АПРИЛско бебе напикано се гушка на майчиното рамо.

• 14 053
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
Енвиа-Кашата става по следния начин:
 Купуваш кафяв ориз ,измиваш го ,оставаш го да изсъхне и го слагаш във фурната на 60-80 градуса за 1 час(разбърква се от време на време).След това се мели и е готово брашното!Когато решиш да даваш каша в  100-150 грама вода се слагат 2 лъжици от предната вечер.След това се възвира и когато поизстине е готово за консумация.
Аз току що замразих пюре от чушки във форми за лед.

# 256
и аз съм чувала,че било много удобно да се замразяват пюретата във формички за лед, едно кубче=20 грама Simple Smile)))

# 257
Ей,Фурор,това беше добро инфо за мен  bouquet
Удобно е ,защото после може и да си правиш микс от различни зеленчуци Peace

# 258
Цвети, мерси!  Hug А с просото и елдата - по същия начин ли? Ти от къде си ги купи? Как го правиш от чушки пюрето - първо ги печеш и белиш ли? newsm78

Това за формичките от лед е ИДЕЯ! Peace

# 259
Енвиа-Чистя ,мия и варя чушките.После ги пускам в блендера и за 10 секунди пюрето става номер 1 Peace
С елдата знам ,че е същата процедура,но с просото още незнам newsm78Сега питах Бу,но тя още не ми е отговорила newsm78Ще кажа като разбера.А иначе ги купих от щанд за диетични храни PeaceМоже да потърсиш и Амарат.Той се запича леко на тиган Peace.
С формичките за лед май наистина е супер Thinking

Абе девойки какви са тези подстрижки на бебоците?Ние сме като плешовци #Crazy

Последна редакция: пн, 18 сеп 2006, 15:13 от ~Цвети~

# 260
zдравейте, ето ме пак,

върнахме се от басейна, той е на съседната улица, много удобно. Малък е, в голям у4ебен център zа слепи хора, и хубавото е 4е е беz хлор, а само с оzон  Peace  Водата е 33°.
Бяхме 5 бебетата с родителите, и добре 4е отиваме двамата с татито, ина4е би било трудни4ко. Така е много по практи4но. Днес не правихме много, само ни покаzаха как да държим бебетата. Единият вариант е както zа баня да ги хваЩаме с една ръка под миЩницата, другият вариант е да ги хванем с двете ръце пак под миШниците, но покаzалците са от zад (на гърба) и пръстите от пред. Или обратно та да гледат към нас. В басейна имаШе много игра4ки и само се раzхождахме иz него, играхме с игра4ките, свикнахме с водата. Малката в на4алото като 4е ли беШе малко скепти4но настроена но реШи 4е й харесва  Grinning  И така, другата седмица пак.

Фурор, бебеШкия ангел е вид бебефон. Към него има 2 подложки, които се слагат под матрака и следят, дали бебето диШа. Ако 20секунди не от4ита диШане, дава сигнал. Това е zа да препаzва от внеzапната детска смърт.

# 261
  • София
Цвети, а с какво ще мелиш ориза - с блендер или?

# 262
Енвиа,незнам дали ще стане с блендера newsm78.Има и други накрайНИЦИ КЪМ ТОЗИ ДОМ.РОБОТ,ТА ЕДИНИЯТ ОТ ТЯХ ЩЕ СВЪРШИ РАБОТА.
И с  кафемелачка знам ,че става Peace

Татянка-на Милена на кратко може да се казва Миле.Вуйна ми се казва така.Честит ви 5ти месец и  успех с плуването Hug

Разликата м/у сока и пюрето е в липсата на пектин в сока,който всъщност е доста полезен за стомаха и съдържа баланстни вещества.Така го разбрах азSimple Smile

Съжалявам за начина си на писане,но малчо все иска да тропа по клавишитеSad

Последна редакция: сб, 16 сеп 2006, 18:23 от ~Цвети~

# 263
Цвети, пак мерси! Hug
Питах за чушките, защото аз все си мисля, че люспата им трябва да се маха, но може и да греша...  Thinking А люспата се маха, само ако са печени.

Мисля, че оризът без проблем ще се смила в блендер, чопър, робот или както там им викат на тез машинки. Peace

# 264
Обаче аз не съм виждала зеленчукови на Hame. Дали изобщо произвеждат такива  Thinking

И зеленчукови и месни има! Аз му взех месно, като го изпапа другиден (днес яде пиле на Гербер) ще кажа как е. Peace Или май зеленчуково взех?! newsm78 Оффф полудявам с тия марки, какво ли не папкаме - Гербер, Хип, Нестле, а сега и Хаме Crazy После и Семпер и сънвал ще опитам.

Чаена, влез в подфорум захранване на бебета - оплюват здраво "Хер Бебе", но "Ози" кухнята я хвалят! www.ozi-food.com Peace

# 265
Леля ми са взимали Хер бебе за племенника, обаче каза, че била много хубава. Само че това е било в началото на кухнята, т.е. преди години. Сега не знам как е. Тук има една наблизо, трябва да разозная! Peace Ози е 3 лв на ден, не е ли множко? Това с доставка вкъщи. Излиза 60 лв месечно грубо. А имало една, която е 40 лв + доставката = 50 лв.

Абе кви кафяви оризи, какви елди бе? Аз такова не съм яла никога! Ако ще давам на детето нещо, което никой от роднините ми не е помирисвал дори, то по-добре кивита и мандарини дадавам - те по-скоро могат да му харесат - щом родителите му ги кльопат яко през годината и то години наред вече!
 Joy

# 266
Здравейте момичета,имам няколко много спешни въпросчета,моля помогнете че се чувставам много тъпа.
Когато зеленчуковото пюре е без мляко колко АМ да сложа вътре за да стане така че да заместим едно хранене .Например ако е от 125 гр колко мляко?
Плодовото пюре кога го давате?Например може ли сутрин в 10 да дам половин бурканче плодово и след това да дам половината мл от млякото което яде?Плодовите давате ли ги с шише и с кой номер биберон?

Извинете око сте го дискутирали този въпрос но нямах време да чета предните постинги,сега започвам и следобяд пак ще се включа

Когато зеленчуковото пюре е без мляко колко АМ да сложа вътре за да стане така че да заместим едно хранене .Например ако е от 125 гр колко мляко?-Незнам аз не слагам мляко във зеленчуковото  Rolling Eyes и пак замествам ядене.Но логически би трябвало да допълниш до мл колкото яде.

Плодовото пюре кога го давате?Например може ли сутрин в 10 да дам половин бурканче плодово и след това да дам половината мл от млякото което яде?-Давам го или сутрин или следобед.Първо го давах със лъжичка,но сега 50/50 тоест 50 мляко и 50 плодово

Момичетааа, май се спрях на модел количка и сега нямам търпение да подпаля джапанките и да я намеря. Ето тази http://www.family-bg.com/catalog/images/2006/Karolina.jpg отзивите за нея са много добри, широка е 47 см, което я прави идеална за качване в рейс, лека е и има легнало положение. Аги, ти к`во ще кажеш, душа?[/i][/color]

Моите приятелки с които излизам са с този модел количка  Peace Лично аз смятам ,че емного удобна,има две таблички,само че на мен ми се вижда тежка,но аз я сравнявам с моята която е 6 кг.Мисля ,че няма да сгрешиш ако си я вземеш Peace
Ама сега за зимата ли я искаш  newsm78

# 267
Данче, количката не е лоша. Днес ще видя при нас има ли я и колко струва точно.
След Куинито Зап всички изглеждат тежки, но след по-тежките тази си е ок.
Съчетанието цена-тежест-външен вид не е за пренебрегване! Peace

# 268
Добро утро и от нас.
Девойката отново се събуди в 3,30 този път какво да правяяяяяяяяяяяяяяяяяяя??????????

# 269
  • София
Мимка, не я оставяй да спи през деня!Аз давам на Давид да спи 2 пъти по половин-един час и така реших въпроса. Вече 2-3 нощи спи цяла нощ, само дето се буди 2-3 пъти за биберони.
В началото сутрин спеше до 11 часа и започнах да го будя в 8,30. Ако трябва и по-рано ще го вдигам само и само да спи нощем.
Ванче, за домашните пюрета...нарязвам картофа, тиквичката, моркова и ги сварявам поотделно.Аз ги варя в МВ.После ги пасирам и си ги смесвам в различни комбинации. Имам малки чашки за урина, които си купих от аптеката и няколко чашки от сладолед Кис на Делта. Сипвам вътре и слагам в камерата. Но си набелязвам кое кога ще го яде, защото в отделните пюренца новият зеленчук, който въвеждам е в различно количество.
Снощи така опуших вкъщи с ориза, докато го сушах /абе как е минало време на суша, бе  newsm78/ във фурната, че не е истина просто!Отказвам вече да правя, каквото и да било във фурната на свекървата  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Naughty

Общи условия

Активация на акаунт