Съпруги на военнослужещи - 29

• 60 895
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Днес е Петровден! Празнуват Петър, Петрана, Павел, Павлина, Полина, Камен и производните от тези имена.
Моят син е Петър. Наречен е на двамата си дядовци. Петър значи камък. Нека да е здрав като скала, да е късметлия и успешен, да е щастлив! А вашите деца на кого са наречени? Аз с две деца зарадвах четирима старци. Двете баби имаха имена с буква Е - родихме Елица, а за сина вече знаете.
Когато бяхме малки с брат ми все съжалявахме, че си нямаме село. Бабите ни живееха в София и Перник. Поне по месец изкарвахме с бабите и дядовците - кой където е роден. Stuck Out Tongue Winking Eye Аз в Перник. После с нашите на военна станция. Хубаво детство съм имала! Благодарна съм на моите родители, че осигуриха село за децата и внуците ни. Макар че са големи, все още ходят с радост в селската ни къща.
Хайде, момичета, желая ви хубав летен ден.

# 661
Добро утро
Фло жив и здрав да е твоят син, много щастие му пожелавам!
И моята майка е Петя, и ние ще ходим на парти довечера
Аз вече нали не съм на работа и дните минават с децата край басейна.

# 662
Flo засегна една тема, по която искам да се включа - кръщаването на децата. Първо аз имам лоши спомени от детството как едната ми баба все викаше за сестра ми - тя е моето момиче, на мен е кръстена. Все едно аз не съм никое момиче като съм кръстена на другата баба, която пък почина много отдавна. Тази баба винаги ни е давала еднакво, но ей тези приказки съм запомнила с горчивина. Второ аз няма да раждам 4 деца, та да има на всеки родител кръстено. Трето моя син уж на никой не е кръстен, ама мъжо някак ме подлъга и първата буквичка само съвпада с тази на свеки....
Аз работя, климатика в работа е счупен от миналата седмица и стоим вътре на 30 градуса.... То още сутрин като дойдем е 28 градуса... Не ме питайте как издържам.
Фло, жив и здрав да ти е именика, а и други именици, ако имаме в темичката. Морето ще видя, живот и здраве, чак през август.

# 663
Фло да е здрав и с късмет сина ти! Димитрова и твоята майка да е здрава и да помага много. Аз от дете съм на село и винаги ми е харесвало само тютюна ми беше кофти,но...преглъща се. Мойте деца са кръстени на дядовците ми. Аз не исках на родителите ми , а ММ отказа да са на неговите. И от Никола се роди Ния а от Борис - Боян. Само първите две букви но това ни допадна. За мен името не прави човека,важно е да са здрави. Иначе аз съм кръстена на едната баба а сестра ми на другата. И двете сме със стари имена. Относно бабите и дядовците нашите са млади и работят та си разчитам сама на себе си.

# 664
  • Пловдив
Да са живи и здрави имениците.
Аз съм с първата буквичка на баба ми по майчина линия. Майката на баща ми е починала много преди аз да се родя. Но братовчедка ми е с нейното име. Брат ми е с името на дядо, а племенникът е с трите имена на татко, но баща ми много държеше на тези неща и брат ми и снаха ми го уважиха. Другият ми дядо също има внук с неговото име, както и баба ми, чиято първа буква аз нося.
Дзверът е с "изчанчено" име, отде ми дойде на акъла, и аз не знам.
Скрит текст:
Ама как да я кръстиш Йорданка, като баба ѝ не искаше да е с нейното име, пък на галено да ѝ викат Дани, ама да не е и Даниела, та стана на Данита. То аз ѝ казвам Дзвер, Дзверчо, Дзверчолина,  Шушка, Даниткова, доста "партизански" имена си има, но Дани не ползвам Blush   
Да си похваля девойката - вече ще я броим във втори курс, днес мина и последният изпит по така мразената физика. Точките са доста над минимума за 3, значи го броим за взет. Вече е официално във ваканция. Има ходене до София, за да си плати общежитието и да го запази за догодина. На 11 юли ще е член на СИК, малко обща култура за провиждане на избори не е излишна. Пък и някой лев ще вземе. После ще трябва да покара кола с инструктор, че книжка има, но не може да кара. Аз не мога да я науча, умирам от страх, когато тя е зад волана, не ставам за инструктор. Ако намери и нещо да поработи, ще е добре, но пък и тя има нужда от почивка. Цял семестър изкара у нас на пода в рисуване, рязане, лепене, моделиране и какво ли още не.

# 665
Честити да са всички именици, да са живи и здрави! Моята свекърва също е именичка днес.. Далече е да я посетим за купон, че все пак трябва да се работи 🤣
Моята дъщеря не е кръстена на никой, свекърва ми е Павлина.. Изобщо не измислих производно, а самото то не ми харесва Joy извинявам се, ако на някой му харесва хехе, по принцип не исках да носи дори буква на някой от бабите или дядо й, не исках другите да се чувстват неудобно.. Дори и в двете роди няма такова име като на детето.. Но пък толкова си го харесвам, изобщо не съжалявам, че сме го избрали, то даже ММ каза, ама защо да не е то.. Много хубаво име е, та така стана Катерина ❤️
Още повече, че бащиното й е с К, фамилията ни също, в родилното й викаха трите К-та Joy
Ох май исках да кажа още неща, ама ги забравих, много съм зле напоследък, трябва да си взема малко нещо за памет Grinning
Поздрави от нас на всички! ❤️

# 666
  • Пловдив
Здрави и честити да са всички именици!
Моите деца не са кръстени на никой! Това с "именцето" не го разбирам Rolling Eyes Още повече, когато баба/дядо кажат за бъдещото си внуче, че ако не е кръстено на тях, все едно не е тяхно (и за такива случаи знам Rolling Eyes При това не един и два).
Името на баткото избра благоверния - бяхме се разбрали, че ако е момиче, ще е Аделина (много ми харесва името), а ако е момче - той ще го избере.
За дъщеря ми пък бъдещият батко беше казал, че ще се роди (без дори да знам, че съм бременна). Говореше ѝ, още преди да разберем пола и когато вече беше сигурно, че е момиче, попитахме него за името - отсече от раз - тя му го била казала!

# 667
И моите деца не са кръстени на никой, Джулияна си го харесвахме ние с ММ от много отдавна заради галеното Джули, а има и нашите две букви, когато разбрахме че е момиче не се колебахме изобщо, а Виктория си го избра каката.

# 668
Честит Петровден на празнуващите! Честит имен ден на сина ти, Фло! Да е здрав и много грижовен! Честит празник и в семействата на Димитрова и Мис Ю!
Моите деца са кръстени на дядото  по бащина линия и на майка ми. Има много имена, които харесвам, но нямам толкова деца. Grinning Аз съм кръстена също на баба си, но и на героиня от Йовковите разкази. Сестра ми е кръстена на другата баба. Красиви имена имаме.
Но това с имената наистина е много интересна тенденция. Забелязвам все по-интересни имена сред децата, много красиви имена. В класа ми имаше 4 деца с еднакви имена, в момента са 3-ма.
Баби и дядо имам на село, но не съм оставяла много децата при бабите. Смених си работата, когато бяха малки, за да мога да бъда с тях през ваканциите. Сега ние си направихме малка къщичка на село, в която с удоволствие бягаме от София.
Гледате ли мачове? Аз обичам да гледам националните отбори. Вчера имаше интересни срещи. Тази вечер също.
Приятна вечер от мен.

# 669
  • Шоколандия
Привет и от мен!
Честит имен ден на патерици на всички празнували вчера Simple Smile
По темата с имената и двамата с ММ бяхме категорично против детето да е кръстено на някой от родителите ни. И двамата си имаме истории с баба или дядо, които са се държали по някакъв начин, защото сме/не сме кръстени на тях. Затова решихме да го избегнем. Хванахме един именник, отпаднаха 4 букви и подкарахне наред, докато не стигнахме до такова име, което да се спряга добре с бащиното и фамилията ни и да ни харесва. Инициалите на дъщеря ни са АКК, и сами се сещате военнослужещият баща как се обръща към нея Joy (автомат Калашников)
Сега с кандидат второто още не сме мислили, но аз ще настоявам отново да е на филанкишията, още повече защото покрай племенника ни чувам изречения от свекърите "като е кръстен на дядо си, той да го гледа..." Hands Minus1

# 670
Добро утро!
Юли е...
сироп от вишни,
сочен резен диня,
колекция от морски охлювчета,
шапка с шарена панделка,
здравословен загар,
тераса към морето,
билкова поляна,
мушкато с едър цвят,
настроение, изплетено от добри мисли.
Нека новият месец ни е на късмет и сполука... ❤
Днес ви пожелавам тихите стъпки на късмета да ви следват неотлъчно.
Аромат на щастие да насити въздуха, за да вдишвате радостни вълнения и да издишвате споделени случвания.
И не забравяйте "Любовта която получавате е равна на тази, която давате".
"Простички сме.
От прегръдки сме направени.
Жадни, вечно с глътка оцеляващи."

Не успях да пиша на първи юли, но се включвам сега. При мен е много работа и трите дни отсъствие ми излизат през носа. Здрави да сме, другото ще го наредим. Предполагам, че повечето от вас вече почиват някъде. Днес ще домакинствам и ще си почивам.
Хубав ден.

# 671
Добро утро

# 672
  • Плевен/Пловдив
Добро утро момичета,
За моите момичета аз си избирах имената ММ само е подкрепяше 😉. След всяко раждане беше изненадан когато му съобщават името на бебето 😂 аз сменях в последния момент....
Момичета след близо 2 години и половина започнах работа и то Нова. Доста стресиращо тази седмица. Колектива за сега е много резервиран.
Аз да попитам: искаме да вземе на морето баба или леля имаме свободно легло, ориентирах се каква ще е цената за вънкашен човек закуска и нощувка, Но как да разбера ако искаме да обядва и вечеря каква ще е цената на пакета ? С кога да се свържа за тази информация🤔. Ако някой от вас вече е минавал този път моля да сподели.
Благодаря
Пожелавам ви хубав ден 🌺

# 673
Добро утро момичета,
За моите момичета аз си избирах имената ММ само е подкрепяше 😉. След всяко раждане беше изненадан когато му съобщават името на бебето 😂 аз сменях в последния момент....
Момичета след близо 2 години и половина започнах работа и то Нова. Доста стресиращо тази седмица. Колектива за сега е много резервиран.
Аз да попитам: искаме да вземе на морето баба или леля имаме свободно легло, ориентирах се каква ще е цената за вънкашен човек закуска и нощувка, Но как да разбера ако искаме да обядва и вечеря каква ще е цената на пакета ? С кога да се свържа за тази информация🤔. Ако някой от вас вече е минавал този път моля да сподели.
Благодаря
Пожелавам ви хубав ден 🌺
Като външен може да си доплати на рецепция, обади се направо на рецепцията на хотела за цена

# 674
  • Пловдив
Цената на храната е различна всеки ден според менюто. Поне така ни го смятаха на нас, когато водихме девойката в Несебър, че тя се води външен човек. Но сигурно ще могат да кажат нещо ориентировъчно. Цената ми се стори малко висока, а и като знам колко и какво ядеше тя... но нямаше как двама да ходят в стола, а третият да яде нещо отвън. А и там наблизо нямаше нищо подходящо.
Аз ще почивам през август.
Приятни почивни дни.
Радинка 😘😘😘

Общи условия

Активация на акаунт