205
Да,аз също бях писала,че симптомите се въртят и някой път накуп,по няколко наведнъж.
И всеки път си мислиш,че е различна болест.И съответно те тресе хипохондрията яко.
Аз даже вече подозирам,че и болките във врата към лявото рамо надолу са били на нервна почва.
Много е странно.
По едно време имах и много високо кръвно, дръннах 220 и от страх хвърлих апарата. След 5мин-160,след още 5мин-120.Ама ей така,за кратко.Дигне се,разтупа ми се сърцето,съответно пулс около 100 и нагоре,разтреперат ми се мартинките и за два-три дни свърши.Най-често около овулация или цикъл.Даже е имало момент,в който си меря кръвното и от страх да го не вдигна се вдига.

Циркът с кръвното вървеше с горещи вълни и избухващи топки.Там,в слънчевия сплит ти става топка,усещаш все едно нещо се движи нагоре към главата ти и избухва!И веднага ми иде сигнал да бягам.Скачам и на първата крачка се спирам в почуда какво точно ми се случва!?

Нещо регулярно беше в друг момент при ПА да повръщам или да ми се гади.И да ми пулсира слепоочието и да ме хваща мигрена. Даже веднъж получих мигрена с аура. Започнах да виждам пулсиращ светъл лъч в окото и реших,че ослепях!Главоболието беше зверско и беше кошмааааааарно!

Друг пък епизод започваше със задушаване,учестено (било е повърхностно) дишане и силно,постоянно сърцебиене. Имах чувството,че сърцето ми е заседнало в гръкляна.Там го усещах да ми тупа.Болки в сърцето и гръдната кост,изтръпване на ръцете.Кръвно имах най-много до 140-150/90,обаче постоянна,няколкочасова тревожност и усещане за треперене отвътре на тялото.Невъзможност да се успокоиш просто.И съответно,не спиш.

В пристъпи,подобни на тези,с по-ниско кръвно,но няколкочасова тревожност,ми се е случвало и да дрискам или да пикая няколко пъти.Даже една вечер повръщах 4х и дрисках 6 или 8х и всеки път се чудех отде ги вадя толкоз много наденички.Като от опаковка на "Тандем-мини" от по 10бр. Grinning.

И при най-тежката НК вече се изредиха всички симптоми,като по учебник-от-до,+това,че спрях да ям,получих зверски болки в стомаха и лежах и си мислех,че съм пипнала Ковид.Чаршафът под мен ставаше мокър от пот.И безсъние и зверска тревожност 2 месеца!
Получих и прозяване като бонус.Като се запрозявах,та 5месеца,през 3мин или 5мин.

Като поотшумя тежестта на кризата и симптомите заизчезваха,но пък се давех като ям.Имах непрекъснато усещане за нещо заседнало в гърлото(чуждо тяло).Като заспивах ме беше страх да не се задуша,защото в един момент сякаш езика ми се схващаше и не мога да преглътна.Все едно нямам и слюнка и оттам ме дрънкаше ПА.

Иначе дереализацията и деперсонализацията -отделно.Те се явяват понякога преди или след епизод.Сигурно е за разкош на преживяването Grinning
Вървя си по пътя и се усещам все едно се намирам само в горната половина на тялото си.Краката си ги виждам,че вървят,ама за момент не си ги усещам.Или чета и редовете се изкривяват,подскачат или изсипват накрая.Или къщите се удължават,изкривяват и успоредните линии ми се виждат като на ромб,не като на правоъгълник...Туй вече е фикшън!

Преди 10-тина дни пак получих силна тревожност,не спах добре,но тоя път стомаха ми се сви на топка и много ме болеше.Сега поотшумява болката,но епизодите на хипохондрия бяха много силни.ПА са с ГВ по няколко на ден,кръвно и пулс нормални,но пък чувствах страх.Понякога необоснован.
И само ревах или гледах в една точка, липсваше ми апетит, нищо не ми се правеше и даже за кратко мускулите ми отказаха един ден,та едвам пихах...вървях,де.
Сега пия диазепам и взе да ми действа,та се  поокопитвам.
Но искам да кажа,че е гадно.Ама е много гадно!
Отчитам като грешка,че като се почувствах по-добре и си спрях добавките.Груба грешка от моя страна!
Ако си имате хапчета,пийте си ги!
И няма какво да го мислите!Колкото повече се втренчваме,толкова повече подхранваме страха си. А това не ни е нужно.И както се казва-"и това ще  мине"!
Шоко, чета те и все едно описваш мен. Няма такъв ад. Как се живее така, нзз

# 206
  • Цюрих
Дани и ти ли така?Верно?А аз си мислех,че само при мен с толкова екстри. Grinning
Трудно се живее така.Все търся начин да изляза от това състояние.

# 207
Ааааа Шоколад, то и при мен има още, аз описах само основните "китки" в букета. Примерно това със затрудненото преглъщане съм го имала.  Схващането на езика като легна също го имаше. За разстройство и запек няма да говоря.

Трудно се живее да, аз се чувствам много ограбена.

# 208
Шоко,а какво стана с ксанакса, защо пиеш диазепам?
 Мен днес ме боли глава. Дали не е от шофирането вчера, харесва ми, но съм пределно стегната. Така се надявам че с моите разбити нерви ще стигна все пак до изпита и ще го взема. За момента това ми изглежда непостижимо.

# 209
Здравейте,някоя от вас да живее в Англия

Общи условия

Активация на акаунт