Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 628
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
  • софия
Аз съм склонна да се съглася със заключенията.Това, че моите или вашите деца не попадат в описания профил далеч не оборва наблюденията.  Дори аз, която се имам за изключително толерантен човек и изобщо щирокоскроена личност, понякога успявам да втрещя свои приятели чужденци. Хубавото е, че се учим един от друг с тях и все по-добре се разбираме въпреки културните различия Simple Smile

# 196
Аз пък смятам, че е добре, дето децата ни са такива. И според проучването такива са и в Унгария, Словакия, държави, които много одобрявам. Това показва, че все още имаме национална идентичност.

Доп. Вижте на какво проучване попаднах току-що 😄
https://m.fakti.bg/poll/1325-kakvo-e-otnoshenieto-vi-kam-dotsent-atanas-mangarov-

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 10:34 от Татко Мецан

# 197
  • София

докат' не се гътне някой техен близък или те самите и не изстрадат вируса, за да се договедят, че не е конспирация или от нещата, които се случват само на другите (убива ме хорското тесногръдие и кон-с-капащина)

# 198
  • в страната на чудесата
"договедят" от говеда ли идва?
Simple Smile

# 199
  • София
Мецане, вървят новини, че Мангъров са го ошамарили, и то лекар, която го е срещнала на улицата.

# 200
  • София
Mалко му е. Язък, че е ни е алумни (на мен с Миленита и Петя). Май от него ме е по-срам, отколкото от Виденов и Цацаров.

# 201
Мецане, вървят новини, че Мангъров са го ошамарили, и то лекар, която го е срещнала на улицата.

Ами може и така да е.... Но истината е, че Мангъров единствен казва какво трябва да се направи, за да не се натовари здравната система. А не куцо, кьораво и сакато - в болница. Заради което за тежките случаи няма място, а вече спират и плановия прием, от което маса народ пак ще се гътне и ще си отиде.... Хаосът е безподобен. Тази сутрин ни се наложи да търсим алгоритъм за преглед и евентуален прием на деца, на които родителите са с Ковид и са в болница, а и те самите имат симптоми.... Звъняхме, питахме... хем сме структура, която работи само и единствено със здравни заведения.... Та, алгоритъм не видяхме. Отговорът беше - по преценка на джипитата...

Да се допълня - двама мои колеги дадоха положителен резултат. Единият разви пневмония - добре, отиде в болница 2 седмици. Ами другият що и той в болница, като му нямаше нищо, освен два дена лека температура и загуба на обоняние....

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 12:14 от Pulitash

# 202
  • София
Вярно, че му е малко. Аз предложих да се направи ФБ група "Да ошамарим Мангъров" и да се редуваме на смени Simple Smile

П.С. Нищо вярно досега не е казал, а и да е казал случайно нещо вярно, месец по-късно вече е бил на противоположното мнение. То като си сменяш мнението през месец-два, все едно вярно нещо ще улучиш. И спрелият часовник е верен два пъти в денонощието.

# 203
Да се допълня - двама мои колеги дадоха положителен резултат. Единият разви пневмония - добре, отиде в болница 2 седмици. Ами другият що и той в болница, като му нямаше нищо, освен два дена лека температура и загуба на обоняние....
Защото е намерил връзки да го приемат.
Нали не мислиш, че в момента приемат ей така всеки със сопол и пожелал прием?

# 204
  • в страната на чудесата
Което е голяма грешка - ще стои в наситена с вирус среда

# 205
Защото е намерил връзки да го приемат.
Нали не мислиш, че в момента приемат ей така всеки със сопол и пожелал прием?
Чакай, че не те разбрах.... Колегата изобщо не е искал прием в болница. Казано му е "Отиваш в болница" и това е ...и 10 дена той работи от болницата.

Допълвам се: Точно така, Лейка.... Абсолютно това беше и неговия мотив да не иска в болница.

# 206
  • София
В коя пък болница са толкова ларж, да я знаем и да се насочваме натам при нужда?
Около мен има 3 или 4 семейства, целите болни, родители и деца, имам и колеги болни. В болница няма никой. Даже и РЗИ не им е звъняло, само на едното семейство са звъннали от Районното, да потвърдят адреса, но изрично са казали, че не са РЗИ и не слагат и вдигат карантина.
При едно 12 болни около мен, всичко е на самотек. Та дайте да я видим тая болница, тя ще се окаже голямо бижу.

# 207
В коя пък болница са толкова ларж, да я знаем и да се насочваме натам при нужда?
Около мен има 3 или 4 семейства, целите болни, родители и деца, имам и колеги болни. В болница няма никой. Даже и РЗИ не им е звъняло, само на едното семейство са звъннали от Районното, да потвърдят адреса, но изрично са казали, че не са РЗИ и не слагат и вдигат карантина.
При едно 12 болни около мен, всичко е на самотек. Та дайте да я видим тая болница, тя ще се окаже голямо бижу.

Белодробната.

# 208
  • в страната на чудесата
Да не би да има сериозни промени на графията?
Или пълни креват... дано не

# 209
  • София
Е, на мен ми се струва възможно, ако не става въпрос за сега в София. Преди имаше случаи на хоспитализирани "за всеки случай", особено в началото. Бях чула преди време и теория, че болниците гледали да вземат леки случаи и други заболявания, за да не се налага да работят с тежките и да ги отпращат с оправдание, че няма места. Тук-там може и да е имало нещо такова. То у нас случаи всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт