Паническо разстройство - 47

• 35 400
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
IvanGeorgiew, какво пиеш, че слабееш?

# 421
  • Цюрих
Пролетта си скрих кантара че през час се мерех. За месец бях свалил 4 кила и...
И аз само се тегля.За две седмици свалих 4кг.От новата НК спрях да се храня.Сега съм си втълпила,че трябва да си кача двата килограма,дето ги свалих артък....Аз съм доста висока и на 177см,66кг са ми малко....малко.Като момиче винаги съм била около 62-65кг,после като родих станах 80кг и лека полека си ги свалях.Все исках да отслабвам...но не по този начин...
Искам да съм между 68-70.
Изобщо при мен в такова състояние на тревожност ми се губи апетита...то като ти е лошо и не ти се яде....много е неприятно.
И стомахът ти е на топка...
Но от всичките простотии на това ПР,най-гадни и неприятни са ми проблемите със стомаха-гадене,повръщане,липсата на апетит и прозяването....те и другите са гадни...но мен напоследък това най-много ме измъчваше.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 23:10 от Шоколад

# 422
Аз пък от един момент нататък (след започване на АД) започнах яко да качвам. И сега няма оправия. Инсулинова резистентност ли е, хормони ли ми се объркаха?! Стана страшно.

# 423
Исках да ви кажа нещо важно. Други пъти съм преодолявала тревожността, паник атаките и и високото кръвно единствено и само като се успокоя и по някакъв начин се отдам на страха. Ами да, оставяш го да премине през теб, пускаш контрола, това  е нашият проблем, повярвайте ми. Искаме да имаме пълен контрол над всичко, но няма как. И да имате паник атаки, ако сте физически здрави, няма да умрете, просто се оставете на страха и той лека-полека ще премине, това е ключът според мен. Разбира се, и при мен е плаващо положението, винаги има отключващи фактори, сега скоро оперираха баща ми от сърце и това ми се отразява. При мен си има една дихателна аритмия вродена и от няколко години периодично ми се появяват екстрасистоли, преди 2 години ми казаха, че съм ок. Но при най-малкото и се филмирам, ето сега, сърце ли е ,бял дроб ли е...много е трудно. Но ключът да се излекуваме всички повярвайте ми е точно в това - отдайте се на страха, защото реално нас ни е страх от самия него ако сме физически здрави.

# 424
IvanGeorgiew, какво пиеш, че слабееш?

Инхибитори на протонната помпа.
Един от страничните им ефекти е депресия. Също така като ми подтискат гастрита не си лягам гладен и не се будя гладен. Ама като те гони хипохондрията и почнеш да сваляш килограми...

Veseuka  нищо ти няма на белия дроб.

# 425
Шоко, така е с всички АД, започват се в малки дози, после се увеличават. На мен през 5дни го увеличаваха. Първо 1/2,после цяло. И аз като съм много тревожна не мога да ям.
Аз от 3-4 дни се чувствам спокойна, даже правя опити да намаля хапчетата. Само да не хванем Ковид, че всичко ще се върне със страшна сила..

# 426
  • Цюрих
Рози,ти какво пиеше?
Иначе,от ясно по-ясно е,че тоя Ковид вече всичко живо го изкара.Стрес си е всяко едно неразположение.
Ние тоя месец изкарахме нещо с дрис и повръщане и болки в стомаха,сега детето едното със сополи...Ами паникьосвам се,да ти кажа...перат си ме паниките,обаче като видя,че не спя 3 нощи подред,пийвам си хапчетата и поне да ми е весело...Бях се докарала до положение,че детето като пръцне и получавам ПА...Затова,не му мисли много.Проблемите са ни от мислене.
И аз скоро слушах един курс за ПА,че я оставяш да те залее и да знаеш,че после интензитетът намалява.Може и да има нещо вярно.От това ли,от умора ли вече,нямам настроение даже и да се притеснявам...чувствам се изчерпана.
Седя и чакам да ми мине.

# 427
Аз пиех серопрам и бях доволна. Сега с тоя ковид луднах. Спрях да ям и аз свалих 3 кг за седмица от стрес. И пак почвам хапчета че няма оправия. А трябва да започна и работа. Досега бях под карантина. Но в работата като ме гледат и като започнат ама какво ти е. Защо си толкова отслабнала. Проблеми ли имаш. Който не знае какво е ПА те мислят за луд.

# 428
Споделяй с колегите. Току виж половината ти колежки с ПА ама се правят че всичко им е ОК.
В понеделник от дума на дума с единствената ни жена колега се оказа че и тя си има паник атаки. Изляхме си един на друг болежките и се чувствах по-добре.

# 429
Някой има ли проблеми с гадене и болки в корема. Дали е от паник атаките и тревожност. Постоянно къркорене чак ме дразни. Постоянно е. И само се качвам на кантара. Може ли да се докара гастрит   от стрес.

# 430
От притеснение до повръщане може да се стигне. Синдрома на раздразненото черво се получава от стрес.

# 431
Ами с колегите съм пробвала с някой от тях но ми казват абе я се стегни ти луда ли си и до там. Добре де няма ли оправия от тези наши състояния. Има ли някой справил се с тези ПА. Някой който ги. е преодолял. И никога не са се върнали отново.

Иван а ти как се справяш. Разкажи

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 10:26 от bubanka

# 432
Ако се справях нямаше да членувам в групата.
Има тема за синдрома на раздразненото черво, може да ги прочетеш тях. Но решение едва ли ще намериш.
Пиеш ли някакви лекарства за каквото и да било?

Ами с колегите съм пробвала с някой от тях но ми казват абе я се стегни ти луда ли си и до там. Добре де няма ли оправия от тези наши състояния. Има ли някой справил се с тези ПА. Някой който ги. е преодолял. И никога не са се върнали отново.

Баща ми.
Имаше проблеми в работата, беше стигнал до прединфарктно състояние, и трепереше много често. Ходи на психиатър изписаха му някакви билкови лекарства и се оправи. Ама всичко приключи когато си смени работата. Лекарства не е пил от близо година.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 09:17 от IvanGeorgiew

# 433
Може би тук проблемът на повечето е,че не получаваме достатъчно подкрепа от близките си ? Ако паник-атаките не са нон стоп, примерно от дъжд на вятър, опитайте се наистина да се успокоите и да изчакате да мине, приемете страха и че нищо няма да ви стане. Виж с постоянната тревожност и хипохондрията аз лично не намирам начин. И това си има причина, разбира се. Най-често е, когато умът ви иска да сигнализира за нещо, имате вътрешна борба между това, което е правилно и това, което наистина искате. Най-добрият вариант е да правите това, което искате и ви прави щастливи. Решаване на проблемите, това е...знам го на теория, на практика ми е много трудно.

# 434
Не пия нищо. Утре съм на психиатър. Имам серопрам от доста отдавна изписван но незнам дали може да се пие с Езомепразол за гастрит. Май бяха несъвместими. Вечер пия половин клонарекс за да спя.

Общи условия

Активация на акаунт