Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 32

• 70 703
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Merelenda, всичко е прекрасно, но ме грабна тортата с млеката и козето сирене с масло. Сподели какво сирене купуваш? Аз издирвам едно ама няма от месеци.

От мен едни:
Ливански сладки

# 601
Габи,
Скрит текст:
Домашно е. В селото ни една жена прави и продава. 🙂 Ще приключваме с него, за съжаление. Вече чак като мине пролетта.
Често прясно неузряло ядем. На никого не му се чака.

Пасти "Жербо", или торта "Жербо". Мисля че е унгарска.
Снощи я видях на страницата на Бон Апети във фейсбук и веднага я направих.
Понеже трябва да престои една нощ, сега я метнахме с кафето.
Много ми хареса 🙂

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 08:24 от Merelenda

# 602
  • София-Младост
MEERA, не успявам нещо напоследък да качвам рецепти, ето от тук е адаптиран:
Скрит текст:

От снощи, пилешки дробчета с лук и гъби

и...десерта за детето, но като си настроиш таймера вместо за 50 секунди на 50 минути...

# 603
  • там където има винаги вятър
Деспи, видял  дядо й в телефона как го правят, ама то на снимка едно, на практика - друго. Целта беше яйцето да остане в кренвирша, но стана на омлет. Чудим се какво да е, когато не яде това което ние Angry

Merelenda, далечко си май иначе щях да се облизвам под прозореца. Такива вкусотии си показала ...като започна от тирамисуто, та чак до пачата. Би ли споделила как я прави.

Скрит текст:
Disappointed Relieved Когато родителите ни бяха живи и гледаха прасета на село от главата правеха пача. Свекърва ми я слагаше  в торбички, притискаше я да излезе мазното...ставаше като саздърмата.

Сега отивам да търся торта "Жербо" Thinking

# 604
Здравейте, кулинарни феи! 😍 След всичко, което сте публикували, а особено и след засищащия "отчет" на Merelenda, ще ви покажа едни обикновени арменски сладки, които приготвих късно снощи. 😋🍡
https://---shoretner923-2IGljas

# 605
Еййй, нямам снимки, ама то как да се сдържи човек? Дано не ме изтрият. Simple Smile На Merelenda вкусотиите ги открих, сега Муми да питам за рецепта на баницата с праз. Много сочна и пухкава изглежда, преди сто години правих някаква, ама тя се слегна, степа......Та, ако може указания или линк.Flowers Hibiscus

Баница с праз.

Скрит текст:
Сандвичи с кашкавал и моцарела.

Борш със свинско месо.

Ципура и тиквички с пармезан и подправки на фурна.

Пълнени чушки с кайма и ориз.

# 606
  • България-Варна
Тайна, може ли рецептата за хрупките?

# 607
Мереленда мн го харесвам този сладкиш три млека но твоя прочит май е друг,сподели и как направи карамеления топинг...

# 608
# 609
За пачата (нямахме глава /само крачета и уши/)
Скрит текст:

Тортата:
Скрит текст:
Три млека
Студен блат сиропирах с горещ млечен крем.
12 часа поема и изисква старателно дупчене на блата.
Карамелът за заливката да не се вари много с нишестето. Да е по-течен, че като изстине се втвърдява. Да може да остане мек и да се реже лесно.
Пише как се прави в публикацията. Повече ми хареса, отколкото с консерва дулсе де лече.
Тортата показана на предната страница е с половин доза продукти. 8 прилични парчета излиза.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 15:23 от Merelenda

# 610
Мереленда,а при теб белия крем какъв е?

# 611
риба която мирише на амоняк при готвене ...означава че е стара..хвърляй да не се натровите
Това не го очаквах, мислех, че самата риба си е такава, благодаря 🌸. Нямаше никакви признаци, че е стара -  хрилете и хубаво червени, очите въобще не бяха мътни или хлътнали, тялото чисто, лъскаво без наранявания, а и вътре гръдните кости си бяха залепнали за месото, а често при по-старите рибоци те се отлепят.
То, не че останалата щяхме да я ядем с тази гадна миризма 😏, но научих нещо ново.....а най-неприятното.... ще трябва да сменям рибарския магазин
Да не е спам. Вита баница (с купени кори)

# 612
Поли, ето нещо интересно по въпроса за рибата.

https://www.dnesbg.com/obshtestvo/prof-donka-baykova-mesoto-riba … prez-lyatoto.html

# 613
  • София
Готвене с останали малки количества продукти - пиле в сладко-кисел сос и кюфтенца фрикасе.И двете са по една порция.

# 614
Там в работата, че рибата в сурово състояние изглеждаше перфектно, прясна по всички параграфи и правила, чак като започнах да я пържа ме блъсна миризмата на амоняк, досега не ми се беше случвало, освен миналата година....пържих заедно барбун и зарган, затова реших, че е от рибата, пък то....

Общи условия

Активация на акаунт