Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 608
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
  • в страната на чудесата
Нот, в момента е наложително.
Аз принципно не съм привърженик на ДО. Но смятам, че в момента в училище трябва да останат само 1-4 клас.

# 136
Всички това ще засмятаме май.

# 137
  • В офиса
Аз даже и за 1-4 клас не съм убедена. ОК - карат го безсимптомно, но може да са преносители.

# 138
Съжалявам, че ще прозвучи зле, но ще гръмнем като балон и накрая от толкова социализация няма да има кой да обучава децата ни.

# 139
  • София
Смятам, че решението да се мине масово към ДО трябва да се вземе след анализ колко са заразени от установените случаи на ученици и учители. РЗИ със сигурност имат такава информация. Така ще може да се види доколко училищата са причина за увеличаване на заболяемостта.

# 140
  • в страната на чудесата
Няма време за анализи
Говорим за няколко седмици, после ще се кротне и децата ще се върнат в училище

# 141
  • София
Няма време за анализи
Говорим за няколко седмици, после ще се кротне и децата ще се върнат в училище

Когато става дума за стотици хиляди души мисля, че трябва да се правят анализи. ДО просто за всеки случай? И ако не се кротне? Анализът може да се направи веднага, данните са налични.

# 142
  • София
В училищата нямат информация колко от карантинираните заради болен родител деца са с КОВИД самите те. Тазз информация я имат само РЗИтата, училищата могат да я имат само при добра воля от страна на учениците. GDPR, baby.

# 143
  • в страната на чудесата
На мен не ми се спори.
Казвам какво предполагам

# 144
Според мен, ако затворят учениците централно (не дай Боже), преди Коледа няма да ги върнат. Както казаха м. май - няма за кога. Ще ходим насам-натам да си празнуваме Коледа, Нова година, ски, джиджи-биджи... и от януари като пуснат децата в училище и скочат бройките, пак ще са виновни. Като след моретата, концертите и мачовете.

# 145
  • София
След НГ може да имаме и ваксина. Отделно, да се понапънат малко учителите да преподават синхронно-дистанционно, както го правят в "белия" свят. В момента сме заложници на собствения си мързел.

# 146
След НГ може да имаме и ваксина. Отделно, да се понапънат малко учителите да преподават синхронно-дистанционно, както го правят в "белия" свят. В момента сме заложници на собствения си мързел.

А дано, ама надали.
Че учителите на нашите преподаваха синхронно-дистанционно, без отклонение от редовното седмично разписание, няколко месеца. Тестовия период за тях мина, не видях много да се измъчват от това. Какво още да се напъват?

# 147
Освен в СМГ, където май изцяло преподават синхронно,  в СС частично по някои предмети  и в ОТ в гимназиалната им степен има ли други училища, които са направили синхронно онлайн обучение?
За частни не съм чула досега. От държавните гимназии НЕГ няма. АК, Испанската, ФЕГ, английските как са?

Много позитивни учители има. Дано всичко е наред и го изкарат леко.

В Шумен две учителки под 50 са починали.

А дано, ама надали.
Че учителите на нашите преподаваха синхронно-дистанционно, без отклонение от редовното седмично разписание, няколко месеца. Тестовия период за тях мина, не видях много да се измъчват от това. Какво още да се напъват?
Няколко месеца няма как да е, защото не са минали и два месеца от началото на учебната година. Синхронно е, когато част от децата са в клас, а другите гледат от вкъщи.

# 148
  • в страната на чудесата
Шарки, аз съм малко скептична за ваксина, а дано
Синхронно за деца в карантина има и при нас.

# 149
  • София
В Испанската ДО беше изцяло синхронно по нормалната седмична програма.

Общи условия

Активация на акаунт