Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 633
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, според доктора съм в 10 г. с, а според мен в 9, 5. (така ми показва календара) Днес бях на преглед в мм 33.9mm, а като чета в интернет за 10 седмица е дадено да е около 3,1 см. Започнах да се притеснявам, че при мен май е доста напред Sad
Аз съм напред още от началото и ми коригираха термина като ходих на БХС. Следящата ме АГ каза, че не вижда нищо притеснително и бебето упорито си върви една седмица напред, аз съм с по-къс цикъл по принцип (24-25 дни) и може овулацията ми да не е по средата просто, както изчисляват повечето приложения и софтуери.

# 106
Здравейте, според доктора съм в 10 г. с, а според мен в 9, 5. (така ми показва календара) Днес бях на преглед в мм 33.9mm, а като чета в интернет за 10 седмица е дадено да е около 3,1 см. Започнах да се притеснявам, че при мен май е доста напред Sad
Аз съм напред още от началото и ми коригираха термина като ходих на БХС. Следящата ме АГ каза, че не вижда нищо притеснително и бебето упорито си върви една седмица напред, аз съм с по-къс цикъл по принцип (24-25 дни) и може овулацията ми да не е по средата просто, както изчисляват повечето приложения и софтуери.
И аз съм с по-къс цикъл, може и от това са е

# 107
Няма нужда да се притеснявате. Аз наскоро бях при моя следящ и по мои сметки бях в 10 г.с. и 3 дни а ултразвука показа точно 11 г.с.
Така че не мисля че трябва да се притеснявате Simple Smile На мен 2 пъти вече ми смениха датата на термина. Важно е бебчето и вие да се чувствате добре.

# 108
Почти съм в пета г с дали ще се види на ехограф

# 109
Добър вечер искам да попитам защо получавам киселини само вечер между 10:00/11:00 часа а през деня не

# 110
  • Седмото небе
Шанса е малък, но може да пробвате. При мен се видя без проблем в средата на 5 седмица и даже док беше учудена.

Каза, че често не се хваща нищо толкова рано. За категоричност и потвърждение на + тест, може и кръвен такъв да си направите, там грешка няма.
Стискам палци и успех!!!

# 111
При мен се видяха в 5г.с +5, даже и жълтъчни мехурчета се видяха. Успех!

# 112
Благодаря ви момичета днес ходих но понеже е много рано се вижда слабо.Във вторник съм пак на преглед.

Каза ми да продължавам да пия фолиева киселина и ми изписа деган че ми се гади.Хубав ден ви желая.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 15:35 от AnMary

# 113
Моля ви какжете как да се справя с главоболието по време на бременност. На моменти не издържам. Кръвното ми е нормално Sad

# 114
Моля ви какжете как да се справя с главоболието по време на бременност. На моменти не издържам. Кръвното ми е нормално Sad
Лично аз чаках главоболието да минава от самосебе си. Лягах, затварях си очите и гледах да не мисля за болката. На моменти и аз имах страшно силно главоболие и пулсиране, но на другия ден се изпаряваше. Blush Все пак попитай АГ.

# 115
Аз си пиех хапчета - аналгин, парацетамол или Нурофен.

# 116
Само парацетамол е ОК от споменатите, Нурофен/Ибупрофен много условно, Аналгин не е разрешен по време на бременност.

# 117
Аз онзи ден на консултацията питах лекарката, каза Парацетамол.Ако е много нетърпимо може Аналгин,без да се прекалява.Rolling Eyes
Наскоро в друга тема четох,че Парацетамола не се препоръчва.
Иди разбери кое може и кое не.

# 118
Аз съм с отвратителни мигрени. С всички съпътстващи неврологични проблеми - аура, треперене, повръщане, държат ме около 36 часа. Преди да забременея не съм си и представяла, че ще мога да издържам да не пия нещо, последната ми мигрена от първия триместър беше кошмар и накрая имах кръвоизливи в очите и по лицето от повръщане. Парацетамол не ми действа грам, все едно гася пожар с пръскащо пистолетче, но и да помагаше, не бих го пила, защото се натрупват данни в последните години за връзка между ADHD и прием на парацетамол по време на бременност. Тая връзка може и да не е каузална, но за мен е необоснован риск.

Баща ми е невролог, на майка ми едната специалност е клинична фармакология. Избистрихме следния протокол - 10% лидокаинов разтвор ампула пресипвам в шишенце от спрей за нос и при начало на пристъп пръскам във всяка ноздра. Не си купувайте готов спрей, защото той е в алкохолен разтвор и не е подходящ за лигавицата на носа, ампулите са във физиологичен разтвор. Тук уточнявам, че лидокаин съм ползвала многократно и знам, че не съм алергична, не е добра идея да се експериментира при бременност, защото има риск да се подуят меките тъкани и това да доведе до задушаване. Иначе лидокаинът е с доказана безопасност при бременност, не е тератогенен, ползва се от много години за дентални интервенции, локална анестезия и т.н.

След лидокаина изпивам 1 таблетка имигран, който също е позволен при бременност. На мен той не ми действа така добре и бързо, колкото свещичка НСПВ, но пак облекчава. Преди бременността пиех през устата 1 ампула аналгин, 1 таблетка спазмалгон и 1 свещичка профенид и ми минаваше за час, сега очевидно тоя коктейл не е вариант. Лидокаин и имигран малко ми помагат, ако повръщам много - взимам и деган ампула през устата.

Откакто влязох във втория триместър, само за времето на втория триместър, си позволявам 1 капсула от 200 мг ибупрофен, като не я пия по-често от веднъж на две седмици (въпреки че мигрените ми по време на бремеността са с честота веднъж на седмица). Макар и ниска доза, усещам повече облекчение от него, отколкото от имиграна. По принцип се води безопасен през втория триместър, когато органогенезата е завършена. В първия дава лицево-челюстни дефекти, а в третия май нещо се отразяваше лошо на обема околоплодни води, но отдавна проучвахме и съм забравила.

Аналгин точно не бих пила, защото липсват достатъчно мащабни проучвания. Аналгин като цяло се ползва  в Източна Европа, в много страни е забранен за приложение при хора, а тук нямаме практика (и финансова възможност) да правим големи епидемиологични проучвания с дълго проследяване, още по-малко пък мета-анализи, така че всъщност няма изобщо никакви данни е ли безопасен аналгинът при бременност, или не. Може и да е най-безопасният медикамент, ама няма как да знаем. Ако много ми се наложи, ще взема ибупрофен и ще кажа на гинеколога, за да знае поне той после за какви рискове да следи по-внимателно. Иначе статистическият риск от проблем при НСПВ в общия случай не е висок, особено при спорадичен прием, но е важно да се прави информиран избор на медикиране.

Ако може да се търпи, бих търпяла. И консулт с АГ/GP, щото всичко си има странични ефекти или не е съвместимо с определени състояния.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 17:18 от Макарон

# 119
Никакъв повод За притеснение Не виждсм

Аз също. Защото това са ориентири.

Общи условия

Активация на акаунт