ДЕВЕТИ клас. Все по-трудно стига времето на домашните за бремето.

• 37 202
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Бегло чух по БНТ, че утре връщат децата в училище, грешно ли разбрах, не намирам нищо в онлайн новините.
Отнася се само за някои общини.

# 451
  • София
Бегло чух по БНТ, че утре връщат децата в училище, грешно ли разбрах, не намирам нищо в онлайн новините.

И аз чух същата новина,която бе представена по начин,който заблуждава,че касае цяла България
Доклкото ми е известно 5-12 клас от всички училища в София-град се обучават онлайн до 27.11 вкл.
Въпреки това влезнах и в Школо и в сайта на училището да видя за евентуална нова информация.
Нямаше такава.То ако имаше и вкъщи най-вероятно вече щеше да има бурна радост.

# 452
  • София
Доколко знам, в София в началото на тази седмица ще се вземат предвид мнението на директорите и ще заседава областния щаб и ще се реши по каква схема ще поучат малко присъствено до Коледа. Но няма всички наведнаж.

# 453
  • София
Обещаната електрическа самобръсначка.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B01N95RN0D/ref=ppx_yo_dt_b … ie=UTF8&psc=1

# 454
  • Sofia
Спунк, помня аз, че преди време беше пускала и се надявах да се включиш Revolving Hearts Не търпя и аз мъх, а той е суетен и само да спомена, веднага го маха - снощи обръсна козята брада и баките. Разбрали сме се да не се "дръгне" често, ако не се налага.
Слушате ли какво се готви от другата седмица... Учениците са съкрушени Sad

# 455
И аз съм съкрушена... съзнавам, че не може без строги мерки в сегашната ситуация, обаче толкова ми е тегаво за тинейджърката ми... през сълзи ме попита до март ли ще са вкъщи пред компютрите...

# 456
Моята вече има двама двама съученици с Ковид. Кротнала се е за ходенето на училище. Второто дете си е било със симптоми. Но пък се е засилила за рождени дни на други деца.

# 457
  • София
Аз не съм съкрушена, аз съм върховно мобилизирана да свърша всичко, което съм отлагала преди да затворят - ГТП на колата, нова сим карта за един апарат, среща с районния кмет по административен въпрос, експресно закупуване на нов монитор за третото дете (добре, че вече взехме бюрото), фризьор на цялата фамилия и започвам да мисля какво ще правят след училище, защото от петък ни предупредиха, че вероятно ще спират уроците по китара, спират тренировките, спират курсовете по рисуване, Приемам идеи за забавления в студено време извън разходка, четене на книги, настолни игри, готвене, които вече практикуваме.

# 458
О, ние сме с Ковид цялото семейство, без децата да са на училище... оказа се, че целия вход в блока боледува, аз съм без обоняние и вкус, мъжа ми вече е с бронхит, наборката е втори ден с температура, само малкия още се държи...

# 459
  • София
slavеna, пожелавам Ви да мине без усложнения! 
Докато взимах документ от нашата лична лекарка без да съм подслушвала, тя просто работеше по телефона на отворена врата на два пъти я чух да натъртва, че при ковид трябва много да се почива, защото много изтощавал този вирус. Та, почивайте, не се натоварвайте!

# 460
  • София
Славена, да се възстановяте колко се може по - бързо и леко да го изкарате.
Много съм разочарована от това поредно безумие. Не ме вълнува дали ще затворят заведенията и МОЛ - те, ако искат и до лятото да са затворени, но съм бясна, че си играят с нервите на децата. Първо за 2 седмици, после станаха 3, след това от 30.11, щяха да са на училище, сега ново 20.
Нашите са вече един месец вкъщи. Моят син се чуди, какво ще прави, когато времето съвсем застудее и няма да може да излиза.
Със съученици ходи няколко пъти да играят билярд, но и това удоволствие ще им бъде отнето.
През декември има РД искаше да го празнува с приятели, но и това няма да стане. Все още не го е осъзнал, но когато го направи, ще бъде много разочарован 🙁

# 461
  • София
Славена, дано минете леко през вируса. И при щерката второ дете от класа е с ковид, а има и инсулинозависим диабет. При нас, в училище, от днес, още два класа от малките под карантина...
Моите деца не са спортни натури. Ние с ММ - също. Не обичат да четат. Аз съм си заредила нови 70 книги. Не знам как ще минат този път...
Съгласна съм с мерките. Ние нямаме съзнание. Светът гори, у нас песни и танци по цели дни и нощи. В читалището тропат хорца до 22 часа, от модерния балет другата седмица щели да ходят на Боровец... После защо не ставало...

# 462
  • София
Ох, Славена, ужас! Оправяйте се бързо!
При мен в градината имам две колежки с Ковид. Горе-долу го карат леко. Групите са затворени.
За свободното време- на ски. Младежа кара, а ние с шейната.

# 463
  • София
slavena, искрени прегръдки и пожелания да мине само със загубата на обоняние. Много си почивайте, ама много! Изключително е изтощителен този вирус. И много течности пийте.
Аз от днес съм на работа след 2 седмици вкъщи (толкова дълго не съм била у нас от раждането). И следобед към 3 ч направо бях размазана. Едва изкарах докрая на деня
Та, почивайте си! Hug

# 464
  • София
Лейди  ти изкара ли вируса или само девойката?
Славена скорошно оздравяване на цялото семейство!
Мерки трябва да има,категорично.У нас хората нямат съзнанието да изпълняват трите Д-та и една не малка част са на принципа,те ли ще ми кажат на мен.
Но ми е мъчно за девойката,която се надяваше в  понеделник да е на училище.
Та в тази връзка да попитам,ако всички тези мерки се приемат до края на март ли ще важат?По новините така представиха ситуацията,а аз не го разбрах точно така от изявлението на щаба..
Според мен се цели И да няма струпване/събиране на хора покрай празниците.А декември изобилства от такива.
Ще останат разходките на открито,ако времето позволява и естествено развлеченията вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт