Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 590
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, в кой месец се правят фетална морфология, скрининг и за тестването за синдромите ? Благодаря
Биохимичният скрининг се прави в първи триместър на бременността, в периода 11-13 г.с.
Прави се ултразвуково изследване на плода и се взима кръв от майката и двете изследвания се комбинират в софтуерна програма, която изчислява риска от хромозомни аномалии.

# 616
12-13та седмица. Изберете по-отрано специалист, защото по принцип се чака. Можете да попитате и направо него за коя седмица ще е удачно да ви запише, тъй като някои предпочитат различни седмици.

# 617
Може ли да ми препоръчате специалист в София?

# 618
За фетална ли? Там поне сума ти специалисти. Аз ходих в Щерев - при Чавеева и Искилиева. При първата по-трудно се намират часове.

# 619
Някоя мама използва ли приложението "майко мила бременна съм"? Имате ли проблем? Моето от две седмици вече се е бъгнало и нямам нито дневни, нито седмични статии..🤷‍♀️
Chory, аз си запазих час при д-р Виолета Стратиева, по препоръка на АГ-то ми. Работи в клиника Оскар.

# 620
Някоя мама използва ли приложението "майко мила бременна съм"? Имате ли проблем? Моето от две седмици вече се е бъгнало и нямам нито дневни, нито седмични статии..🤷‍♀️
Chory, аз си запазих час при д-р Виолета Стратиева, по препоръка на АГ-то ми. Работи в клиника Оскар.
Моето също не работи, както и на доста мами.

# 621
За фетална ли? Там поне сума ти специалисти. Аз ходих в Щерев - при Чавеева и Искилиева. При първата по-трудно се намират часове.

Така е, часовете трябва да се запазват по-рано. Аз ходя в Свети Лазар- при Николова. На разширен пакет съм.

# 622
Моето също не работи, както и на доста мами.
И аз се прецаках тъкмо вчера го платих, защото исках да го ползвам цялото, а то нищо не излиза. Дано го оправят ..

# 623
Здравейте! Бременна съм 13г.с. Днес бях на преглед и се оказа, че имам киста на бартолиновата жлеза. Случвало ли се е на някого? Четох в Интернет, но всяка допълнителна информация за киста по време на бременност ще ми е полезна.

# 624
Още един въпрос и от мен. Преди време имах леки болки долу в дясно, точно в апандиситната точка. Но лесно ми минаваха и отшумяваха, с чайове, лека храна, почивка и клизми.
Вчера обаче бях на фетална морфология (в 20 г.с. съм). Докторката не можеше да види всички органи и крайници добре, защото бебето не беше в добра позиция. Много ме натискаше с ехографа, въртя ме, подбутваше ми корема. Това нещо продължи около 40 мин. Странното беше, че в момента на самия натиск не усещах болка.
Обаче като се прибрах и хапнах, леле, така започна да ме боли целия корем. Все едно ме е ритал някой. И особено на уязвимото ми място - долу в дясно. Вече втори ден съм с болка, само че ме боли само ниско в дясно. Останалата част от корема не ме боли повече.
Боли ме като се движа, като правя усилие с коремните мускули. Точно като при апандисит. Доста съм притеснена. Преди този натиск никога не ме беше боляло така. И ако знаех никога нямаше да отида на ФМ, ама е късно. Чух се с проследяващата ми гинеколожка, тя каза да пия Но Шпа и Магнезий и да лежа. Пък ако не мине 2-3 дни, ще мислим за нещо по-сериозно. Болките ми със сигурност не са контракции.
Някоя от вас имала ли е такива проблеми? Много бих се радвала ако сподели.

# 625
И при мен се появяват периодично остри болки в дясно. Най-страшни са когато спя и започна да се протягам или обръщам/сменям позицията. В 27 г.с. съм. В по-ранните седмици го отдавах на разтягане/уголемяване на матката. Сега нямам идея нормално ли е. Скоро съм на преглед ще питам.

# 626
Мен ме болеше доста след ранната фетална, която също беше много продължителна, имах зачервяване и дискомфорти, но болката ми не е била в конкретна зона, а по целия корем.

# 627
След този преглед аз също съм изпитвала дискомфорт там, където се е “ровила” повече.
За болката -през моята бременност имах такава същата, но от ляво..и си я изтърпях. Не съм приемала медикаменти, тъй като знаех, че настъпват промени от самата бременност, свързани с муслулите и сухожилията.

# 628
Ladynd внимавай много с тази киста да не се възпали,защото боли ужасно и не се търпи.Моята се беше възпалила преди години от отслабен имунитет и след епилация и докато се спука ми се разказа играта.Обсъди с лекаря,който те следи как да се пазиш.Успех и здраво бебче.

# 629
Здравейте, моля за помощ, относно белтъка в урината, притеснително ли е, че е - 0,15/negative/ досега винаги е бил 0 и negative, но тази отрицателна стойност ме притесни днес.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт