ДЕВЕТИ клас. Все по-трудно стига времето на домашните за бремето.

• 37 190
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Засега тези мерки се обсъждат за 3 седмици, а до месец март е удължена извънредната епидемиологична обстановка.
Тъй като здравната ни система колабира, нямаше как да няма затягане, не знам дали за някого е имало съмнение. Нито сме първите, нито последните в Европа.

Славена, бързо оздравяване!

# 466
  • нейде там, където ....
slavena, леко боледуване и бързо оздравяване!
Добре, че влязох в темата, че да разбера какво се готви. На сайта на здравното министерство са описали предложенията за новите мерки.
Като не спазват хората 3Д доброволно, трябва контрола да се затегне. Каквито и мерки да се приемат, ако той липсва, няма да има резултат. Пак заради такива, дето.. те ли ще ми кажат к'во да пра' а
 И ние ще трябва да се мобилизираме, че има куп неща, все отлагани. Мразя да правя on-line това, което мога off, зорлем. ... Сега ще излизат, поне са двамата, та става топка да ритат в парка, с колелета - докато времето позволява.. В университета консултации присъствени щели да имат, в училищата - и толкова не отпускат.

Какъв специалист може да назначи лечебна гимнастика за гръбначно изкривяване? Да препоръчате някой конкретен?

# 467
  • София
Aли, без да съм потвърдила с тест, мисля, че го изкарах с детето. То, почти няма как при 24 часа до нея. Изгубих обоняние, зверски ме боляха гърба и врата 2 дни, после минаха. Остана някаква кашлица, но не мога да преценя от вируса ли е или от цигарите?! И още се уморявам бързо. Надявам се,  че ще мине скоро.

# 468
  • София
Славена, бързо и безпроблемно оздравяване на цялото семейство!

# 469
  • София
Славена, бързо и леко и от мен. 🤗

Аз вече сериозно се притеснявам от липсата на нормална комуникация с връстниците. Месинджър, Вайбър и подобни не са пълноценно общуване.

# 470
,

Какъв специалист може да назначи лечебна гимнастика за гръбначно изкривяване? Да препоръчате някой конкретен?
jd , аз водих набора с направление(за физикална и рехабилитационна медицина) от ЛЛ в Токуда, в отделение Физик.и рехабил.медицина при д-р Н.Георгиева. Не бях чувала за нея, така се случи, че при записването на час за преглед ни разпределиха при нея. Доволни сме много от прегледа и тя определя каква точно гимнастика да назначи и изпраща детето при рехабилитаторите. Ние направихме 2 курса, януари мисля че беше първия и края на лятната ваканция още веднъж го водих. Гимнастиката е 10 раб.дни /2 седмици/ и след това дават и упражнения за самостоятелна работа в къщи, но моя много,много не ги правеше редовно.

# 471
  • София
Аз вече сериозно се притеснявам от липсата на нормална комуникация с връстниците. Месинджър, Вайбър и подобни не са пълноценно общуване.

От същото се притеснявам и аз.Докато през пролетта нямаше проблем с дни да си стои  вкъщи,да не кажа и седмица-две,сега чака да дойде уикенда за да си покаже носа навън.Няма значение къде,само да излене извън вкъщи.

Лейди явно си го изкарала,дори непотвърдено от ПСР тест.Скорошно пълно възстановяване желая и на теб и на щерката!

# 472
  • Варна
Slavena,
Дано го минете леко!
Аз чакам да видя какви точно мерки ще приеме МС от тези предложения. Медии в интернет пак с гръмки заглавия - Затварят!!! И всички шаш и паника, защото никой не си прави труда да отвори, на някой ред надолу да прочете, че това са предложения... Ядосвам се как с една дума могат да променят нагласата и значението на нещата. Не казвам че съм против мерки, а че ми омръзна да виждам как удобно се прескачат изречения в тв и сайтове.

# 473
  • нейде там, където ....
Benast, благодаря! Остава да стигнем до личния лекар за направление.

# 474
  • Там, където мечтите се сбъдват
Slavena,
Дано го минете леко!
Аз чакам да видя какви точно мерки ще приеме МС от тези предложения. Медии в интернет пак с гръмки заглавия - Затварят!!! И всички шаш и паника, защото никой не си прави труда да отвори, на някой ред надолу да прочете, че това са предложения... Ядосвам се как с една дума могат да променят нагласата и значението на нещата. Не казвам че съм против мерки, а че ми омръзна да виждам как удобно се прескачат изречения в тв и сайтове.

Ще затварят определено си мисля и аз, Стаматов и той се е активирал, нищо че точно за 119 чух оплакване от деца, че 3 седмици поред нямат часове по математика....
В школото на щерката вече има класове от начален курс, които по желание на родители са минали онлайн, в нашия също се опитаха разни активисти, но не стана, оказва се, че над 75%от родителите трябва да искат онлайн за да се премине към него. Лично аз бях против, защото ми е пределно ясно, че веднъж излязат ли от училище няма да се върнат до късна пролет...
Аз чакам за щерката да видим с какво решение ще излязат, в смисъл дали ще са синхронно или асинхронно за да преценя да подавам ли заявления за самостоятелна форма на обучение. На съседката детето, в 3ти клас, от тази седмица са онлайн и са от 8:20 до 16 часа на компютър с часове по 20 минути. За мен това е безумие в начален етап и ако това се приеме и за нащето училище, ще търся вариант за асинхронно или самостоятелно, то мисля, че се припокриват.
На набора съм поставила краен срок днес с ММ да му купят зимни обувки, вчера поръчвах пижами от h&m, че имаха 25% отстъпка, безплатна доставка и право на безплатно връщане.
За да имат ефект мерките и щъкането на възрастните трябва сериозно да се ограничи, не само на децата. Днес сутринта в Кауфланд, а ходих в 8, при целия студ навън, пак бе пълно с възрастни хора....

# 475
  • София
Честити да бъдат днешните именици! Flowers Hibiscus
Здрави и красиви като имената си!

# 476
  • София

За да имат ефект мерките и щъкането на възрастните трябва сериозно да се ограничи, не само на децата. Днес сутринта в Кауфланд, а ходих в 8, при целия студ навън, пак бе пълно с възрастни хора....
По всяко време е така, вчера отидох в 13:10 точно преди "зеления" им коридор, отново пълно с възрастни...ограничения за тях няма, пенсиите им са гарантирани (нищо, че са смешни), ние да му мислим как ще се справяме. На мен няма да ми липсват нито молове, нито ресторанти, но имам близки и двамата работят в мол и отново остават без доходи, държавата не им дава нито лев, работодателят ги пуска в неплатен и хич не му пука. Всеки си гледа от неговата камбанария, но мерките определено не са ефективни, а хиляди хора остават без доходи. Дано поне се опазим здрави. Бързо оздравяване на болните желая.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 12:19 от buni

# 477
  • София
С един ден закъснение да почерпя виртуално, че Калоян стана на 15 Heart Eyes

Всички да сме живи и здрави и дано по-бързо приключи тази корона!!!

# 478
  • София
Да са здрави и щастливи всички Катета! Най-добри пожелания за Калоян Balloon

И едно изказване от тази сутрин, с което съм почти на 100% съгласна.
https://bnt.bg/news/mihaela-bozhankova-roditel-prisastveno-obuch … X-CpTYzy5io1vsHYU

# 479
  • София
Според СЗО там, където са въвели строги мерки, вече дава ефект.

Здраве и късмет на всички празнуващи!

Общи условия

Активация на акаунт