АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 13 911
  • 294
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Охоооо, днес всички Верчета, Надета, Софчета и Любчета бързо да се

покажат и да почерпят! Mr. Green Филипа? Mr. Green И ние ще черпиме, чукнахме преди 20 мин 5 месеца!  Mr. GreenСкарлет?  Mr. Green

Днес голям купон се заформя напук на гадното време! Поздрави и целувки на

всичкииии!  Hug Hug Hug

# 271
Честито кръщене на Мати, позстрижка на Марти, месечник на Стаси и именни дни на всички именници - и ако някой друг празнува, целувки от мен независимо от повода!  Hug

За кашата - аз дадох 4 дни след даването на пюрето от круша. Тази седмица пък ще давам тиквичка. Няма никакво научно основание кое да се дава пъво и да се кара примерно един месец само с един вид храна - напротив, нали искаме да получават балансирани вещества. Но наистина е кофти да се почне с плод. Аз го направих за да я разхлабя, че бяхме закъсали, но да видите с какво разочарование и отвращение изплю кашата вчера - явно и се видя безвкусна след плода  Sad

Тези дни ще взимаме столче за хранене - вие на какво сте се спрели? Мислех да е Гранд Комфорт на Чиполино , но сега ни дадоха парички, та се чудя дали да не додадем и ние и да вземем Чико Поли, вие сещате ли се за нещо друго подобно? Да се регулират облегалка и височина, табла, с коланчета и т.н. и да е стабилно и сигурно. А, и компактно в сгънато положение  newsm78

# 272
  • София
Ани, на Чико по-стария модел Happy нещо си, пак не е лош, има двойна табличка, която се регулира колко близо да е до бебчо, регулира се и наклона на облегалката и е на половината цена от Поли-то. Е, Поли-то има повече екстри де  Wink

# 273
Мамо мецанке, аз съм харесала на Cangaroo ей това, струва ми се добро решение и облегалката има няколко положения и височината ... и цената е добра според мен.

# 274
  • София
Честит имен ден, Филипа!
Много, много усмивки, щастие и повече здраве! newsm51
Честит имен ден и на другите празнуващи момичета!  bouquet

# 275
  • София
По случай празниците днес, направих пюренце от тиквичка и дадох на Стаско  bowuu Heart Eyes т.е. започвам бавния и дълъг процес по въвеждането на малчо в света на манджите за големи като много се надявам да не стане любител на калоричните, въглехидратни, дебелеещи и вредни храни. Mr. Green Ама то пюрето от тиквичка не било такога извращение както си мислех, сега имам да дояждам една купа  Tired Обаче е голям кеф да се правят пюренца  Mr. Green

# 276
Данче браво на теб за здравословното начало на захранването. И аз смятам да храня предимно с домашна храна, но засега се ослушвам малко - не мога да готвя за една-две лъжички  Embarassed

За столчетата - Данче, хепи снак не си сменя височината на столчето, а другите - да, а това е много удобно. така столчето става място за игра, като попораснат съм ги виждала как сами си се качват в тях и слизат. Но наистина това не е най-важното. Деси, мерси че ме светна за Кангару, не бях виждала това столче и наистина цената е прилична - а знаеш ли къде се продават? Така или иначе, искам да ги видя наживо и да сложа детето в тях, тогава ще реша. Аз ще го ползвам много това столче, защото в кухнята ни която е на теракот и плюс това е доста студена, не мога да оставям детето на пода - а в количката вече не ще много, та мисля зимата да я слагам в столчето и да и давам играчки, ако се налага да е с мен докато шетам там. И хем да свикне да хапва с нас на масата. Мисля да я храним докато и ние се храним.

Днес имахме успех с оризовата каша - направих я по-гъстичка, малко по-гъста от пюре, и я хареса, освен това вече не избутва с езика изобщо, доста експертно си гълта хапката мъничето  Simple Smile

# 277
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЧКИ ДНЕС!    Two Hearts
СЪС ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ ДА НОСЯТ ПРЕКРАСНИТЕ СИ ИМЕНА!
  newsm67
СПЕЦИАЛНА ЧЕСТИТКА ЗА ФИЛИПКА  Heart Eyes- НЕКА СЕ СБЪДВАТ ВСИЧКИТЕ Й МЕЧТИ И ТО С ЛЕКОТА!  newsm51

ЧЕСТИТО И НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ НИ! Hug Tada newsm19  party006 dancing

За какво лошо време говорите!? Thinking Тук е приказно времето - дано се задържи по-дълго така! smile3531 lovekiss

# 278
  • София
Привет! Може и да не подозирате, но днес имам Имен ден! Така че почерпете се с beer beer3 beer2 Wine Glass cook
Ние днес хапнахме оризова каша с банан! С кърма, разбира се! Мисля, че му хареса! Но по избутва още - не емного навъртре с храната! На обяд го сложих в стола и го гарирах на масата да ни гледа, но нямаше кой знае какъв интерес! Ето го и нашия стол : Мати в столчето за хранене

# 279
  smile3525 smile3525 smile3525     Честит имен ден на празнуващите днес и един специален поздрав от мен за ФИЛИПА!!!! 
 smile3525 smile3525 smile3525
 dazzler1 dazzler1   Честито и на месечковците.  dazzler1 dazzler1
Вени, как се дава каша с кърма, че аз съм изтървала, когато сте го обсъждали, в смисъл количеството кърма, като количеството вода ли трябва да е?
И Йоан се събужда по няколко пъти през нощта, за да иска да суче- просто да суче, не да яде.
Как да го отуча идея си нямам. Дори тази нощ е играл около един час и баба му хем й се спяло, хем се смяла с него. Тук при нас в петък отвориха МОЛ и излизахме вчера - направо е страхотно, вече заприличахме поне малко на големите градове. Много е хубаво, когато има на кого да оставиш детето и да излезеш да се позабавляваш, да разтовариш от ежедневието.
Столче за хранене имаме от баткото - ето такъв
http://www.pakostnik.com/pics/d_2786272348.jpg
но той не го е ползвал много - някъде до към 1 и нещо. След това започна да иска да яде с нас и така до ден днешен. Иначе столчето не е кой знае какво на мен ми харесва, а и ми се струваше излишно да даваме много пари за нещо, което ще се ползва 1-2 години (а в нашият случай и по-малко)
Данче, виждала съм много жени с такива колички, а щом се купува толкова много значи е добра.
Цвети, имаш моите поздравления за желанието и ентусиазна, с които готвиш за бебо.  smile3501 На мен за съжаление по отношение на готвенето ми липсва такъв.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2006, 15:17 от ЛеСиТо

# 280
Вени, честито и да ти се слави името!  Heart Eyes  bouquet

Вени, Леси, точно за тези две столчета искам да питам - могат ли като се махне таблата да се сложат като голям стол на масата, т.е. детето да седи в столчето и да яде на общата маса, а тя да му е удобна на височина? Това много ме интересува, именно за да се ползва столчето повече от една-две години, хем докъм 3-4 години да не слагам детето на голям стол с някакви възглавници на седалката, както са ме слагали мен на времето - много гадно беше  Mr. Green

# 281

bouquet  bouquet  bouquet
Честит имен ден на Филипа и Вени, както и на всички празнуващи днес.
Да сте живи и здрави, много обичани.

bouquet  bouquet  bouquet

Честито и на месечковците- Стаси, Тони..

# 282
  • София
Мецанке, може - махаш таблата и готово!
Леси, цедя малко кърма, слагам от кашата на око, докато стане като боза! То аз само за опитване давам - не замествам цяло хранене!
Май сме в нова криза на растежа :
23 – 26 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА (5 1/3 – 6 месеца)

Дължина на периода – 4 седмици (но може да варира между 1 и 5 седмици), върхът обикновено е около 26-тата седмица
Промени/нови неща – отношения между нещата (времеви, пространствени)
Реакция – спи лошо, кошмари, стеснителност, иска повече внимание, иска физически контакт, яде оскъдно (понякога отказва гърдата), по-спокойно е, не иска да му сменят памперса, държи си одеалцето
Какво ще се промени – нещата в света са свързани. Хората се намират на разстояние един от друг (като разбира това, бебето ще започне да плаче, когато майката изчезне от поглед). Започва да разбира, че нещата могат да са в, извън, над, под, до или между други неща. Играе с това. Разбира, че две неща, двама души или две ситуации вървят заедно – например чува шум от ключ във вратата и знае, че мама или тако се връщат у дома. Разбира, когато хората правят нещо погрешно – например когато майката изпусне нещо. Бебето може да накара различните части от тялото му да работят заедно.

Ама точно 23 седмица от термина сме и все едно описват поведението на Мати!

Последна редакция: нд, 17 сеп 2006, 16:55 от Вени*

# 283

Момичетааа, май се спрях на модел количка и сега нямам търпение да подпаля джапанките и да я намеря. Ето тази http://www.family-bg.com/catalog/images/2006/Karolina.jpg отзивите за нея са много добри, широка е 47 см, което я прави идеална за качване в рейс, лека е и има легнало положение. Аги, ти к`во ще кажеш, душа?[/i][/color]
Чиполино Каролина  Peace  Peace  Peace
Тая я спечелихме от томболата на един магазин, още бях бременна и вече имах количка и се разделихме с нея, ама много ме е яд, щото е само 6 кила (моята е 13  Twisted Evil ама пък е 4х4 Joy с егати гумите, всичко катери) - супер лека и много маневрена! И не е скъпа, 88 лв. в магазина. Peace

Ма ти още ли нямаш количка? newsm78

# 284
  • София
Днес черпим, че Сончето има имен ден, а и татко и Любомир също.
 newsm24 beer cook

Честито и на другите именници.

Вече 5 ден се захранваме. Правя и домашни пюрета от картоф, но за днес и бях взела тиква с картофи на Хип. Засега яде , но малко се бори с лъжичката. Ще свикне. Утре пак само картоф и после ще и смесвам с тиквичка и моркови.

Общи условия

Активация на акаунт