Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 613
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
  • София
В АК тази година всеки випуск в един ден от седмицата не ходи на училище и обучнието му в този ден е дистанционно по редовната програма за деня.
Когато има карантиниран клас, в часовете по чужди езици карантинираните ученици "влизат" в часа си синхронно с учениците, които са си на училище.
Миналата година ДО не им беше добре организирано.

# 151
Освен в СМГ, където май изцяло преподават синхронно,  в СС частично по някои предмети  и в ОТ в гимназиалната им степен има ли други училища, които са направили синхронно онлайн обучение?
За частни не съм чула досега. От държавните гимназии НЕГ няма. АК, Испанската, ФЕГ, английските как са?

Много позитивни учители има. Дано всичко е наред и го изкарат леко.

В Шумен две учителки под 50 са починали.

След НГ може да имаме и ваксина. Отделно, да се понапънат малко учителите да преподават синхронно-дистанционно, както го правят в "белия" свят. В момента сме заложници на собствения си мързел.

А дано, ама надали.
Че учителите на нашите преподаваха синхронно-дистанционно, без отклонение от редовното седмично разписание, няколко месеца. Тестовия период за тях мина, не видях много да се измъчват от това. Какво още да се напъват?
Няколко месеца няма как да е, защото не са минали и два месеца от началото на учебната година. Синхронно е, когато част от децата са в клас, а другите гледат от вкъщи.
Е, не водя статистика къде как е протекло ДО от март. В наборните теми доста училища бяха хвалени.
В нашето карантинираните деца присъстват на уроците онлайн. Единственото неудобство е, че не могат да се изказват по всяко време, а само след като учителят им даде думата.

# 152
Коментарът ми беше за тази учебна година и не само за карантинираните класове и деца.
Мисля, че в СМГ има деца, избрали  ОЕСР, които също са синхронно.

# 153
# 154
  • София
Няколко месеца няма как да е, защото не са минали и два месеца от началото на учебната година. Синхронно е, когато част от децата са в клас, а другите гледат от вкъщи.
Синхронно е обучението, когато се случва в реално време, за разлика от асинхронното, което се осъществява чрез онлайн канали, но без взаимодействие в реално време. Онлайн часовете са синхронно обучение, включително когато са такива за всички участници в часа.

И сега в Испанската карантинираните класове са на синхронно онлайн обучение. Не знам за единично отсъстващите как е, дъщеря ми не е отсътвала и не съм я питала. В класа й няма избрали ОЕСР и не знам как стои въпросът в тези случаи.

# 155
Стаматов не беше ли най-големият противник на ДО?

Санака, да права си. Аз не уточних, че става въпрос за тази учебна година.
А синхронно, когато целият клас е ДО,е повече от разбираемо, че трябва да има.

# 156
  • София
Стаматов е противник или привърженик на каквото и да е, когато същото може да му докара медийна изява.

# 157
  • в страната на чудесата
Няма значение, да ти кажа.
Аз също съм голям противник на ДО.
Но смятам, че в момента положението е такова, че няма избор. Макар че в нашето училище има максимални мерки, с единствено изключение маски в клас. Всичко друго е направено - лампи, чистене, дезинфектанти, маски и шлемове на учители, че и пречиствател с ХЕПА в някои стаи.
Но положението в града ни не е розово.
Понеже малките трябва някой да ги гледа, според мен сега разумно е за 2-3 седмици всички от 5 до 12 клас да са ДО, а хлапетата 1-4 да са в училище.

Да ви кажа, докторята окапват преди учителите, та не знам кой е крив - училището или сезона. Но е факт и скоро няма да има значение Simple Smile

# 158
Коментарът ми беше за тази учебна година и не само за карантинираните класове и деца.
Мисля, че в СМГ има деца, избрали  ОЕСР, които също са синхронно.
Каква е разликата дали детето е карантинирано или на ОЕСР, нали е в час?
Май в нашия набор има едно на ОЕСР.  Има няколко карантинирани заради заразени родители. Няма разлика за синхронното им дистанционно обучение.

# 159
А сега какво видях -
уж акула, пък я страх!
Вижда се на аватара -
страшен хищник го докара -
зъбите й са големи,
а пък тя във всички теми
туй повтаря неуморно -
твърдо е за дистанционно!
И макар че е акула,
иска заразени нула -
в три дни туй да се повтори,
офиса за да отвори!
Как това да се получи
и кога ли ще се случи
вече каза ни доцента -
'га седемдесет процента
в перспективата зловеща
с вируса направят среща.
Да, това звучи ужасно,
ала вече става ясно
май че точно тъй ще стане -
почти всеки да го хване.
Няма с туй да се преборим
щом децата ний затворим,
дава той за туй гаранция,
ами спазвайте дистанция,
с много хора се не врете,
често мийте си ръцете,
кръчмите ги забравете
и си маските носете!
Че децата са във клас -
не това е в този час
най-големият проблем,
нека да се разберем!
За тревожната картина
не децата са причина!
От школото щом ги спрем,
та ще цъфнеме съвсем!
Туй е теза куриозна,
хайде дайте по-сериозно.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 18:25 от Татко Мецан

# 160
За да няма кой ми с*а у гащите, гимназистите трябва поне две седмици да са онлайн. Може и месец.

# 161
Каква е разликата дали детето е карантинирано или на ОЕСР, нали е в час?
Май в нашия набор има едно на ОЕСР.  Има няколко карантинирани заради заразени родители. Няма разлика за синхронното им дистанционно обучение.
За СМГ няма разлика, защото най-вероятно предлага синхронно обучение и на двата "типа" деца. Но повечето училища не предлагат, а има много родители, които биха минали на ОЕСР. Така и децата щяха да са много по-разредени.

# 162
Ми от постовете на тук присъстващите не останах с впечатлението, че повечето училища не предлагат.
Ей, тази на 125-то пак не може да се оправи. Защо всеки път, когато има организационен проблем, вика телевизия, та публично да се излага?!

# 163
  • София
За пръв път имам посветено на мен стихотворение, ъъъ, всъщност на страха ми.

Майка ми си отиде на 44 г. от вирусен енцефалит, като бях на 15, та имам особено отношение към вирусите...Bеtter safe than sorry.

# 164
  • Русе
Какво се получи при нас. Три и половина класа от четири общо от випуска в училището са каратинирани заради ученици от трите класа с положителни проби и половината клас от класа на сина ми, защото се засичат 10 часа за профили. Оставиха 14 ученика от  неговия  клас за присъствено, в които влиза и той. В събота и неделя вдигна лека температура сутринта, без други симтоми, което до този момент не се е повторило и приятелите, с които контактува не са болни, както и от класа му няма. Взех му бележка от личната, като казах, че искам да го наблюдавам тази седмица. Да ама се получава, всички учат - кой дистанцинно, кой присъствено, но за него линкове за он лайн часовете няма. Той не че се претрепал да търси.Каза че е опитал, но не е успял да влезе. Ама каквото таквоз. Дано си е здрав, другото ще го наваксам, щот ученето се оказа моя грижа .И без това се ошлайфах да преподавам по всичко. Миналата седмица се бях засили да си подавам документите за "учител по.. " във Великотърновския, но много ме насметоха задачите и не можах да се организирам да стигна. Мислех, така и така го правя и то не по зле от титулярите, поне тапия да имам.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 18:41 от A m b e r

Общи условия

Активация на акаунт