Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 535
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Аз разглеждах разни бланки на грао и имаше в едната опция за избор какъв да бъде настоящия и постоянния адрес на детето между адрес на майката, на бащата или друго.

# 661
Здравейте ,дами ! Simple Smile
Предварително се извинявам за многото въпроси , които ще задам .
Нямам кой да ме посъветва , нямам никаква представа от нищо .
Бих била щастлива някой вещ да откликне и отговори , предполагам би било полезно за други бъдещи майки .
1)Имам неща за пране , които не са от пух , от от нещо изкуствено и май не пише да се перат на пералня на етикета . Все пак на каква програма да ги пусна и мога ли да ползвам сушилня . Ще се степат ли?
2)Разни музикални механични играчки на каква програма пускате ? Нали ще продължат да свирят ? Ами сушилня ?
3)режете ли етикетите на дрешките ?
4)Купих шишета Авент , голямо и малко стъклено и голямо и малко пластмасово .
Обаче на голямото стъклено пише 2 и е с една дупка , а на голямото пластмасово пише 2 и е с 2 дупки ?!?!
На малките  ми двете пише 1 и са с една дупка . Защо така с големите ?
5)Когато перете дрешките , тези с наситените цветове на ръка ли ги перете да не боядисат ? Изобщо разделяте ли на бяло и цветно ? Улавящи кърпички ползвате ли ?
6)Непромокаемите подложки къде и как перете ? Сушите ли в сушилня ?
7)И последно имам едно пухено бебешко якенце , изкуствено и пак такова одеало . Как да третирам (пера,суша на сушилня ) за да запазя пухкавосттта , понеже имах едни постелки за под , които след като изпрах станаха твърди и на снопове?
Бих се радвала някой да сподели опит .

# 662
Цветоулавящи кърпички ползвам,не деля нищо.Не режа етикети.
На кутиите отзад има БГ превод и пише кое за какво е,месеци ,дупки и т.н.Това за Авент.

# 663
Кои кърпички ползваш ? И къде се слагат в пералнята или в сушилнята ? Моите бяха от комплект и съм хвърлила голямата кутия . Няма къде да прочета .
Цветоулавящи кърпички ползвам,не деля нищо.Не режа етикети.
На кутиите отзад има БГ превод и пише кое за какво е,месеци ,дупки и т.н.Това за Авент.

# 664
Гледай си указанията на етикетите и Пери според инструкциите.

# 665
Кърпички на Ваниш,на ДМ,Brite,каквото видя това взимам.Не мога да пера наше светло,цветно и тъмно ,че и на детето.Да не съм женена за пералнята я.В пералнята слагам,имам голям двор и простираме там ,всичко съхне бързо,дори и зимата.

# 666
Привет, момичета!
Предстои ми да вляза в болница за вливане на магнезии. До момента не съм взимала болничен, но сега ще се наложи. Притеснява ме това, че лекарката каза, че веднъж пуснат 30дневен болничен, не може да бъде прекъсван до раждането, а трябва само да се подновява. Аз съм в началото на 5ти месец и съм хоум офис.
Бих искала да продължа да работа след хоспитализацията.
Има ли запознати как трябва да процедирам?

# 667
Привет, момичета!
Предстои ми да вляза в болница за вливане на магнезии. До момента не съм взимала болничен, но сега ще се наложи. Притеснява ме това, че лекарката каза, че веднъж пуснат 30дневен болничен, не може да бъде прекъсван до раждането, а трябва само да се подновява. Аз съм в началото на 5ти месец и съм хоум офис.
Бих искала да продължа да работа след хоспитализацията.
Има ли запознати как трябва да процедирам?
Няма такова нещо - какво значи няма как да не се подновява? Ако искате, може да се поднови (трябва медицинска причина), но ако не искате - с изтичане на болничния се връщате спокойно на работа до 45 дневния. С последната бременност съм го правила два пъти след престой в болница, не исках да стоя вкъщи без причина.

# 668
Само да добавя, че 30 дни домашно лечение е максималната продължителност на болничния, може да разговаряте с болницата да ви дадат по-малко дни, ако те преценят че състоянието ви го позволява. Ако обаче ви се получава застъпване на болничния за приема в болница и болничния 45 дни преди раждане, тогава наистина няма как да го прекъснете. Няма законова причина за "отлагане" началото на болничния 45 дни преди раждане, той си започва тогава когато трябва.

# 669
Моля за съвет. Нямам все още проследяващ лекар. Бременна в 16 седмица съм. Чакам си часа за преглед. От 2 дни имам нечовешко главоболие. Не спира, не облекчава. Просто откачам от болка. Мога ли в такъв случай да пия аналигин, поне 1 или спазмалгон, който е аналгетик? Наистина съм на ръба да го изпия. Моля за съвет за облекчаване на силно главоболие по време на бременност.

# 670
Моля за съвет. Нямам все още проследяващ лекар. Бременна в 16 седмица съм. Чакам си часа за преглед. От 2 дни имам нечовешко главоболие. Не спира, не облекчава. Просто откачам от болка. Мога ли в такъв случай да пия аналигин, поне 1 или спазмалгон, който е аналгетик? Наистина съм на ръба да го изпия. Моля за съвет за облекчаване на силно главоболие по време на бременност.

При нужда най-добре е парацетамол, дават го най-щадящ при бременност. На мен също ми се случваше и съм пила 2-3 пъти.

# 671
Студен компрес и много течности ми помгаше.

# 672
  • София
В 22 г.с.съм. По време на баня набарях, че между външните и вътрешните срамни устни имам нещо като втвърдяване, не знам как да го опиша, може би вътрешни пъпки (без връх, без течност), леко наболява. Имам чиста микробиология. Освен, че втора седмица залежавам след направен серклаж, нищо друго няма ново. Не съм сменяла интимен душ гел, прах. Такова нещо не ми е излизало. Утре съм на АГ.

# 673
  • София
Аз съм имала нещо подобно като не бях бременна, също с чиста микробиология, не помня дали ми дадоха да го мажа с нещо, но си изчезна.

# 674
По всяка вероятност е възпаление на бартолиновите жлези.
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/spontanen-bartolinit-ili-sled-p … v-kontakt-n-15280

Общи условия

Активация на акаунт