ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 545
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
  • sofia
Да, ама после ако му се смеят, на мен идва да ми мрънка. Сега му казах - спирай и давай литературата. Чух само едно - Мъууу, и продължава да пише, вече по негово желание, правописа бил важен.
   Не можеш да спреш никой да ти се смее или подиграва, дори да няма за какво. Проблемът не е в теб, а в другите. За това винаги уча да не е роб на чуждата преценка, но да се опита да има реална оценка за себе си и да се пита, дали е това, което иска да бъде. Да не се влияеш от мнението на другите е свобода и независимост.Мисля, че синът на Аманда го владее перфектно🤗

# 136
Имам нужда от помощ - креативен костюм за Хелоуин. Съобразете се с това, че маска се носи постоянно, моля.
Мумия, разделят се с огрооомно количество тоалетна хартия, но реално вирус няма откъде да проникне Simple Smile

# 137
  • София
Синът на Аманда е просто страхотен! Точно такива хора са способни на големи дела и идеи в реалния живот.
Гуглиш, не съм съвсем съгласна. Проблемът обикновено си е в самия човек и в начина, по който възприема света. А другите..., ами те винаги са си други. Важно е човек първо да постигне съгласие и баланс със самия себе си. От това следва и балансът в отношенията с околните.
Ама защо пиша такива азбучни истини?

# 138
  • Между гори и планини
Googlish, и аз това обяснявам, но тук трудно го приеха, големи премеждия в 5, 6 клас имахме, към 7 клас нещата се успокоиха. Но гледам статистиките в Школо, успеха му пада, а нивото на класа е по-добро от неговото. И без това е дръпнат, чувствителен и няма нужда от подмятания. В този клас са събрани добри деца, но ги приеха с висок бал, трябва да го защити. Хайде български и математика са му трудни, ама английски?! И без това няма разказвателните, да си наляга парцалите и учи. Най-ниска оценка искам 5 и то по математика евентуално.

# 139
  • у дома
Сега дочетох-Доня,моето голямото е от класираните на национален кръг на олимпиада по АЕ за миналата учебна година-впредвид,че учи в МГ си се представи и там добре,ама те на-на входното по АЕ има 5 и въобще не съм го приела,че е от незнание или че някой ще му се смее-не са машини,разсеял се е и толкова-наборът ако учеше колкото големия сигурно да е взимал по 2 години наведнъж...Аз за оценки не се карам -ядосвам се,че не учи достатъчто по критериите ми,но според него те са завишени ...

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 22:54 от svetlaem

# 140
  • sofia
Доня Дафина опасна си😉

# 141
  • Между гори и планини
Те и учителките по английски знаят че той не е за 6, а 66, ама това не оправдава пропуските в контролното... Пет по английски трудно преживях. Да му се не види, документални филми превежда в движение, устата му не спира цял ден у дома на английски и накрая на контролното да не напише как е съществително, глагол и прилагателно 😱

# 142
  • София
Ще дам много добронамерен съвет на Доня - да се върне и да прочете много внимателно какво сме ѝ писали като коментари за тая мелодраматична петица.
Нещо не е добре човек така да не може да излезе от омагьосания кръг на собствените си мисли.
Не звучат добре нещата.

# 143
  • София
Май трябва да спра да влизам в тази тема. Всички учат страшно много. Пишат, четат, купища домашни.
Моят не го виждам да учи ама изобщо. Чак почвам да се притеснявам. Обаче аз и предните години не го виждах.
Както вече писах днес във форума, тук всеки може да си пише всичко! Wink
Връщам се да дочитам, че ми стана интересно.
Присъединявам се към учудването на Дидева, как успявате да накажете 8 -класник  и той даже си е изпълнил/изтърпял наказанието! Преди 2 години положението у нас беше, че аз не разбирам, светът е крив, той е онеправдан и е единствената праведна страна във всеки спор. Joy

# 144
  • Между гори и планини
Аз не наказвам, а дипломатично му казвам какво биха били последствията, ако нещо не се направи, или се направи.
Нали знаете, силата на жената е да накара мъжа да поиска да направи доброволно и с удоволствие , това което тя иска. Аз не крещя, не викам от много отдавна. Само действам . Освен това, ако иска да сбъдне мечтите си, трябва да работи за тях. Даром нищо в тоя живот не идва.

# 145
  • София
Не успявам да чета Simple Smile

# 146
Хахахах, тъкмо се притесних, че уж гледах целия брифинг, пък, викам си, кога изпуснах баш Мутафчийски!
                  Грешката е моя - КАНТАРДЖИЕВ  е този,за когото писах,ама то да четеш тук  и да слушаш ТВ-то станала съм му кръстница! Smiling Imp

# 147
Благодаря ви за окуражителните думи за моя "неконформист", който на мен ми мяза на непукист и инатлив пубер.
Мисля, че след вчера официално ще се отдръпна от всичко, да прави каквото иска с образованието. И без това казва, че сам ще реши колко и какво да учи. И с четенето на уроците имаме проблем. Имам чувството, че това дете не си чете уроците по български, литература, философия, математика, информационни технологии.  Учебниците са като музеен експонат.
Много странно се държи, на моменти ми се струва, че му липсва всякаква емпатия. Вижда, че се ядосвам и поне не хване някакъв учебник да симулира дейност...
В електронния дневник има само четири оценки - входно ниво БЕЛ, входно ИТ и две оценки по френски.

# 148
  • софия
В какво се изразява в момента ученето при нас - прибира се около 16.30 ч., сяда почива си (разбирай цъка в Инста, ТикТок и още незнайно къде да не би да е пропуснала нещо мега важно), вечеряме и след това - около 19-19.30 ч. сяда и пише домашно по английски/бел/ИТ/мат в рамките на не повече от 40 мин., и това е. По английски ясно - там няма проблем, видно и от оценките. По философия нямат учебник. Госпожата им изпраща материали за четене. Направо на английски я карат. По ИТ и Информатика не съм я видяла да отваря нищо. Май и там нямат учебник и са на английски. По Информатика имаха някакви задачи да решават, после тест. По бел все още няма нито една, но много харесва госпожата. По всичко останало има 6 без мат.
Не знам какво да мисля. Нямам претенции, че имам гениално дете.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 07:57 от zvаnchе

# 149
  • Велико Търново
Аз тази учебна година го давам  непукист Wink хваля за добра оценка и окуражавам за по-ниска, следващият път да се постарае повече - толкоз. Нито вися на главата й /пък и съм на работа по цял ден/, нито следя дали е написала или не домашните - ако не е, е за нейна сметка. Изобщо не се презорва от учене - в рамките на 2- 2.5 часа е приключила, колко и дали е научила - ще си покаже. Радва ме това, че в класа й няма супер амбициозни деца, които на всяка цена трябва да са отличници и видиш ли, ако имаш четворки или по-ниски оценки, да те смятат за лузър /имаше такива в стария клас/, един е добър в математиката, друг в литературата, трети пък в английския...Аз, ако покажа на щерката моите бележници от гимназията, ще ме скъса от подигравки Wink пък ей ме на - завърших право, имам професия, и че не съм имала 6-ци по математика от 7 клас нататък, по никакъв начин не ми е попречило в живота. Другото, което ме радва е, че развива социални контакти - излиза често с деца и от колежа, и от други гимназии, споделя какво й харесва и какво не в поведението, мисленето у тях, коментираме житейски ситуации....това за мен е в пъти по-важно от това дали ще й оставят 4 по математика за срока.

Общи условия

Активация на акаунт