Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос за сурова торта

  • 1 260
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 673
Здравейте! Нямам голям опит със суровите торти, по- точно никакъв. Става дума за ето тази "Шоколадова лазаня" на Зоя.бг

https://www.kukuriak.com/chocolate-lasagna/

Аз вече ядох тортата и много ми хареса, сега искам да си я направя вкъщи и много се зарадвах, че има дадена рецептата в интернет. Обаче като чета какво съдържа шоколадовият крем и се притесних, че това нещо никак няма да стегне като на снимката и както е на живо. Пасирала съм авокадо и банан за сладолед и знам, че става една каша - рядко пюре. Агавето още малко ще разреди и колко да се стегне от маслото и какаото? Мисля си да сложа какаово масло, вместо кокосово, то е по- твърдо. Да не би да има начин за смилане на авокадо и банан така, че да стане по- твърдо? Тъй като и продуктите са доволно скъпи, не ми се иска да стигам до провал, много ще ме заболи. Помогнете, ако можете, със съвети!

# 1
  • Мнения: 24 485
A няма ли в рецептата за крема желатин, агар- агар?

# 2
  • Мнения: 11 673
Не, няма. Аз дадох линк, за да се види подробно цялата рецепта, за по- ясна преценка от опитните. Или ако някой е правил точно тази да сподели впечатлението си.

# 3
  • Мнения: 19 100
На снимката ми заприлича на торта „Три шоколада“. А тя е с желатин.
Ако не държиш непременно да е без животински продукти, пробвай да добавиш желатин в крема. Или агар-агар – растителната алтернатива.

# 4
  • Мнения: 11 673
Како Сийке, не ми е идеята да прилича на външен вид. Ядох я тортата, харесах я и искам да я направя същата. А и по принцип кремове с желатин не обичам много.

# 5
  • София
  • Мнения: 337
Правила съм такъв шоколадов крем няколко пъти,като блатът ми беше смляни орехи,фурми,боровинки и малко кокосово масло. С какаото се сгъсти и с кокосовото масло стегна достатъчно.

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 129
Агарът трябва да се вари 2 Мин, тогава стяга. Сварено авокадо с банан 🤐....
А и тортата няма да е сурова.

Сега погледнах снимката: когато се погледне кафявия крем в ляво на снимката се вижда лека бяла следа.
За мен това е скреж.
Тортата е била замразена, за да бъде така отрязана.

# 7
  • Мнения: 10 531
А аз пък силно се съмнявам, че това е цялата рецепта.
Сайтът продава тази торта, но безплатно предоставя рецептата ѝ, как пък не.

# 8
  • Мнения: 11 673
За съжаление аз също се съмнявам, че това е пълната рецепта. Даже знам, че не е. Когато я ядох в основата видях, че има натрошени какаови зърна, които не са споменати никъде. А в етикета със съдържанието имаше споменато, ако не греша, какаово масло, в рецептата е дадено само кокосово. Следователно не пречи да има и други пропуснати неща.
Асялейн, когато я ядох не беше замръзнала, а кремовете бяха гъсти.
Снощи гугълвах дълго и упорито. Намерих и други сурови рецепти с подобен крем, дори същия и уж трябва да се получи. Разчитам и на отзива на Лира81,  дано се получи.

# 9
  • Мнения: 2 303
Ако се сложи в камерата, ще стегне. Виж тази рецепта, подобна е:
https://youtu.be/yzWAfNjYJTs

# 10
  • Мнения: 11 673
Доста различно нещо показва този младеж.
Аз вече направих тортата днес, утре е денят на истината, да видим като я извадя какво ще е станало.

# 11
  • Мнения: 11 673
Не, не се получи. Шоколадовият крем е много мек. По тази рецепта става за мус в чашка, но не и за тази торта. Сложих във фризера с надежда да стегне, за да мога да разрежа. Но между бял и шоколадов крем има огромна разлика в консистенцията, не е като на снимката, не е както беше на живо. Ядох я незамразена. Просто шоколадовият крем трябва да бъде също на 50% с кашу, за да стегне или не знам с какво. Рецептата е фалшива. Още докато я четох се усъмних, но сега се убедих. Жалко, че Зоя дават такива неверни рецепти.

# 12
  • Мнения: 11 673


Ето как изтича. Ето как изглеждаше уж същата торта в смесения им магазин на Малките пет кюшета"

# 13
  • Мнения: 6 454
pina, не съм специалист по суровите торти, но ми се струва, че твоята се е получила.

Колко време я държа да стегне? ;

В рецептата пише да се прави в тавичка. Ти в тавичка ли я прави? Не мога да преценя по снимката.
Цялата торта изглежда, че малко се е разтекла, но на хапката на мен ми изглежда добре!

# 14
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 129
Втората снимка е на купената торта, Пина я е сложила за сравнение.

Общи условия

Активация на акаунт