Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 25 106
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Някои от етеричните масла, които съдържа, крият риск за малки бебета. Съдържа и доста алкохол,65% обемни единици, не се прилага при бременност...
Съветът ми е да се въздържите от ползването му в момента. Ако търсите нещо за простуда, по-добре пчелни продукти да ползвате - клеева тинктура,прополис,мед, цитруси за витамин Ц, ако е за нервност/презбуда - чай от маточина е ок да пиете. Има алтернативи безопасни,зависи с каква цел го вземате този продукт обаче, защото по листовка му е бая голям спектъра.

# 61
Някои от етеричните масла, които съдържа, крият риск за малки бебета. Съдържа и доста алкохол,65% обемни единици, не се прилага при бременност...
Съветът ми е да се въздържите от ползването му в момента. Ако търсите нещо за простуда, по-добре пчелни продукти да ползвате - клеева тинктура,прополис,мед, цитруси за витамин Ц, ако е за нервност/презбуда - чай от маточина е ок да пиете. Има алтернативи безопасни,зависи с каква цел го вземате този продукт обаче, защото по листовка му е бая голям спектъра.
Благодаря,  Кактусче. За настинка е. Ще се въздържам.

# 62
Здравейте
Понякога не мога да заспя след като се разсъня поради кърмене. Кърмя я поне 2пъти- около 2-3 и в 5-6 през нощта.
Мога ли да пия по половин атаракс, акт. съставка хидроксизин
В някакъв сайт гледах, че не е токсично.
Не ми се иска да пия такива неща, но понякога ми се събират по няколко безсънни нощи и се чувствам ужасно.
През деня не мога да спя.

# 63
Хидроксизинът е съвместим с кърмене, но не можете да си го самопредписвате и самодозирате, разширява бронхите и при определени състояния на човек, може да направи големи бели. Лекарства се предписват само от медицински лица, именно защото се взима предвид вашето здравно състояние. Не си играйте на руска рулетка, моля за сигурно 10 път в последния месец. Аз мога да ви проверя съвместимост, но не мога да подкрепя лечение, което не е назначено от лекар и е потенциална опасност. Дори в сегашната ситуация, може да се консултирате с личните си лекари и да не неглижирате здравето си.

За да не се разбуждате, кърмете в легнала позата и спете заедно с детето на леглото. Така кърменето ще се случва в просъница и ще спите и вие и бебето добре.

# 64
Хидроксизинът е съвместим с кърмене, но не можете да си го самопредписвате и самодозирате, разширява бронхите и при определени състояния на човек, може да направи големи бели. Лекарства се предписват само от медицински лица, именно защото се взима предвид вашето здравно състояние. Не си играйте на руска рулетка, моля за сигурно 10 път в последния месец. Аз мога да ви проверя съвместимост, но не мога да подкрепя лечение, което не е назначено от лекар и е потенциална опасност. Дори в сегашната ситуация, може да се консултирате с личните си лекари и да не неглижирате здравето си.

За да не се разбуждате, кърмете в легнала позата и спете заедно с детето на леглото. Така кърменето ще се случва в просъница и ще спите и вие и бебето добре.
Легнала кърмя и до мен спи, но ако сменям памперси много се разсънвАм.
Не мисля да пия лекарства, без консултация с джи пито,. Благодаря ви за проверката и съветите.
Днес бебка е много кисела , само мрънка и реве , едно такова кратко и недоволно.
През един час иска да яде и да се успокоява.
На 2 месеца и 8 дни е, не знам какво й става.
Може би й е малко кърмата, вчера яде малко и днес да наваксва.
6 кг е,

# 65
Е как ще е малко кърмата с такова наддаване 😁 детето си качва и то стабилно. Бебета реват поради много причини, нямащи нищо общо с кърмата.
Толкова малко бебе има постоянна нужда да се гушка и усеща майка си. Поведението е нормално и очаквано за възрастта. Сученето не е само процес на хранене, то е близост, утеха, болкоуспокояващо, сигурност. Може да плаче от колики, може да плаче,защото иска да е гушнато,може да е криза в растежа, много варианти има.
Прочетете за 4тия триместър, може да прочетете и за бебеносенето и да си вземете слинг да пробвате, но всичко описано е съвсем нормално за толкова малко бебче. Всичко е наред😉

# 66
Е как ще е малко кърмата с такова наддаване 😁 детето си качва и то стабилно. Бебета реват поради много причини, нямащи нищо общо с кърмата.
Толкова малко бебе има постоянна нужда да се гушка и усеща майка си. Поведението е нормално и очаквано за възрастта. Сученето не е само процес на хранене, то е близост, утеха, болкоуспокояващо, сигурност. Може да плаче от колики, може да плаче,защото иска да е гушнато,може да е криза в растежа, много варианти има.
Прочетете за 4тия триместър, може да прочетете и за бебеносенето и да си вземете слинг да пробвате, но всичко описано е съвсем нормално за толкова малко бебче. Всичко е наред😉
Чудех се аз за криза в растежа.
Иначе да не дава Господ, колики няма.
По скоро иска постоянно гушкане и внимание- аз нямам против, но таткото се сърди( да не я разглезя)
Поръчах слинг 2 ръка, за да се науча да го връзвам. Ще си правя онлайн консултация, ако не се науча от клипчета, че ме е страх дали не е трудно и да не объркам нещо.
Аз много обичам да си я гушкам целодневно, но не мога да домакинствам и затова искам слинг.

# 67
Наистина помага много слинга и за двете, поздравление за решението! Не е трудно,малка практика и чу се хваща цаката😊
Добре си действате. Таткото го успокойте, защото бебето не е вечно бебе и идва момент,когато не иска гушкане и носене. Бебе не може да се разглези с гушкане, това е естествена нужда и няма нищо нередно в това да си я гушкате сега.

# 68
Мога ли да използвам Цикатридина супозитории щом кърмя?

# 69
Действа си локално, можете.

# 70
  • Пловдив
Здравейте отново,
Дъщеря ми падна от стол направо на главата си върху паркета и беше голямо туп с плач, захласване, повръщане. Погушках я малко и като не можах да я успокоя близо 5мин й дадох гърда, но пък заспа на нея. Знам, че след такъв удар не е добре да заспива, та какво да я правя? Да я будя ли, да й предлагам ли пак кърма, добре ли направих изобщо, че й дадох да цока? Адекватна беше след падането, обясняваше през сълзи къде се е ударила, не напипахме цицина, но пък и ММ не е видял къде точно е паднала. 😟

# 71
  • София
Няма проблем, че сте и дали да суче. Това даже е помогнало да се успокои. Наистина не е добре да заспиват, но все пак е вечер и е нормално да и се спи. А и сред повечко плач децата се уморяват. Наблюдавайте я дали не е твърде унесена, да и се гади, да прилягва често утре или да ви се струва, че очите и са отнесени, да примигва.
По принцип главата е най-здравото място в едно дете Wink По-вероятно е да няма нищо. На всяко бебе/дете му се случва да се запознае отблизо с пода, преглъщаме го и минаваме нататък.

# 72
Уплашили ли сте се всички в повечко. Добре е, разбира се,че е цокнала, успокоила се е. Имала е нужда от това.
Щом е била адекватна, не мисля, че имаш повод за притеснение.
А повърнатото може да е било и от рева и захласването, от глътнали сополи.

Наблюдавай я утре.

# 73
  • Пловдив
Няма проблем, че сте и дали да суче. Това даже е помогнало да се успокои. Наистина не е добре да заспиват, но все пак е вечер и е нормално да и се спи. А и сред повечко плач децата се уморяват. Наблюдавайте я дали не е твърде унесена, да и се гади, да прилягва често утре или да ви се струва, че очите и са отнесени, да примигва.
По принцип главата е най-здравото място в едно дете Wink По-вероятно е да няма нищо. На всяко бебе/дете му се случва да се запознае отблизо с пода, преглъщаме го и минаваме нататък.

Благодаря, Дези.!

# 74
Както и друг път съм писала, бебо е изцяло на кърма. Храня го през 3 часа общо за 10 мин, по 5 мин на гърда. Повръща след всяко хранене. Така е още от началото. Затова намалих и времето. Педито все казваше, че няма проблем, защото 1-ви и 2-ри месец качваше по 1200г,сега обаче е качил само 400 г. Каза ми, че са малко. Дали му стига кърмата? От повръщането ли е, при положение че досега си качваше или от това, че сам си спря нощното хранене и последно яде около 22:00-23:00ч и сутринта чак към 07:00 - 08:00ч? Дали да увелича времето за ядене или да го будя вечер?
Приемам всякакви съвети.
Педито освен да ми изпише сироп против рефлукс и да ни вика след седмица, за да види теглото друго не каза. 😕
Чувствам се тъпо, защото си имам достатъчно кърма, а той не качва добре. Иначе е спокоен, не показва по никакъв начин, че не е нахранен.

Общи условия

Активация на акаунт