Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 25 113
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Това не бих казала,че е малко наддаване,нормално е да се забави наддаването към 3-4 месец. Щом детето не търси нощем, по-добре нека през деня да суче на поискване и да суче от гърда, докато пусне и така ще си наваксва млякото през деня, ако не му е било достатъчно.
Този интервал на хранене само ли си го зададе детето, на 3 часа? Защото е малко дългичък с тази нощна пауза. Идват около 5 хранения за денонощие, което определено е малко,хубаво е да са около 8. Пробвайте поне на 2 часа и половина вие да предлагате и не му засичайте време,нека си суче, докато иска.

# 76
Сам си го изгради. Той яде и час и половина някъде може да повръща, после му олеква и заспива, и пак отначало. В началото сучеше на час и половина - два,после взе да издържа повече.
 Да, има 5-6 хранения така, след като сам си спря нощното. Аз му ограничавам яденето на 10 мин, защото много повръща и ако го държа, докато той пусне си мисля, че ще повръща двойно повече. Все пак ще опитам да видим.

# 77
А на гастроентеролог водихте ли го?
При тежък рефлукс храненията трябва да са на често по-малко. Така не е толкова изявено повръщането. Също по-изправени пози за кърмене, държане на детето изправено или в поза Буда след хранене около 15-20мин. Но идете на една консултация,ако не сте, защото толкова дълго повръщане час...определено трябва да се изкаже специалист.

# 78
Няма проблем, че сте и дали да суче. Това даже е помогнало да се успокои. Наистина не е добре да заспиват, но все пак е вечер и е нормално да и се спи. А и сред повечко плач децата се уморяват. Наблюдавайте я дали не е твърде унесена, да и се гади, да прилягва често утре или да ви се струва, че очите и са отнесени, да примигва.
По принцип главата е най-здравото място в едно дете Wink По-вероятно е да няма нищо. На всяко бебе/дете му се случва да се запознае отблизо с пода, преглъщаме го и минаваме нататък.

Благодаря, Дези.!
Също така наблюдавайте размера на зениците да е еднакъв и дали реагират еднакво на светлина. Иначе казано, ако детето се обърне към слънцето или лампата, смаляват ли се еднакво двете зеници, а после ако закриете с ръка, увеличават ли се пак еднакво.

# 79
Здравейте, моля за съвет и предположения какво може да бъде това чудо. Бебето ми е на 2 месеца и половина, кърмя го до сега без проблем и наддава нормално. Днес цял ден ми суче гърдите (по-често и по-дълго от обикновено). А на последното хранене като я сложа на гърдата рев и не иска да захване. Накрая се изцедих и успешно се наяде от шише. За пръв път прави така и изобщо не разбирам какво й стана. Нищо не съм променяла.
Не се притеснявайте, вероятно е нещо моментно. Моето дете правеше така, когато му се спеше и не можеше да се унесе на гърда, защото млякото му пречи.
Може да е имало някакво моментно неразположение, колики или да е преуморено.
Ако постоянно започне да го прави, наблюдавайте каква е конкретната причина.
След като наддава нормално, всичко е наред.

# 80
  • Пловдив
Кактусче, Wednesday28, благодаря ви! Тя се будеше сама цяла нощ да търси гърда, така че нямаше дилеми да я будя или не. Изглежда нормално, но ще я следим днес и ще проверяваме зениците.

# 81
  • Terra incognita
Привет! От няколко седмици акто на беба е по-течно и слузесто. Доколко е нормално това и има ли връзка с храната която ям? Също има сухи участъци с пъпчици по вратлето, вече започвам да се филмирам дали не е ад. Не ям млечни от 2 седмици близо и тези неща продължават. На близо 2 месеца е.

# 82
Пробвайте яйцата да махнете за малко и хедратирайте добре кожата.

# 83
  • Terra incognita
Рядко ям яйца, но и тях ще изключа. Мажа я с натурално бадемово олио. Честно казано не ми се струва със суха кожа, но има участъци, по които постоянно излизат пъпки- по лицето, гънките на врата, коремчето. Не знам дали са от претопляне, реакция към тъкан, или храна.
А към глутен възможна ли е реакция?

# 84
Аз не съм почитател на маслата. Предпочитам козметика от аптеката, направена за бебета. Минете през някоя аптека и питайте за мосри на кремове за атопичен дерматит да помажете малко. Кремовете са по 50-тина лева и за това сега и по-разумно мостра, докато разберете каква е причината.

# 85
По вратлето са по-скоро от претопляне,пот, търкане в дреха/одеало. При АД ще си има сухи участъци кожа,типично по сгъвки на тялото, по бузи, брадичка,корем. Но ако смятате,че има повод за такова притеснение - дерматолог. Бадемовото масло е пъти по-добро от готовата козметика за АД,съдържаща химия. Това вече от личен опит, дъщеря ми е с АД. Самото съдържание да прочетете на най-известните и изписвани марки и ще видите за какво иде реч. Ако е АД е по-важно да няма системно изсушаване на кожата, т.е. постоянно къпане,а то да е 1-2 пъти в седмицата макс, поне до момента, в който стане активно лазещо човече. И хидратацията да е с чист продукт и пак - се маже при нужда, а не постоянно. Аз ползвах и ползвам рядко вече кокосово масло,но и бадемовото е супер.

Акото е нормално да е течно,дори да има малко слуз е нормално. Но ако искаш си тествай с диета.

# 86
  • Terra incognita
Готовите кремове съдържат петролни продукти и други химии и затова реших да не ги използвам за бебето си. Предпочетох да заложа на натурални масла като бадемово и кокосово, които хидратират чудесно и са напълно безвредни. Дори във водата за баня слагам съвсем мъничко душ гел.
Кожата й като цяло не е суха, но тези пъпчици ми се струва, че са по- скоро от претопляне и от контакт с тъкани- на врата точно, където се търка дрешката, или където се опира на рамото ми. Ще проследя нещата и ще раздредя къпането, макар да не ми се иска, защото след банв заспива по- леко. Другият вариант е да ползвам измивен гел само 1-2 седмично, през останалото време само с вода.
Благодаря ви.

# 87
  • :)
Здравейте, имам бебе на 10 дни, в болницата ми дадоха силиконови зърна, в резултат на което бебето отказва да суче без тях, реве като го поставя на гърдата и не мога да го успокоя. При мен използването им е голяма грешка, съжалих сто пъти, но понеже не суче се принудих да ги нося. Проблемът е че и с тях суче по 30гр общо, след което заспива. Педиатърът ми каза да се цедя след всяко хранене и да го дохранвам, защото не наддава. Въпросите ми са има ли вариант да приуча детето да суче без силиконови зърна директно от гърдата и дали е нужно да се цедя след всяко хранене? Педиатърт ме посъветва да се цедя по 30мин след всяко хранене, при което изцеждам 90мл кърма средно. Притеснявам се да не си докарам хипер лактация,ако продължавам така. Благодаря ви!

# 88
Вариант да засуче без протектори има,но ви трябва работа с консултант по кърмене. http://www.podkrepazakarmene.com/consulting
В случая няма как да си докарате хиперлактация, това не е толкова лесно да се направи. При вас има недостатъчно количество и недостатъчно стимулация от страна на бебето и в този случай съветът на педиатърът е адекватен. Но по каква схема да цедите и как да процедирате с кърменето, няма как да се обсъжда без да се знае как е организирано кърменето в момента и още доста подробности. Свържете се с близък консултант до Вас още утре, за да може да се предприемат нужните мерки.

# 89
Здравейте! Може ли съвет относно времето, което трябва да изчакам, преди да кърмя отново, след приема на следните лекарства: Acyclovir, Movalis и Невробекс. Назначиха ми лечение, заради херпес и след 5 дни имам контролен преглед да за отгледаме положението. Като цяло обривът е малък и се надявам бързо да се справим. Имам запаси от замразена кърма, но няма да ми стигне за повече от 5 - 6, максимум 7 дни. Дали е по-добре да закупя АМ (колкото и да не искам) още сега и да мина известно време на смесено хранене, за да ми стигне кърмата за по-дълъг период от време? Притеснявам се, че ако давам само АМ няколко дни , бебка ще откаже кърма след това.. За шишето няма проблем, кърмя със силиконови протектори и тя не отказва, когато се е налагало. Но възможно ли е чисто като вкус АМ да и се услади повече и след това да не харесва вече кърма?

Общи условия

Активация на акаунт