Паническо разстройство - 47

• 35 407
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
Хора помагайте!
Не знам дали съм с паническо разстройство, ама хипохондрия имам със сигурност. Нервите ме тресат яко. Краката са ми сковани от 2-3 седмици и съм се самодиагностицирал с множествена склероза.
Миналата седмица бях на невролог, ама без направление нищо не направи. Днес бях при ЛЛ че почнах да ходя по малка нужда през 20 мин. Изследванията ми супер,и пак се върнах на множествената склероза.
Следващото ми ходене мисля да е на психиатър че и на жена ми вече и идва повече.
Здравейте на всички, здравей Иван, и аз ходех по малка нужда много често. Когато бях при кардиолог споменах  и той каза че при висок пулс се ходи често по малка нужда. Не се филмирай за склероза та, всичко е от нервите. Аз пък се притеснявам да не получа инфаркт или нещо подобно и само се вглеждах. Сега вече е по-добре. Пия антидепресанти и се надявам да се оправят нещата.  От доста време не съм писала.

# 361
Колкото и странно да е, теми като тази ме успокояват. Като видя че и други са като мен се поуспокоя.

# 362
Колкото и странно да е, теми като тази ме успокояват. Като видя че и други са като мен се поуспокоя.
Не си сам!

# 363
Здравейте ,пия флуанксол и стимулотон ,но нямам подобрение ,тревожността си стои, вие ми се свят ,омекват ми краката ,нормално ли е това ,днес ми е 13 ден ,за пръв път пия такива лекарства и съм меко казано в шок ?

# 364
Това с омекналите крака и мен ме интересува че аз съм така вече 15 дни. Бедрата са ми постоянно натръпнали.

# 365
За пълно разгръщане на АД изчакайте поне 28 дена. Ако след това няма ефект, отново психиатър.

# 366
Само да кажа и подразня пак Джери, че откакто почта кризата с Ковид ми се повдигна леко самочувствието. Сега ще обясня малко да повдигнем тонуса.
Досега имах тежки симптоми, ПА, страхове и се обвинявах - то все ми е зле, егати лиглата съм, нали ги знаете как е. Но тая криза ми дава леко самочувствие - виждам много уплашени и паникьосани хора, държащи се неадекватно, такива дето преди някак ми показваха колко са печени, а аз каква издънка съм и сега едва ли не търсят съвети от мен. И направо се чувствам по-добре. Осъзнавам, че това през което минаваме, е сериозно изпитание и трябва да се гордеем, че дори и с него ходим на работа, грижим се за деца, близки и се борим.
Така че дерзайте с повече увереност. Не съм и вярвала, че тая криза може да ми се отрази позитивно.
П.П около нас почти няма здрави вече. Чакаме и ние да го минем. Но рядко правят ПСР.

# 367
За пълно разгръщане на АД изчакайте поне 28 дена. Ако след това няма ефект, отново психиатър.
Познат психиатър ме посъветва да сменя флуанксола с атаракс или ксанакс ,добра комбинация ли е със стимулотона?

# 368
Познат психиатър ме посъветва да сменя флуанксола с атаракс или ксанакс ,добра комбинация ли е със стимулотона?
Атараксът е най-голямата глупост на света! Нулева полза, само ти се доспива!

# 369
Tji аз съм си доволна от флуанксол, по-бързо ме овладява от ксанакс. При мен обаче е изписан с есцитилопрам, Есобел. А и моят доктор не одобрява АД с успокоително, незнам защо...

# 370
Здравейте,
Старая се в тази лудница да не изпадам в паника, но явно ми се отразява и психически...Чудя се това паник атаки ли са, да не би да са някакви симптоми на ковид ? Нямам температура, кашлица, хрема. Но от около 10тина дни първо пулсът мине се не мине се учестява доста и става към 100. Взимам си малко бета блокер предписан от лекар преди години за екстрасистоли. Обаче и в сърдечната област и в гърба усещам понякога странна болка, дали е психика не знам, но се притеснявам. То и в това смутно време човек как да иде на преглед...Какво мислите, възможно е да са паник атаки понеже съм доста тревожна, но чувам и за такава симптоматика и се притеснявам да не ме удари я в сърце, я в бял дроб...Sad

# 371
Аз пак с този страх от спиране на АД. Направо се чудя с тази пандемия дали да го спирам? Аз пък изпитвам страх, че няма кой да ни лекува от други болести освен от КОВИД, но гледам това да не пречи на ежедневието ми.

Иване, няма страшно! От нервите е. Аз преди да започна АД в такива филми се вкарвах, че прекарвах 2/3 от времето си по доктори, които ме уверяваха, че нищо ми няма, а аз все си поставях някакви диагнози. Психиатърът още като ме видя, без да кажа нищо, вика "уплашена сте, май сте пообиколила колегите от различни специалности и накрая сте при мен".

# 372
Атараксът е най-голямата глупост на света! Нулева полза, само ти се доспива!

А мога ли да остана само на стимулотона, той няма ли да овладее и тревожността?
Дано не е глупав въпроса....

# 373
Добре де, като се изписват лекарства от психиатър, пийте ги, както са изписани. Какви са тия свободни съчинения дали може едното, а другото не. В крайна сметка си е ваша психиката и решавате как да я лекувате. Какъв е проблема да се пият изписаните медикаменти?

# 374
Добре де, като се изписват лекарства от психиатър, пийте ги, както са изписани. Какви са тия свободни съчинения дали може едното, а другото не. В крайна сметка си е ваша психиката и решавате как да я лекувате. Какъв е проблема да се пият изписаните медикаменти?
Пия си ги ,психиатъра ми каза да спра флуанксола и да го заменя или с атаракс или с еголанза, но понеже ме е страх от странични ефекти отново на новите лекарства,затова реших да попитам няма ли да стане само със стимулотона.

Общи условия

Активация на акаунт