На пазар във Варна - тема 60

• 34 175
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Моловете ги затвориха, за да не висят там тийновете, които вместо да стоят вкъщи, се разхождат там по цял ден. В големите магазини Айко, Мьомакс, Практикер и т.н си е лудница. Не се плаши лесно народът.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 13:57 от Blue Turquoise

# 406
Народа не се плаши защото не се глобява наред. Карантината са я направили избирателно, важното е бизнеса да върви без да се интересуват какво става в болниците, като последните на някой места се закриват поради липсата на лекари.

Има ли все още зелен коридор за пенсионерите в хранителните магазини и аптеките ? Днес не съм засичал такъв, но ме интересува.

# 407
  • Варна
Коридорът е от 8.30 до 10.30 часа. Шопингът е национален спорт.
Прост народ, слаба държава.

# 408
  • Варна
В аптеките няма коридор, само за хранителните магазини.
Карантина е за болните - здрави хора не се слагат под карантина.

# 409
  • Варна
Струпването на хора в затворени пространства как го тълкувате? Коледното угояване също вреди на имунитета.

# 410
   Карантината е за всички ! За едните е да не заразят околните, за другите е с цел превенция. Но да се придържаме към темата за пазара.
    Препоръки за ароматизатор за тоалетна ? Търся нещо по-силно за тази на работа, но да не е пулверизатор с батерии.

# 411
В ЛИДЛ май гледах елхи в саксия....Знам, че видях някъде, ама...... Тия дни много ходене насам натам и може да бъркам вече.

# 412
  • Варна
Днес случайно видях в района на Колхозен пазар, до аптека Гален малък магазин МигрУс с турски препарати. В случай, че някой е доволен и този в кварталите му е далеч.

# 413
  • Варна
В брошурата на Lidl май наистина мернах елха в саксия. Но бях чела, че нямат много шансове да оживеят след празниците. Имате ли опит?
Да споделя, че съм много доволна от доставката на плодове и зеленчуци от тази страница:
https://www.facebook.com/dostavkiVarna
Харесва ми, че качват актуални списъци с налична стока, отбелязано е кое е българско производство, виждат се цените. Изпратих списък на вайбър, преди това звъннах все пак да питам къде следят съобщенията. Сушените домати много ми харесаха. Сушените круши от кутиите им с плодове много ми харесаха, следващият път май ще поръчам основно от тях(също и ябълките, но бледнеят пред крушите). Нещо много различно са от това, което съм яла. Смокините сушени мнооого сухи ни се паднаха, кайсиите и стафидите са като редови от пакет, сините сливи хубави. Не съм опитала още всичко, включително и зимнината. Всичко беше прясно, хубаво качество, много пресни подправки имат, няма такова удоволствие за мен. Бобът също супер се сготви в гювеча. Че съм имала и случаи да дрънчи след 4 часа. Доставчикът е бил с ръкавици и маска. Имаше и детайлна стокова разписка, освен касов бон.
Ние сме си фенове на магазин "Роден кът". Те предлагат опция да изпратиш списък, те да го приготвят и направо да ти подадат подготвените продукти.  Всичко е супер, което си купуваме, постоянно обновяват списъка си на родни малки производители, хубави вина. Но интересна информация беше за мен, че собствениците на БМ вече произвеждат собствено месо(не разбрах само телешко ли) в Априлци. Ние рядко ядем месо, не съм голям специалист подчертавам, взехме телешка кайма Блек ангъс, вкусно беше. Опитах и да готвя с патешка мас, интересно явление за мен. Simple Smile

# 414
  • Варна
Къде ще ме пратите да разгледам бюра?
Ще разясня малко повече, защото магазини като айко не ме устройват.
След 2-3месеца предстои да започне ремонт на детска стая, която ще става ученическа.
Бюро и мебели по поръчка като мислех просто да си съобразя размерите и изискванията, но разглеждайки сайтовете виждам и бюра с накланящи се плотове, което препоръчват за по-малки деца та това искам да намеря и видя в близкия месец.
Също някой ако има такова би ли споделил наистина удобно ли е и по-добре ли е да е такова?
Преди старта на ремонта трябва всичко да съм измислила, а се оказа, че има какво да затрудни процеса.

# 415
Здравейте, може ли да препоръчате къде мога да намеря елхи в саксия?

В Лидл на Битоля видях тези във вторник  .

# 416
  • Варна
Миналата Коледа бяхме взели елха в саксия от Лидл, беше много красива и ухаеше на истинска гора, но издържа до махането на играчките след празниците, игличките бързо опадаха.

# 417
  • Варна
Eli, относно детската стая и бюрото- преди пет години бяхме в същата ситуация. Правихме детска за първокласник плюс бебе на път. Бях убедена, че точно такова повдигащо бюро ни трябва, дърводелецът  каза, че не може да изработи и че няма да ни е функционално. Беше прав. Спалните са ни малки и мебелите са изчислени до см. Най-хубавите такива бюра и столове може би са на Moll, но големи за нашата стая и доста скъпи. Поръчах от амазон в комплект с контейнер от пет чекмеджета. Пристигна нещо китайско, трудно за сглобяване. Повечето имат едни пръчки в релсички, за да не падат учебниците, когато е повдигнато. Тези рейлинги в долната част са неудобни. В улея, колкото и да чистиш, се събира мръсотия от трит молив, децата драскат в него. Когато пише детето, и си приближи пособията, лягат върху тези дървени предпазители и е неудобно. Аз съжалявам за покупката и ще сменим живот и здраве с бюро по поръчка, с контейнери, които влизат отдолу. Прилагам  линк към Moll, в случай, че не сте попадали на тях. Прилагам и снимка на бюро като нашето.

https://www.moll.bg/

# 418
  • Варна
Елхата трябва са се полива и да не е на топло. Покрай изкуствените елхи загубваме този навик Blush
Преди  няколко години имахме жива елха, купена от разсадник. Донесоха ми я директно изкопана, с част от корените и пръстта около тях, сложена в чувал. У дома я засадихме в кофа. След празниците я изнесохме на закрита тераса и при първа възможност я засадихме навън (може би беше през февруари). Вече е поне три пъти по-голяма и всяка година я украсявам ( тази година ще трябва да се качвам на стълба , за да стигна най-горните клонки). Заслужава си грижите.

# 419
  • Варна
Здравейте, може ли да препоръчате къде мога да намеря елхи в саксия?
В ХоумМакс имаше много.

Общи условия

Активация на акаунт