Не ми достига въздух

• 5 632
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Здравей biserra,
Аз съм с абсолютно същия проблем. Появи се за първи път преди около 5 години. След многобройни изследвания се оказа, че е на нервна почва. Бях на антидепресанти дълго време, като съм ги спирала и това чувство не се беше връщало. Сега от около 3 месеца пак реших да ги спра окончателно и досадното въздишане през целия ден се върна. Днес бях на хомеопат и ми изписа лечение. Ще пиша ако видя резултат скоро. Аз самата съм много емоционална и уязвима на стрес. При теб има ли някакво подобрение?

# 16
Засега няма подобрение, въздишам често и тежко. Продължавам да приемам хомеопатията и не пия нищо допълнително. Ще дам още няколко дена на новото хом.лекарство и ще отида отново при личния ми лекар. От там вече ще решим заедно накъде.

# 17
Здравейте, със същия проблем съм. Отначало беше само рядко за по няколко минути, сега не е спирало от 1 месец. Помогна ли ви нещо на вас?

# 18
Здравейте, със същия проблем съм. Отначало беше само рядко за по няколко минути, сега не е спирало от 1 месец. Помогна ли ви нещо на вас?

Здравейте, на мен нищо хомеопатично не ми помогна. Единствено антидепресанти са ми махали това чувство. Изчезва, когато нещо ново ми се случва и мозъкът ми е прекалено зает, но когато всичко е нормално и еднообразно дори, тежките въздишки се връщат. Дори спорта не го облекчава при мен, а като че ли го засилва.

# 19
Здравехте. Предварутелно се извинявам за дългия пост!
От 1г имам задух, или нещи като задух поне. Стяга ме гърлото, на моменти свкаш имам буца, не мога да поема дълбоко възфух. Правих си няколко рентгенови снимки- нищо! УНГ ме гледа с камера в гърлото-нищо. Ендокринолог, щитовидна-нищо.
Пулмолог ми мери капацитета на дробовете-добре е. Алерголог- изписа ми за астма (въпреки, че нямам) Ефира пих месеци- не помогна.
Пия б12, Д, фолиева и са в норма.
Чуството е, че не мога да взема въздух до край.. много е мъчително и гадно! Някой с идеи какво може да е кли да е бил така.
П.П : Пия ципралекс, флуанксол и ксанакс.

# 20
Здравехте. Предварутелно се извинявам за дългия пост!
От 1г имам задух, или нещи като задух поне. Стяга ме гърлото, на моменти свкаш имам буца, не мога да поема дълбоко възфух. Правих си няколко рентгенови снимки- нищо! УНГ ме гледа с камера в гърлото-нищо. Ендокринолог, щитовидна-нищо.
Пулмолог ми мери капацитета на дробовете-добре е. Алерголог- изписа ми за астма (въпреки, че нямам) Ефира пих месеци- не помогна.
Пия б12, Д, фолиева и са в норма.

Чуството е, че не мога да взема въздух до край.. много е мъчително и гадно! Някой с идеи какво може да е кли да е бил така.
П.П : Пия ципралекс, флуанксол и ксанакс.

Рано Сутрин понякога имам същото усещане. Един доктор ми препоръча вентолин помпичка. До сега не съм посмяла да си го пръскам в гърлото, със сила се изстрелва. Но си слагам шепата на носа и го прескача в нея и го вдишвам през носа. Помага ми.

# 21
Ако си прекарала Ковид, може да е дълъг Ковид.

# 22
не знам, вече година не намирам решение, стегнато гърло и много трудно поемам дълбоко въздух.

# 23
И при мен се случваше такъв задух периодично, беше ужасно. Имах чувството, че ще се задуша. Изследвах какво ли не и нищо не излизаше. Прозявах се постоянно за да мога да си е поема въздух и въпреки това пак не ми стигаше. Ходих на ендокринолог, на кардиолог, на пулмолог и нищо. Примирих се и намерих някакви начини да се облекчавам. Беше като на пристъпи. 2-3 дни едва дишам, 2-3 дни съм горе-долу добре.
Една приятелка ми подари ваучер за лечебен масаж. Отидох и там масажиста ми каза, че имам възпалени 3 плексита. Освободи ги и не можех да повярвам колко леко дишам, направо без каквото и да е усилие. От тогава насам, само докато усетя отново, че отновоно започвам да не мога да си поема въздух започвам да пия Диклак или Афламил и след няколко часа вече съм по-добре. А на следващия ден все едно нищо не е било…

# 24
Здравейте,и се извинявам че не точно по темата ,но ще пусна въпроса си и тук тъй като гледам ,че темата е сходна и актуална.
Копирам въпроса си от друг форум.

Здравейте от около месец имам следния проблем,чувствам се сякаш постоянно съм си спряла въздуха като при влизане във вода ,а реално нямам хрема и запушен нос,от няколко дена когато ям и  пия вода сякаш изобщо не поемам въздух,и трябва да спирам  да си поемам въздух.освен това минала седмица гръкляна ми беше като подут и се местеше при допир,сега спадна но се усеща едно постоянно напрежение във гръкляна и ушите и при преглъщане на каквото и да е независимо дали вода или храна всякаш преминава трудно и ми пресяда,освен това при преглъщане се чува и нещо като щракане в гръкляна.На какво може да се дължи това и какви изследвания е добре да направя и съответно какъв специалист да посетя.Благодаря ви за отговорите.
Забравих да допълня,че освен това почти нямам обоняние и вкус,и сякаш езика,гърлото ,ушите, врата ми и задната част на главата към челото ми се сковават на моменти,освен това съм с невралгия и шипове и незнам възможно ли е да са свързани..

Благодаря ви предварително,ако някой отговори. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт