ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 566
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Май трябва да спра да влизам в тази тема. Всички учат страшно много. Пишат, четат, купища домашни.
Моят не го виждам да учи ама изобщо. Чак почвам да се притеснявам. Обаче аз и предните години не го виждах.
...
Присъединявам се към учудването на Дидева, как успявате да накажете 8 -класник  и той даже си е изпълнил/изтърпял наказанието! Преди 2 години положението у нас беше, че аз не разбирам, светът е крив, той е онеправдан и е единствената праведна страна във всеки спор. Joy
И аз отглеждам манипулаторче. Често успява да ме накара да се почувствам виновна, за безсърдечните си изисквания към него. Joy

# 151
  • София
По въпроса с оценките - ами моето мнение е , че ако постоянно се стараеш да си по- по -най по всичко е вредно за психичното здраве, перфекционизмът във всичко не го приемам. Наборката има такива наклонности и доста се боря с тях. Всеки човек е добър в едно и не толкова в друго и за мен това е нормално. Стремежа да разбираш от всичко и да знаеш всичко ми е меко казано от комунистическото време - от ремонта на колата, през апартамента  до вселенския мир. Пенкилер. Да за общата култура съм, но до там. Уча децата си, че е невъзможно да са добри по всичко, а да се стремят да развиват това, което им се отдава. За оценките никога не съм наказвала и едва ли ще го направя - знанието не винаги е равно на оценката.

# 152
  • Между гори и планини
Как учи?...
Прибира се в 14ч, обядва и сяда. Обикновено има по английски за слушане и писане на отговори към въпроси, та това му губи време. От втори клас пише всяка нова дума по 10 пъти. Един път седмично го изпитвам на правопис, ако сбърка някъде, отново грешните думи се пишат по 10 пъти.
По български език и литература, по ИТ, информатика, философия и математика си учи сам, идва само да го изпитам и да проверя математиката.
В петък следобед прави английски за понеделник, и рисуването за вторник , ако има домашно.
В събота - ден на математиката - домашно плюс упражнения.
Неделя - БЕЛ, учи уроци, домашни не са имали до сега, аз давам някакви упражнения, или кратък преразказ.

# 153
Писала съм и преди. Огромно разочарование преживях с големия. Влезе в Първа английска и спря да учи. Ама напълно. В осми клас се ядосвах и страдах, колко рев изревах, и лятото чак, защото смятах, че можем да наваксаме. И почивката си съсипах с тези настроения. В девети клас смятах, че ще повтаря заради всички разказвателни и то на английски. В десети се успокоих и реших, че наистина е важно да сме живи и здрави. Да, имах други мечти и представи за него, но... Явно и изискванията са много занижени, защото завършва винаги с много добър успех, над 4.50 или дори 5. Без учене, справя се някак.
Наборката сега учи по около час, но защото вкарах и испански. Иначе пише домашни само по английски.

# 154
Тъпото мобилно приложение на Школо така и не ще да тръгне отново при мен. Ъпдейтвах, преинсталирах. Сега пък ми пише, че имало грешка с мрежата.
За оценки никога не съм се карала. Карам се за липса на старание понякога и за нежелание за полагане на усилия. Това, което зависи от мен съм го направила. Изкара висок бал и има много стабилна основа. Оттук нататък да си гони сам амбициите. Осигурен е с хубав компютър, сборници, граматики, книги, справочници.
Сега се занимавам само с дребния по математика и български.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 09:35 от ston

# 155
  • София
Аз давам зор за БЕЛ, защото мразя неграмотното писане и невъзможността за изразяване правилно. Писател няма да стане, примирих се, че и книги няма да чете, но с неграмотното писане още не съм се примирила.

# 156
  • Между гори и планини
И при мен Школо не зарежда, вчера имаше нова оценка - имаше само точка на иконата, но ни звук, ни стон за известие. Върти като гламаво и не може да зареди, а ми дава, че нямам известия и покани.
Влизам през сайта на училището, през имейла на младежа - никакъв проблем.

# 157
  • София
И при мен Школо не зарежда, вчера имаше нова оценка - имаше само точка на иконата, но ни звук, ни стон за известие. Върти като гламаво и не може да зареди, а ми дава, че нямам известия и покани.

Здравейте,
и аз не мога да вляза в мобилното приложение на Школо - дава ми Грешка. Четох, че при някои няма грешка, а си работи.
Ако го деинсталирам и сваля отново, дали ще се оправи?
Дайте някакъв съвет, моля.

# 158
  • sofia
Betty L  какви са ти впечатленията - синът ти е спрял да учи, като проблемът е в училището или в него самия? Защо не се преместихте в по- добро училище?

# 159
  • у дома

Здравейте,
и аз не мога да вляза в мобилното приложение на Школо - дава ми Грешка. Четох, че при някои няма грешка, а си работи.
Ако го деинсталирам и сваля отново, дали ще се оправи?
Дайте някакъв съвет, моля.

Има активна актуализация, след нея всичко е наред Simple Smile

# 160
  • София
Добро утро Flowers Sunflower .
Напоследък установявам често, че младежът си пораства. Спори с аргументи и то убедителни. Понякога разбирам от споделени неща, че примерно в час е отстоявал позиция, различна от на друг ученик или дори учител, защото е счел, че е прав. Не се притеснява да си изрази мнението. Тези неща ме радват много и ме карат да се гордея. А че не бил запомнил голяма част от годините от учебника по история.... - голям праз.
Вчера баща му имаше рожден ден и той даде идея какво да му приготвим, купи продуктите и направи голяма част от тиквения чийзкейк + украсата у дома. Естествено не остана време за учене, но някак празникът беше с приоритет.
Освен това ми харесва, че при ученето на немския някак търси логиката в езика и в правилата, мисли ги нещата, сравнява с английския.
Изобщо - нахвалих го, нищо, че през повечето дни ми скъсва нервите, спрягайки глагола "мотая се" Laughing .

# 161
  • у дома...
Онзи ден правиха контролно по испански. Смята, че има две или три грешки. И дано да са били толкова, че да хване точките за 6. Защото приятелчето ѝ от съседния клас чуло една девойка от нейния да я коментира колко тъпа била Ани и само петици изкарвала на тестовете по езика. А всички други били със шестици. Което не е вярно, но моята яко се беше оклюмала. Е говорих повече от половин час да не обръща внимание на такива глупости и, че винаги има някой който клюкари зад гърба ти. Старае се много, но и изискванията на учителите в новото училище са коренно различни и по-високи. И все пак смятам, че оценките не са ѝ лоши - 5 и 6 по испански, 5 по БЕЛ, 5 и 6 по ИТ, 3 и 4 по математика. За математиката си го знаем дереджето. Насърчавам и хваля. Тази година съм забранила на баща ѝ да коментира оценки. Той е максималист. Иска пълно 6 по всичко. А за мен това не е необходимо.

# 162
А къде я намерихте тази актуализация на школо (дайте жокер за по-неграмотните, като мен) Simple Smile
п.п Намерих я и работи! Simple Smile

Как учи...Прибира се 13.30. Обядва. Отива на тренировка - от 14.30 до 16.30 е. Прибира се - къпи се и най-късно в 17 засяда над учебниците. Приключва към 23 часа, като почивката му е да вечеря по някое време за половин час.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 10:16 от MollyBy

# 163
  • у дома...
А къде я намерихте тази актуализация на школо (дайте жокер за по-неграмотните, като мен) Simple Smile

Как учи...Прибира се 13.30. Обядва. Отива на тренировка - от 14.30 до 16.30 е. Прибира се - къпи се и най-късно в 17 засяда над учебниците. Приключва към 23 часа, като почивката му е да вечеря по някое време за половин час.

Предполагам в Гугъл плей

# 164
Да, в гугъл плей магазин като отвориш има бутон актуализация. Странно е, че приложението не ти я предлага, а трябва през магазина.

Общи условия

Активация на акаунт