Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 470
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Да си ядете тиквените семки, ей.
А?

# 661
Препоръка от Пирогов. 6 месеца по 50-100 грама дневно. За профилактика. На корона вирус.

# 662
Те не са ли за глисти Joy

# 663
  • София
Е, това с тиквените семки е далеч по-бюджетен вариант от бразилския орех, който беше на мода пролетта Wink
Иначе предполагам е заради селена Simple Smile Но селен се съдържа и в слънчогледовите семки.
Мисля да връча по една купа на домочадието. И без това малката го кара като на кино, седи и блее пред екрана. Поне семки да люпи, така ще свърши нещо полезно.

# 664
  • София
Егати. Март месец купих тиквени семки измежду запасяването. Мъжът ми ме пита за какво са ми толкова. Аз гледам умно и казвам "Против коронавируса" Joy Та сигурно и в Пирогов така...

# 665
  • софия
Ехааааааа веднъж да съм в тренда!
Пролетта като подпуках едни белени тиквени семки, сурови.... Аз ги пека по фаннтастичен начин..... та като ги подпуках на пролет, лятото спрях и оня ден пак започнах... те си казват хората, че организма сам си знае 😂😂😂

# 666
  • София
Амели, сподели, моля, тази фантастична технология за печене на тиквено семе Simple Smile

# 667
Аз пък за пръв път чувам, че препоръчвали тиквени семки Grinning

Амели, кажи как ги печеш? Аз имам купувани преди Ковида още, но сурови хич не са вкусни.

Четох малко в другата тема и гледам, че всеки втори пие Авирон, изписан от ЛЛ.
Тук май нещо коментирахте, но четох с половин око тогава. Добре ли е да се взема при първи симптоми?

Честно ви казвам, добре че нашите излязоха една седмица онлайн, защото както не пиех, така се пропих от тревоги покрай училището и от това, че нямаме обратна връзка по мат.и не ни преподават науките, понеже сме ОЕСР. Направо бях станала кълбо от нерви.

Outerspace, какво ще рече, че детето в ОЕСР може да стои само 20мин в часа? По средата на часа трябва да се изключи ли Astonished

# 668
  • София
Не бе, хора - семките и ядките са полезни, когато са сурови. При печене целият селен и там - микро, макро и пр. елементи изчезват. Затова трябва да се консумират сурови.

# 669
  • софия
Започнаха да коментират и удължаването на ДО за гимназии и висше и преминаването на 5-7 клас в ДО. Аз не знам наистина ли родителите са чак пък толкова изненадани?!

Скрит текст:
Семките не са нишо особено, казах фантастични заради закачката. В началото ги правех на фурна, после се сетих, че на тиган е в пъти по-лесно и бързо. Изсипвам пакетче/две/три в тигана, намокрям с ръка - тоест с мокра ръка ги разбърквам, като си мокря ръката един два пъти, не заливам с вода, а само колкото да ги навлажня повърхностно. Наръсвам (обилно, защото така обичам) със сол, разбърквам с лъжица и слагам на котлон. Не на най-силните му степени защото ше ги прегорите. Моите са до 12, аз слагам ударно на 12 в първата минутка две докато загрее тигана и после оставям на 8. И бъркам нон стоп. Солта ше запозне да загаря, но не обръщайте внимание. Бърйкйате, ще започнат да пукат и даже да подскаат някои от тигана. Леко ще покафенеят, внимавайте да не ги изгорите. Готови са, тогава когато от плоски станат дебелички Simple Smile
Да ви е сладко.

П.С Аш е права, но на мен всички ядки са ми по-вкусни печени. Може и да няма никаквъ смисъл от яденето им така, но поне ми е вкусно.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 12:31 от Амели

# 670
  • в страната на чудесата
Ами нали каза ивермектин, даже го проучват. Той си е против краста и глисти Simple Smile
Може короната да я готвят да си съжителстваме с нея, като с глистите.

# 671
Ами нали каза ивермектин, даже го проучват. Той си е против краста и глисти Simple Smile
Може короната да я готвят да си съжителстваме с нея, като с глистите.

На една колежка снахата живее във Франция. Мина короната и през нея. Но интересното е, че тя каза, че първото,което са ѝ изписали било лекарство против краста и то е точно ивермектин. Лекарите са казали, че първо трябва да се прочистят червата, за да се изкарала тая гад от организма и след това пила антибиотик Азитромицин.... Та, така по въпроса ...

# 672
  • София
Аз като дете си спомням, че възрастните спрягаха стрити тухли против глисти. С това строителство, тухли поне има бол. Joy

# 673
  • София
Семки, лекарство против краста, тухли... Какво стана с добрите стари чесън и ракия? Smirk

# 674
Но интересното е, че тя каза, че първото,което са ѝ изписали било лекарство против краста и то е точно ивермектин. Лекарите са казали, че първо трябва да се прочистят червата, за да се изкарала тая гад от организма и след това пила антибиотик Азитромицин.... Та, така по въпроса ...
А не е ли по-логично да се направи прочистване с натурални методи?

Общи условия

Активация на акаунт