Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 621
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Уринал акут със сигурност, или още по-добро сок от червена боровинка, то това е и уринал акут, но ако е сериозно, може и да се наложи антибиотик, както е писала Антигона

# 526
  • Седмото небе
Като допълнение към Уринал или АБ, може да се хапва варена тиква и да се пие водичката, в която е сварена. Без захар и подправки към тях. Също е полезно хрупането и на суровите тиквени семки, белени естествено. Това подпомага изчистването на бактериите и също е добра профилактика, когато проблема отмине.

# 527
Според мен е хубаво първо да пуснете стерилна урина, за да се види дали има ешерихия коли за лекуване. Иначе чай от червена боровинка можете да пиете, но ако е бактериална инфекция, а не обикновена простуда, от личен опит съм разбрала, че уринал и чайове не помагат, а си трябва антибиотик.
Нелекувана инфекция е по-голямото зло от прием на антибиотик, има такива, които са позволени за бременни, но си трябва изследване какво точно е причинило цистита. Успех и бързо оздравяване!

# 528
Вчера се  2-3 пъти имах едва забележими розови зацапвания, но от снощи получих болки и започна кафеникаво цапане, което вече приличаше на предменструално кървене. Така бях и сутринта, затова отидох на преглед. Изписаха ми Но-шпа и Утрогестан. Знам, че е много индивидуално, но при тези, които са били с прокървяване, горе-долу за колко време се нормализираха нещата?

# 529
Вчера се  2-3 пъти имах едва забележими розови зацапвания, но от снощи получих болки и започна кафеникаво цапане, което вече приличаше на предменструално кървене. Така бях и сутринта, затова отидох на преглед. Изписаха ми Но-шпа и Утрогестан. Знам, че е много индивидуално, но при тези, които са били с прокървяване, горе-долу за колко време се нормализираха нещата?
Аз имах прокървяване от претоварване и висока доза антикуаголанти, беше червена кръв. Взеха ме в болница за 24ч системи, след което около седмица имаше кафяво течение + някой друг съсирек за цвят, поради частично отлепяне и хематом.
Почивайте си много, лежете повече и запазете спокойствие.

# 530
Здравейте. Интересувам се как да запазя теглото си или поне да не напълнея много по време на бременността. В момента съм 55 кг при ръст 158 см. Това е максимума кг които съм стигала и не се чувствам добре.Само в първия триместър съм, първа бременност. Имайки предвид, че съм нисичка, не искам да качвам много. Искам да запазя теглото си и да не навредят по някакъв начин нито на бебето нито на себе си. Имали такава тема в която да се включа? Или режим спазван от някого

# 531
Соня, прегледаха ли те? Имаш ли отлепване? При мен имаше малко отлепване и хематом, лекарите не казват със сигурност, бях и на второ мнение, но според мен си беше от Аспирин протект 150мг + НМХ. Имам чувството, че ми идваше висока дозата. Не ми казаха да лежа, но аз гледах да почивам. При мен продължи доста време, сигурно 20дни и много ме разстройваше. Май е доста често срещано. От друга страна това ме накара да съм доста внимателна в последствие, а и в момента. Не се притеснявай, почивай.

# 532
Момичетаа, дъщеря ми е хванала въшки. В 17 г.с съм, мога ли да се намажа с Виприн? Дали вреди?

# 533
Соня, прегледаха ли те? Имаш ли отлепване? При мен имаше малко отлепване и хематом, лекарите не казват със сигурност, бях и на второ мнение, но според мен си беше от Аспирин протект 150мг + НМХ. Имам чувството, че ми идваше висока дозата. Не ми казаха да лежа, но аз гледах да почивам. При мен продължи доста време, сигурно 20дни и много ме разстройваше. Май е доста често срещано. От друга страна това ме накара да съм доста внимателна в последствие, а и в момента. Не се притеснявай, почивай.
DiaSla, там е работата, че нищо не ми беше обяснено- нито вероятни причини, нито дали може да е нещо сериозно или пък обратното. Казаха ми, че ако кървенето продължи, тогава ще ме хоспитализират. Обаче толкова не й се обясняваш на лекарката, че с ченгел й вадех думите. Питах колко време ще приемам лекарствата, а тя каза, че ще е дълго- можело и до 30 г. с. И толкова бях объркана, че не я попитах докога трябва да мине кървенето, че да знам евентуално кога съм за прием в болница. А на следящата ме АГ звънях сутринта (явно я събудих), тя каза, че не е на работа и да отида до болницата да ме видят. После пак я търсих да й обясня какво е станало, но не ми вдигна. Сега ми е неудобно пак да й звъня, щото и тя е човек и има право на почивка. Ако продължи цапането още 2-3 дни, ще я търся пак.

# 534
Малко кофти така, май зацапванията са свързани с отлепване. Иначе дозата НМХ трябва да си я следите, нужен е АГ запознат с тромбофилии, има доста писано в Бг мама за това. Разбирам колко е кофти, това беше и моят ужас на началната бременост. Колко неща изчетох. Аз им пиша на АГ често съобщения иши вайбър, ако има нужда, така отговарят когато им е удобно и сякаш е по-неангажиращо...успех.

# 535
Здравейте, бременна съм в 32 г.с.
Според вас мога ли да се мажа с този гел, защото имам много болки в гърба и раменете...и се чудя вече какво да правя..

# 536
Здравейте. Интересувам се как да запазя теглото си или поне да не напълнея много по време на бременността. В момента съм 55 кг при ръст 158 см. Това е максимума кг които съм стигала и не се чувствам добре.Само в първия триместър съм, първа бременност. Имайки предвид, че съм нисичка, не искам да качвам много. Искам да запазя теглото си и да не навредят по някакъв начин нито на бебето нито на себе си. Имали такава тема в която да се включа? Или режим спазван от някого
Горе долу съм с твоите мерки и ще ти дам съвет - движение! Не съм спирала да се движа през цялата бременност, всеки ден по 10-12 км ходене пеша, понякога и леки упражнения по 10-15 минути. За храненето зависи, аз до 4 месец нямах почти апетит. Не прекалявай с въглехидратите, но и не се вманиачавай с режими и диети, сега не е времето за това. Просто движение ако се чувстваш добре. Успех! Blush

# 537

Като цяло теглото няма как да се запази, най-добрият  вариант за качване е между 8-12кг за цялата бременност. Постига се със балансирано хранене, много движение и упражнения. Но това е само,ако преди да забременеете сте водили активен начин на живот, иначе ще е стрес за тялото ви и може да доведе до проблеми.

# 538
  • Седмото небе
Здравейте, бременна съм в 32 г.с.
Според вас мога ли да се мажа с този гел, защото имам много болки в гърба и раменете...и се чудя вече какво да правя..
Здравейте, за точно този гел не знам със сигурност, но за болки, където и да е по тялото може да се мажете с този хомеопатичен крем:

Струва около 10-12 лв в зависимост от аптеката. Препоръчан ми е от физиотерапевт, която работи и с бременни специално, тя води и гимнастика също, прави и рехабилитация след тежки раждания. Консултиран и одобрен е крема и от моя АГ. Ползвам го повече от месец, сега съм 36 гс. Мен много ме мъчат болките в тазобедрените стави от лежане на една страна, понеже бебка не ме оставя на мира, ако съм по гръб.
Мирише леко и не е прекалено мазен, аз нанасям по два пъти дневно. Мисля, че си заслужава да пробвате.

# 539
Възможно ли е ,ако изполвам чашка и потопя streamer-a ,задържа абсорбиращата лентичка малко повече,да получа фалшиво положителен резултат?
Получих втора чертичка на surecheck streamer

Общи условия

Активация на акаунт