Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 25 574
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, бебка напоследък отказва да яде и ще полудея... На 3 месеца и половина е, до сега беше доста лакома, наддаваше по много, сега отново си е наддала с 900 грама от последната детска консултация до сега, но проблемът се появи от около седмица може би. Нааканите памперси са си същите като преди, но напишканите като че ли са по-малко, притеснявам се и да не се обезводни, тъй като не давам вода. Когато е много изнервена за сън не желае да засуче (целият проблем започна така, защото я приспивах все на гърда преди това) и трябваше да я люлея, за да се успокои и поунесе, за да започне да суче. Но сега дори когато е напълно спокойна просто си извърта главата с усмивка и не проявява никакъв интерес към папото... Гърдите ми започнаха да стават на буци, започнах да се изцеждам до облекчение, за да не си докарам някоя беля, но не знам какво да правя с чудовището... И кърмата ми сигурно ще намалее така. ПОМОЩ 😭

# 241
Привет,
Отдавна не съм писала в темата, но отново се натъквам.на проблем и се надявам някой да го е играл.този "филм".
Налага се рентген на гръден кош -прочетох противоречиви мнения относно това как следва да  се процедира след това. Малкият е на почти 2, кърменето му е основно вечер и ще е неприятно, но не невъзможно да го изпусне днес (не заспива но гърда).  Цеденето вече не ми се получава изобщо, така че това изобщо не е опция. Знаете ли какво време (и дали) трябва да се чака след подобно нещо?

# 242
На предната страница отговорих за рентгеновите снимки. Има го и в първи пост даже. Не пречи на кърменето, освен ако не се ползва контрастно вещество. Тоест, питай дали ще се ползва такова и ако да- какво. Но се съмнявам.
Кактусче, извинявай, пропуснала съм, когато си споменавала. Кажи отново моля, мнението си за консултантите по сън. Доколкото знам, до този момент има само две, и аз тъкмо влизам в комуникация с едната. Мнението ти ще ми е много полезно.

друго да питам- при възстановен цикъл почти веднага след раждането, кога би трябвало да се регулира? След отбиването ли?
За консултантите по сън
Скрит текст:
Елена Чапалова и Симона Пейчева, те подкрепят кърменето
За регулирането на цикъла - индивидуално е, но е нормално да не е редовен, докато кърмиш илш поне докато не намалеят кърменията до 1-2.

Sunshiney, да вероятно бебчето си предпочита тази с по-бързата струя, консултантката ти ще ти покаже как да правиш компресия, ако не е, касви захвати може да ползваш,ако гърдата е по-голяма,за да засуква по-лесно. Ако искаш ще ти пусна статии, но съм сигурна,че ще ти е по-приятно с твоя си консултант да си го обсъдите 😊
Те гърдите никога не се изпразват докрай,нормално е да остане мляко след кърмене или дори да изцеди майката след кърмене. Тъй,че спокойно,всяка стимулация е стимулация.
Другото си го знаеш, сама си го казваш, обсъди си го с твоя консултант,в крайна сметка важно е каква е твоята цел и какво искаш ти и с нея ще решите, което е оптимално за тебе и твоето бебе.
Happy, в скрития текст, ама звучи май като кътник работата. Явно ще има нов транш зъби😬

Алетея, щом суче, няма да се обезводни. Виж ги колко са тия памперси и кажи. Те бебета растат и намаляват количеството памперси. Не е постоянно едно и също.
Нещо не разбрах казуса с приспиването? Вече не се приспива бебето на гърда? И от там е възникнал проблем? То е малко бебе,нормално да си заспива на гърдата.
Защо се стига до момент на много изнервеност от умора? ПредложИ гърда по-рано, на затъмнено и тихо място. Явно нещо се е променило в ритуала на сън и не сработва в момента. Като бебето отказва, предлагай по-често по-малко. Има такива периоди на отказ, до седмица обикновено преминават протестите, просто трябва търпение и предлагане.

# 243
помощ
Много бързо ми се втвърдяват гърдите. Цедя ги след всяко хранене,но пак се втвърдяват много бързо. Правя горещи компреси с хавлия,но след 1ч пак се втвърдяват....... Цедя се с електрическа помпа. Заради втвърдяването бебока трудно суче от тях и се принуждавам да му давам от шишето. Не съм с големи търси,а с малки и се чудя да не би заради това че са малки бързо се втвърдяват. Моля за съвет! На осем дни е бебчо .

# 244
Защо се цедите след всяко кърмене? Какво го налага това? Така няма да оправите втърдяванията,напротив. Размерът на гърдите ви няма никакво значение.
Как са организирани кърменията към момента. Колко са за денонощие,бебето само ли си търси и на какъв интервал или има някакъв режим. Как кърмите,в каква поза и от двете гърди ли,с каква продължителност? Горещият компрес има функцията преди кърмене да спомогне рефлекса на потичане,няма смисъл от него освен 10 минути преди кърмене.

# 245
Цедя се защото ако не го направя се втвърдяват. Още на втория ден след секциото секциото се втвърдяваха и вдигах температура 37.
Храня го на поискване, около 2ч. Но него го мързи да суче, суче малко и заспива.  За това го мъча 30мин и после му давам от шише, 40мл някъде изяжда.
Защо се цедите след всяко кърмене? Какво го налага това? Така няма да оправите втърдяванията,напротив. Размерът на гърдите ви няма никакво значение.
Как са организирани кърменията към момента. Колко са за денонощие,бебето само ли си търси и на какъв интервал или има някакъв режим. Как кърмите,в каква поза и от двете гърди ли,с каква продължителност? Горещият компрес има функцията преди кърмене да спомогне рефлекса на потичане,няма смисъл от него освен 10 минути преди кърмене.

# 246
Аз бих предложила да цедите малко преди кърмене, колкото до омекне при зърното и да може да захапе, после кърмите с компресия бебето се наяжда и приключвате. Не цедите след кърмене и не дохранвате. Когато огладнее ако не може да захапе пак така, но ако зървото не е твърдо не цедите.
Докарала сте си хиперлакнация и някой капацитет в кърменето е дал грешни съвети.

# 247
Здравейте момичета, влизам с малко спешен въпрос - от два дена ме заболя гърлото, днес уж помина, но преди няколко часа ме втресе от студ, а сега съм гореща и измервам температура 38 +-. Пих два парацетамола днес, много чай и джинджифил с лимон. Какво ще ме посъвете. Също забелязам на едната гърда червеникави линии, но няма болка.

# 248
Кактус, възможно ли е нивата на тсх да окажат влияние върху количеството кърма? Имам хашимото. Родих преди 7 дни. След раждането съм на доза 75. Ендо иска изследвания чак 2 месеца след раждането.

Освен това се притеснявам, защото малкият днес почти не суче. Има само 2 напикани памперса и 1 или 2 акита. Много плаче, много пръцка и се напъва.

Аз инициирам кърменията, като гледам да са на всеки 2 часа през деня.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 16:57 от ver4eto_sv

# 249
Снощи докато обличах бебо ме ритна в гърдата и от тогава ме боли. Иначе си суче, нямам буца май, но ме боли. Как да процедирам или трябва да изчакам да ми мине?

# 250
Кактус, възможно ли е нивата на тсх да окажат влияние върху количеството кърма? Имам хашимото. Родих преди 7 дни. След раждането съм на доза 75. Ендо иска изследвания чак 2 месеца след раждането.
Ако нивата на тсх не са в норма, това може да окаже влияние на всички хормони. Тоест, трябва да се следиш и да си пиеш предписаната доза. И да,около 45 дни след раждане се изследва хормона, защото тогава се регулира. https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2019/02/18/thyroid/amp/

Няма защо да мислиш в момента,че има проблем какъвто и да било, говорихме,че детето пълни памперсите и се храни с добра честота. Просто ми пиши и днес как са памперсите и с проследяване на това, ще разберем дали всичко е наред.
В момента ти трябва спокойствие, така,че не си търси причини да се стресираш, моля те. Всяка втора жена е с Хашимото вече, кърмят си успешно 😉 ще си пуснеш tsh, ще ти коригират дозата при нужда.
Снощи докато обличах бебо ме ритна в гърдата и от тогава ме боли. Иначе си суче, нямам буца май, но ме боли. Как да процедирам или трябва да изчакам да ми мине?
Следи за признаци за запушване, защото от удар често се случва, но предполагам,че само те е натъртил. Ще мине, неприятно е, но минава.
[url]http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html
Здравейте момичета, влизам с малко спешен въпрос - от два дена ме заболя гърлото, днес уж помина, но преди няколко часа ме втресе от студ, а сега съм гореща и измервам температура 38 +-. Пих два парацетамола днес, много чай и джинджифил с лимон. Какво ще ме посъвете. Също забелязам на едната гърда червеникави линии, но няма болка.
Има ли признаци на запушване? Болка,напрежение,бучка? Тези червени линии да не са от бельото или са си червенина? 38 градуса е ниска температура, вероятно нещо си прихванала, някое вирусче. Но прати, ако искаш снимка на червенина. Огледай хубаво тази гърда пред огледалото,отгоре, огдолу,опипай и кажи наблюдаваш ли нещо странно и нетипично.
Цедя се защото ако не го направя се втвърдяват. Още на втория ден след секциото секциото се втвърдяваха и вдигах температура 37.
Храня го на поискване, около 2ч. Но него го мързи да суче, суче малко и заспива.  За това го мъча 30мин и после му давам от шише, 40мл някъде изяжда.
Деси,моля те отговори ми на всички въпроси, за да мога да ти дам адекватен съвет. Към момента те моля да прочетеш статията за запушванията по-горе в поста, да слагаш студени компреси със зеле след кърмене като има втърдяване. Да цедиш само до облекчение,това ще рече,ако те боли от твърдостта на бучката, само до отминаване на болката,то пак ще е напрегната гърдата, пак ще е неприятн,но да не е на камък. Опитай да слагаш бебето да суче вместо помпата. Дори да е час след кърмене. Кажи и как цедиш, колко време и двете гърди ли,без подробности трудно ще помогна. А цеденето трябва постепенно да се спре, за да влязат в норма нещата.

# 251
Просто ми пиши и днес как са памперсите и с проследяване на това, ще разберем дали всичко е наред.
Това е, че днес е много вял в сукането. Виси на гърда, но сякаш на празен ход в повечето време.
Много се напъва и плаче и пръцка. Много плаче.
Само 2 много напикани памперса има и 2 с ако.

Ще пиша по довечера как е положението, дано навакса със сукането.

# 252
Привет мами, как се справяте със запушените канали на гърдата по време на кърмене?

# 253
Просто ми пиши и днес как са памперсите и с проследяване на това, ще разберем дали всичко е наред.
Това е, че днес е много вял в сукането. Виси на гърда, но сякаш на празен ход в повечето време.
Много се напъва и плаче и пръцка. Много плаче.
Само 2 много напикани памперса има и 2 с ако.

Ще пиша по довечера как е положението, дано навакса със сукането.
Аз се консултирах с Хедра , че имах малко кърма. Препоръча ми билки, но съвпадна и с регулирането на ТСХ и си мисля, че и това повлия. Първото ТСХ ми беше 0,25, после като се оправи кърменето ТСХ беше 4,2. Сега го смъквам ТСХто, но още не са ми уцелили дозата.Лекарят ми каза, че е добре да е над 1 за кърмене.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 22:34 от sanssa

# 254
Чудесно е,че сте се обърнали към Хедра. Но моля Ви не споделяйте какво е преценил ibclc като добавка за Вас. Защото това важи за Вас и вашия случай, а тя освен ibclc е и медицински специалист. Някой ще прочете жаблек и ще си купи на своя глава. Без да се консултира и без да провери с медицинско лице дали това е ок за него. В миналата тема обяснявах именно защо не си предписваме жаблек сами.

Общи условия

Активация на акаунт