Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 16

• 42 746
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Да... точно ръкавиците съзнателно ги пропуснах...

При мен нещата вече станаха тъмно-кафеви. Сега си давам сметка, че става така, заради киселото изплакване, нямам друго обяснение. Толкова тъмно не е било преди никога, а сега трябваше да е значително по-светло.

# 676
Какво е съотношението на водата за изплакване и лимонтузу?
Дали ще има същия ефект прибавянето на лимонов сок още докато къната е направена и оставена да оксидира?

# 677
  • Бургас
Май при тъмните коси къната придобива тъмен цвят.
Дори върху белите кичури ми потъмняваше много,само на слънце се виждаше къде са белите коси.

# 678
  • В полите на Пирин планина
Ще кача малко стари снимки на моите експерименти:

това е само с къна:

това къна+касия 50/50:

това е св. кестенявата на Хенафокс+касия 50/50+малко амла:

това е с кестена на Култиваторс+касия+амла: 1/3:2/3+2 с.л. амла:

и тук, но с добавена къна:

това е златисто-медната на Хенафокс:

Естественият ми цвят е нещо такова:

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 10:42 от Lady Brinne

# 679
Ау, изплаших се, като видях снимката на къна+ касия. Simple Smile Ама твоята е светла  коса нали? Аз едва ли ще стана толкова светла( до сега съм се къносвала само с къна, а и основата ми е тъмно кестенява), но ме е страх да не стана на грозни кичури, ако не омажа хубаво цялата коса.

# 680
Ау, изплаших се, като видях снимката на къна+ касия. Simple Smile Ама твоята е светла  коса нали? Аз едва ли ще стана толкова светла( до сега съм се къносвала само с къна, а и основата ми е тъмно кестенява), но ме е страх да не стана на грозни кичури, ако не омажа хубаво цялата коса.

Да, косата ми е тъмно руса и има към 30% побеляване.

# 681
Nature High BrightnessLady Brinne, просто разкош! Всички цветове ми харесват много Yellow Heart
Тези с касия особено много Nature High Brightness

mariat, не смея да кажа, че беше малко на око. Може би една чаена лъжица на по-малко от половин литър вода (но не е много сигурно).

Предполагам, че и луната игра роля при мен, днес е пълнолунието, аз по принцип следя тези неща. Nature Full Moon

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 10:58 от Шанта

# 682
Лейди, всичките цветове ми харесаха. 👌

# 683
Благодаря ви. Като цветове са супер и аз ги харесвам, но подтонът на кожата ми не се съчетава добре с тях, освен със златисто-медната може би, но тя не е особено покривна и трайна. Освен това къдриците ми се изправят от къната, а и мъжът ми не ме харесва червеникава...

Пак съм на боя от две години, но косата изисква много повече грижи, за да изглежда добре.

# 684
  • София
това е с кестена на Култиваторс+касия+амла: 1/3:2/3+2 с.л. амла:

това е златисто-медната на Хенафокс:

Привет, колко време стоиш с тези две бои, за да стане този цвят? Както е указано в инструкциите или по-дълго?

# 685
Винаги съм стояла по повече време - поне 3 часа. Понякога повече.

# 686
  • волно калдъръмче
Лейди, разкошна коса имаш. Така искам и аз да съм по-светла, за да мога да си поиграя с цветове.

Втората снимка (къна и касия 50-50) си я споделяла и друг път - страхотен цвят е.

# 687
Вяра, всичките ги има някъде из темите. Благодаря. 👍😊 Аз на два пъти по година и нещо карах на билкови бои или само на къна, но се отказвам, защото просто това рижавко не ми отива, а винаги избива...

# 688
Ох и аз се зарекох сутринта, че си пускам бялата коса и няма да пипна къна повече, но... после си измих косата (от толкова пипане вече си беше за миене). Намачках си я с гел с вода да ми се начупи и ми мина. Знам, че пак ще я къносам Grinning Замислих се, че едва ли е случайно природата точно този цвят да ни даде. Сигурна съм, че в къната има много повече магия отколкото предполагаме Grinning Grinning Grinning Animal Unicorn

# 689
Момичета, искам да постигна меко светлокафяво. Т.е. това ми е естествения цвят, но години наред ползвам химии в тъмно кафяво, което ми стои почти черно. Дано скоро да успея да го изрежа. Желания цвят бих определила като... млечен шоколад. Писах и преди, мисля да пробвам cultivators, но ще трябва да е с поръчка. Walnut ли е по-светлото от кафявите нюанси? Гледам ги само на снимки в нета и ми е трудно да преценя. Кестенът сякаш е по-тъмен, а и очаквам да червенее. Точно това не искам. Миналата седмица експериментирах и сложих някаква химия пепелно рус (на кутията седи като тъмен цвят), но искам да се спра на нещо щадящо и да си остана на него за постоянно. Бели коси нямам много, само на перчем от бретона се появяват засега. Признавам си, с къни, индиго, касии, пропорции не ми се занимава. Кой цвят от култив. да избера? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт