Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 689
  • 771
  •   1
Отговори
# 405
  • в страната на чудесата
Лейди, аз гласувах ДО или хибрид - имаше три опции.
Хич не ща ДО, не мисля, че училищата са изворът на злото. Но в момента ще е по-добре. Притеснява ме обаче моментът да не се окаже твърде дълъг поради интереса на кръчмарите и хотелиерите.

# 406
  • София
Амели, много ясно, ве Joy Нали знаеш "Не ме гледай какво говоря, гледай ме какво правя." Joy

Благодаря, Лейка. От разумна гледна точка и аз бих гласувала така. Само дето и на мен не ми се иска да се налага. А това, че моментът може да е бая момент...по този повод вчера си сипах още от обяд. Joy А още не сме започнали ДО Joy

# 407
Аз пък не съм съгласна! От една страна оставаме отворени заведения, театри и т.н. Дори за турнира София оупън се прави изключение - да имало публика.... А във Виена може да се изграе на празни трибуни, нали?!?!
От друга - ще минаваме на ДО... Що?!?! Щото така!
Дори в страните, които обявиха вече локдаун като Франция и Германия училищата не се затварят. В Италия - също. Но навсякъде по света, където затварят образно казано държавите, самите държави подпомагат хората финансово.
А тук - няма здравна система, няма лекари, децата няма да са на училища незнайно колко дълго време... Затваряме, тези, които не трябва. Но оставяме отворени пак тези, които не трябва! Що? Щото не искаме да извадим едни пари, които сме окрали, за да обезщетим хората за времето, през което са в локдаун.
За по-лесно, обаче, затваряме децата.
Но това е с многопосочно действие - вече втора учебна година децата, в по-голямата си част, губят градени с години навици, а друга част - изобщо не я придобиват /начален етап на образование/. Съжалявам, но за мен това е абсолютно целенасочено.
И, Шарки, убедена съм, че един локдаун от един месец ще изтърпим. Но ти можеш ли да ми гарантираш, че ще е само един месец. Защото това, което аз помня пролетта не отговаря на това, което ти така убедено декларираш сега. Дори в Германия, дори във Франция пуснаха децата на училище. Но тук останаха затворени - за сметка на това пуснаха заведения, дискотеки и абитуриентски балове!!!!
Не казвам, че не трябва да се взимат мерки, но това тук не са мерки.
Снощи Вожда каза: Нищо няма да затваряме....... Е, кажете ми как да съм ОК с това, което става.

И понеже аз не харесвам Карбовски... Адски ми е антипатичен. Но ми пратиха негова "статия" с думите: "Абе, прочети я.." Е, прочетох я. Хареса ми и я поствам

https://novinarnik.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B … %82%D0%BE-%D0%B5/

# 408
  • в страната на чудесата
Pulitash, няма как да не се съглася с всяка твоя дума.
Реалността обаче е, че единствената мярка, която санитарния инспектор познава е грипна ваканция и така 15 години...

# 409
  • София
Да, тъпо е всичко друго да работи. Всички сме наясно защо и става още по-тъпо. Според мен при нас не отвориха училищата май месец, защото много хора още бяха понаплашени и нямаше да се приеме добре от обществото си мисля. Но така става, когато няма кураж да вземат мерки, които са нужни, а не такива, които са продиктувани от лобита и желание за печелене на гласове.

# 410
Лейди, и мен ме е страх. И аз съм "изпонаплашена". Но не толкова от вируса, а от липсата на адекватни действия. Още м. април се казваше много убедено, че от м. Септември започва втора вълна... Толкова сигурни бяха, че чак се чудя защо не ги назначават тези хора като щатни оракули/гадатели. Не че нещо, но това именно "пророчество" ме навежда на много други мисли, на които тук не им е мястото.
Но след като така сигурно и убедено се знаеше, че ще има втора вълна какво направиха за всичките тези месеци?!?! Питам и отговор не чакам Rolling Eyes
Но най-лесното е да настроиш хората едни срещу други, да ги пускаш както гладиаторите в древен Рим да се изпоизядат, а ти кротичко и по терлички /като .......... из гащи/ се измирисваш и оставяш след себе си хаос.

# 411
  • София
Не случайно ви постнах линк към втория локдаун на Израел. Един месец без да си веем байрака и ще сме спаднали на 100на случая дневно. Ама не искаме.

# 412
Шарки, ти пропускаш нещо страшно важно. Този локдаун беше по време на техните празници - ако не се лъжа тогава е тяхната Нова година. Така или иначе те доста време нямаше да ходят на работа и на училище. Това, което направиха в Израел беше, за да им спрат социалните контакти и семейните събирания. Затова и загубите във всякакъв смисъл не са големи. Да, не ходиха на работа, но и не загубиха много от това....
Значи, като даваме пример и като вземаме челен опит, нека да бъдем така добри да го правим в цялост! А не каквото ни изнася.

# 413
Във Франция направиха маските задължителни в класните стаи за деца над 6г. Искам да видя как ще стане тук това нещо. Видя се в АК какви вопли, какво чудо беше и хем за гимназисти.

# 414
  • в страната на чудесата
Във Франция направиха маските задължителни в класните стаи за деца над 6г. Искам да видя как ще стане тук това нещо. Видя се в АК какви вопли, какво чудо беше и хем за гимназисти.
имаше ли вопли?

# 415
Интересна статия, на която попаднах вчера - https://english.elpais.com/society/2020-10-28/a-room-a-bar-and-a … 1klkba_l_dRk2DTdE

Имам близка позната учителка. Сподели, че много ученици не вярват във вируса, не спазват мерките. В тяхното училище работят на блок от 80 минути, когато има 2 часа по един предмет, учениците без маски, трудно се проветрявало - все някой мрънкал, че му пече или става течение. Оказва се, че трима учители, преподавали в клас със заразен ученик, са болни. За себе си отчита като грешка това, че е била с шлем, тъй като ѝ било много трудно да преподава 7 часа без почивка с маска. Даже от училище ѝ звъняли да я питат ако е добре, дали ще си води часовете онлайн от вторник, че въпросът със заместването ѝ бил много сложен. Според нея големите ученици също трябва да са с маски в час.

# 416
  • София
имаше ли вопли?

Имаше, на родители, които нямат деца в Колежа. Може да видиш в темата за АК Wink. Доколкото знам, в самото начало на учебната година е имало родител, който се е свързал с ръководството, но позицията на Колежа беше абсолютно категорична - маските (не шлемове, не лигавници или кърпи) са задължителни. И това се спазва без никакви изключения, както от учителите, така и от учениците.

Ах, тези лоши, лоши ученици. Да ги затварят!

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 12:38 от rosi_ta

# 417
Е, не, не е било само от родители без деца в Колежа.

# 418
  • В офиса
O, моите вопли бяха срещу двойния аршин, който добре познавам от общуването си с Колежа - шлемовете, които ние сме произвели и дарихме, колко много пазят и ау, ама как със шлем на училище, забранено е. С маска от плат може, с шлем - не. Ако има мерки, ако се следи за тях - нека се стандартизират. Има стандарти за маските. За всеки вид се знае колко пази. А не да излизат 4 деца болни от един клас. Но иначе всички с маски. И всички много спазили мерките.

# 419
  • София
А какво отношение имат към мерките в колежа,  щом нямат деца там? Или изпускам нещо?

Общи условия

Активация на акаунт