Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 16

• 44 886
  • 764
  •   2
Отговори
# 180
Като ученичка събирах зелените обвивки и карах баба да ми ги свари, след което си обливах косата, за засилване на кафявия цвят. Освен, че съсипахме тенджерата😂, косата ми стана много заплетена и нищо не постигнах с цвят или блясък. Затова попитах, все пак предположих, че производителят е направил прахообразна текстура и е концентрирано.
Иначе, и аз смятах да ги добавям към билковата боя, за да подсилят цвета.
Наскоро си купих от Хенафокс портокалови цветчета или корички, уж за маска за лице. Е, няма такава смрад-на мишешници. Изхвърлих пакетчето, та не ми се дават почти 40 лв за орехчетата и катама и пак да отидат в боклука.

# 181
Мен този катам ме заинтригува с лилавия отенък. И аз се зачудих дали може да го добавя към светло кестенявата на Хена Фокс 🤔

# 182
  • В полите на Пирин планина
Да, може. dragon8 правеше двустъпково - къна, после катам и си спомням, че се получаваше мек тъмно кестеняв цвят при нея.

# 183
Като ученичка събирах зелените обвивки и карах баба да ми ги свари, след което си обливах косата, за засилване на кафявия цвят. Освен, че съсипахме тенджерата😂, косата ми стана много заплетена и нищо не постигнах с цвят или блясък. Затова попитах, все пак предположих, че производителят е направил прахообразна текстура и е концентрирано.
Иначе, и аз смятах да ги добавям към билковата боя, за да подсилят цвета.
Наскоро си купих от Хенафокс портокалови цветчета или корички, уж за маска за лице. Е, няма такава смрад-на мишешници. Изхвърлих пакетчето, та не ми се дават почти 40 лв за орехчетата и катама и пак да отидат в боклука.

Аз не съм забелязала да ми се заплита косата, но моята е дълга до раменете, т.е. не много дълга. Отварата от коприва и репей правеше косата ми суха и стърчаща като метла, затова я спрях. Ореховата отвара не ми я изсушава, създава ми чувство за по-гъста и плътна коса.

# 184
Ако някоя от вас е правила маска със зехтин за сваляне на къната, ще ми сподели как точно се прави. Какво количество зехтин/колко време се седи?

# 185
  • В полите на Пирин планина
Ако някоя от вас е правила маска със зехтин за сваляне на къната, ще ми сподели как точно се прави. Какво количество зехтин/колко време се седи?

Е, то не е много сигурно, че ще свали нещо изобщо. Маже се обилно цялата коса със загрят зехтин, слага се шапка за баня или найлонова торбичка и после пак се нагрява със сушоар.

# 186
  • София
Здравейте, някой получавал ли е сърбежи след употреба на био билкова боя за коса Био Органик на Indus Valiey?

# 187
Редовно се боядисвам с Био Органик на Indus Valiey, но не съм имала сърбежи.
Когато започнах обаче да се къносвам, първите няколко пъти ме сърбя скалпа от Хенафокс. След това вече не.

# 188
Когато започнах обаче да се къносвам, първите няколко пъти ме сърбя скалпа от Хенафокс. След това вече не.

Мен от Хенафокс всеки път след мазане ме сърби до следващото къпане. Био Органик не мога да намеря в Пловдив. Какво е покритието в сравнение с Хенафокс /косата ми е доста бяла, мажа само корените/, струва ли си опита или да си карам с Хенафокс? Никой не даде отзиви за българската билкова боя Herbal time. Чудя се дали да направя едно намазване, но се притеснявам да не предизвиква косопад.

# 189
При мен и двете покриват добре. С малко бели косми съм.

# 190
При мен и двете покриват добре. С малко бели косми съм.

Къде да намеря Био Органик?

# 191
Катерица, ще ти пиша.

# 192
  • София

Мен от Хенафокс всеки път след мазане ме сърби до следващото къпане. Био Органик не мога да намеря в Пловдив. Какво е покритието в сравнение с Хенафокс /косата ми е доста бяла, мажа само корените/, струва ли си опита или да си карам с Хенафокс? Никой не даде отзиви за българската билкова боя Herbal time. Чудя се дали да направя едно намазване, но се притеснявам да не предизвиква косопад.
Аз използвам Herbal time. Макар да има оцветители, съм доволна. Имам прилично количество бели коси (а и след раждането ужасен косопад, при който новите косички са по-слабо пигментирани), но въпреки това покрива добре. Белите косъмчета стават червеникави, но мен това в никакъв случай не ме дразни. При мен цветът издържа около 3 седмици. Бих качила снимка, но тук дамите качват страхотни снимки с чудни коси, та моите два косъма ще ви ги спестя.

# 193
Аз използвам Herbal time. Макар да има оцветители, съм доволна. Имам прилично количество бели коси (а и след раждането ужасен косопад, при който новите косички са по-слабо пигментирани), но въпреки това покрива добре. Белите косъмчета стават червеникави, но мен това в никакъв случай не ме дразни. При мен цветът издържа около 3 седмици. Бих качила снимка, но тук дамите качват страхотни снимки с чудни коси, та моите два косъма ще ви ги спестя.

Благодаря за коментара! Само да попитам - от голямата или малката опаковка на Herbal time и кой цвят? Аз целя умерено до тъмно кестеняво. На Хенафокс използвам тъмно кафяв.

# 194
  • София
Благодаря, явно в началото на скалпа ми ще му трябва време да привикне към съставките. Просто се учудих, защото всичко е био, няма химии и не очаквах. След никоя боя преди това не съм получавала сърбежи, независимо
дали е била амонячна или безамонячна.

Общи условия

Активация на акаунт