Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 32

• 70 691
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Днес - свински дроб в азиатски стил върху ориз.

# 616
Мереленда,а при теб белия крем какъв е?
Скрит текст:
На тортата "Три млека" ли?Нямаше млечна сметана в наше село. Сложих към млякото и кондензираното- заквасена сметана. Макар добре всичко да загрях и разтворих, като поемаше блатът сместа, имаше по-голяма плътност. Отдели се сметана странично и отгоре, но като се напои блатът, тая сметана отгоре се стегна и нямаше проблем при разпределяне на карамела.

# 617
labrex, заповядай.
Скрит текст:
Хич не сме по тестени работи, че си пазим фигурите. Затова от време на време правя малка баница за 2.5-3 порции в тавичка за кекс с размери 21х11 см в долната част.
Предварително запържвам нарязания праз и леко задушавам с малко водичка докато тя се изпари. Във формата слагам хартия за печене. Стандартна фина кора сгъвам на две. Тъй като сгънатите кори са по-големи от размера на формата за печене, те се нагъват в произволна форма при поставянето им. Това спомага за неслепването. На снимката долу демонстрирам с хартия.

Редя ред без плънка, ред с плънка. Сгънатите кори (които ще бъдат без плънка) ги намазвам отгоре с четчица с олио. Плънката е на око. За форма с този размер правя смес от 2 яйца и около половин кофичка кисело мляко. На реда с плънката натрошавам малко сирене в гънките, тук там слагам от праза и със супена лъжица сипвам от сместа - пак не навсякъде. Корите не ги докосвам с лъжицата, за да не се смачкат. Редя корите докато остане малко от сместа. Последния ред кори го правя равен на размера на формата, отгоре го смазвам с остатъка от сместа и тук там слагам малки парченца краве масло. Запичам около 30 мин на 190-180 градуса.

По същия начин може да се направи в по-голяма тавичка, например с размер на сгънати гори, като ще се редят по две кори (без сгъване). Важно е корите да са с по-голям размер от формата. По същия начин  преди правих баници с кори на сач, като редих по една кора.
На снимката ми баницата е разрязана още гореща, затова единия край е леко смачкан, нямахме време да чакаме леко да поизстине.

Надявам се, че съм била полезна.

# 618
Лимоново пиле

Измислена манджа

Гювеч

И за десерт торта, но пак купешка

# 619
Ала-Бала, благодаря! Ще направя и аз една адаптация, само да ме пусне мързела. Харесва ми идеята ти с крушата.

У нас - нищо интересно.

# 620
Бобче

Наденички

Мереленда,от дефекта се е получило ефект 😁

# 621
Merelenda,като се появиш и забравям готвих ли,какво готвих,мислите ми остават в твоите вкусотии!
Деспи,заинтригува ме този коледен десерт!Предстои ми правене на коледни сладки.
А иначе днес се занимавах с това
Кифлички солени

Кифлички сладки

Пилешки пържоли на тиган с масло и чесън

# 622
  • там където има винаги вятър
Пилешки дробчета, не прецених количеството, та за гарнитура кисело зеле Flushed

# 623
Не съм се включвала тези дни, не че не готвя де. Ма домашните не подсказват и какво да готвя, та ми дотегнало 😁
Страхотни неща показвате, от пет минути преглъщам докато чета и гледам.
Част от последната седмица

Пиле с чесън и къри, гарнитура ориз със праз и домати и малко картофи

Скара, домашна лютеничка, зеленчукова супа

Омлет

Свинско с прясно зеле

запеканка с броколи

Спокойна вечер! Бъдете здрави 🍀

# 624
У нас - пица:

Скрит текст:

# 625
От предните дни - ориз с праз и кебап:

Днес вечерята е от половинката.
Телешки стек:
Задушени зеленчуци с масло:
И супа топчета правих за обяд,но няма да слагам снимка,че пак ми се пресече застройката Angry и няма вид.

# 626
# 627
Merelenda, догодина ще ти търся координати, че издирвам под дърво и камък буквално.
Хареса ми тази твоята торта и сега ще я търся. Голяма си подстрекателка. Laughing

От мен едни постни понички:
Веган понички с круши и бял шоколад

# 628
  • София-Младост
MEERA, този с крушата е друга рецепта...но честно казано ти препоръчвам постния.
От снощи едни бързи кюфтенца с картофена салата.

# 629

Общи условия

Активация на акаунт