Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 24 829
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Хепи, въпросът не е по темата обаче. Нека не спамим.

# 646
Никога, ама никога, кърма не се потапя във вряща вода.
А как се процедира със замръзената във фризер?
По-горе са обяснили - но и аз да кажа - кърма както мед, по същия начин - на "водна баня". Потапяте съдчето, в което е замразена кърмата в по-голям съд, пълен с вода, него слагате на котлона и много бавно започвате да загрявате, докато не се разтопи - внимавате да не заври, това е.

# 647
Аз не бих сложила кърма на котлона. Колкото топла вода тече от чешмата мисля че е ок. Колкото по-топла е водата, толкова повече се унищожава всичко полезно от кърмата.
Хепи, аз много бързо оправих заспиването без кърмене на 2 годишното си отроче. Цедях преди това по колкото има, беше периед на отбиване по мое желание, та не съм гонила изцедено количество, а колкото има и го давах в чашка преди сън: Ето ти сега млекцето от чашка и готово, не е имало драма. Детето свикна много лесно.

# 648
Колкото по-топла е водата, толкова повече се унищожава всичко полезно от кърмата.
Това не е вярно. Само пример - кърмата в донорските банки се пастьоризира.

п.с. По-горе имах предвид да се загрее на котлон, докато не се разтопи на ниска температура, нали това питаше дамата. Няма нужда да я сваряваме Wink

# 649
Целта на кърмата в банката е друга. Има си изисквания за обработката на биологичен материал с цел предоставянето му за използване, така че да не представлява риск за бебетата.

# 650
  • Пловдив
Хепи, въпросът не е по темата обаче. Нека не спамим.

Разбирам, Кактусче, изтрий го, моля те, ако прецениш, че  се получи дълъг пост. И аз много се чудих да пиша или не, но ти преди време препоръча 2 консултантки, които поддържат кърменето, затова си позволих. Едната точно се оказа, че вече не работи, но ме насочи към тази, за която писах.

# 651
По назад в мненията четох, че една мама не е започнала антибиотик и по-добре, защото бебето щяло да има ваксина... Влияе ли, че аз пия антибиотик, (съвместим с кърменето) и това, че ни предстои имунизация? Колко време трябва да изчакам след последния прием на антибиотик за да сложим ваксината? Днес по принцип ми е последен прием и тъй като замествам храненето след като съм приела хапчето с хумана, се изцедих, но кърмата ми зеленее. От антибиотика ли е това? Днес не съм яла нищо зелено. Трябва ли да заместя и следващото хранене с хумана?

# 652
Какъв антибиотик пиете?
Принципно ако детето е в контакт със заразно болен не е редно да се ваксинира, редно е да се изчака някакъв период от седмица или две след контакта или това време слид като оздравеете. Самия аб не знам дали е противопоказан за ваксината, това трябва да го знае педиатъра.
Зеленото мляко ми е непознато обикновно лек синее.

# 653
  • Terra incognita
Синът ми пи АБ след ваксина мпр, питах лекарите, казаха, че няма проблем.

# 654
Хепи, чудесно е, че сподели опита си.

Имах предвид въпроса ти за смяната на ритуала,че е отвъд кърменето и отиваме в друга сфера😉

# 655
  • Бургас
Аз бях писала за АБ и ваксината на малката. Тогава говорих с лекарката ни и тя каза, че не е сигурна дали е добре да ваксинираме детето, докато аз пия АБ. Нямала е такъв случай и ми препоръча да изчакаме. Но на мен ми се размина  за щастие и сложихме ваксината.

# 656
Какъв антибиотик пиете?
Принципно ако детето е в контакт със заразно болен не е редно да се ваксинира, редно е да се изчака някакъв период от седмица или две след контакта или това време слид като оздравеете. Самия аб не знам дали е противопоказан за ваксината, това трябва да го знае педиатъра.
Зеленото мляко ми е непознато обикновно лек синее.

Панцеф пих, но аз бях болна вече месец, тя не прояви никакви симптоми, но въпреки това не правихме имунизации, пропуснахме няколко вече. Свърших го вчера, но май по добре да изчакаме. Иначе от снощи се цедя за 3 типът и все още кърмата зеленее, нищо зелено не съм яла, сигурно е от антибиотика. Незнам дали да я кърмя в този случай.

# 657
А какво се случва, когато бебето започне да прави паузи по-дълги от 4 часа през нощта? Снощи за първи път ми се случи малкият да яде в 00:30 и ме събуди чак в 6:30. Чувствам се чудесно след два месеца недоспиване  и хич не ми се иска да будя заспало бебе, но пък ако почне често да се случва, да не ми намалее и спре кърмата? Това едва ли скоро пак ще се повтори, но аз да си знам как да процедирам 😅

# 658
Трябвало е да приемате и пробиотик просто,съвместно с антибиотика, кърмете си спокойно
https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2011/02/21/strangemilk/amp/

Писташио, гледа се как наддава детето и ако е добре,нощната пауза не е притеснителна. Кърмата няма да спре, спокойно.

# 659
Трябвало е да приемате и пробиотик просто,съвместно с антибиотика, кърмете си спокойно
https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2011/02/21/strangemilk/amp/

Писташио, гледа се как наддава детето и ако е добре,нощната пауза не е притеснителна. Кърмата няма да спре, спокойно.

Това звучи много добре 😅 моето си качва по 1200-1400гр  на месец, та да не го мисля значи. Благодаря отново!

Общи условия

Активация на акаунт