ДЕВЕТИ клас. Все по-трудно стига времето на домашните за бремето.

• 37 193
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Честит първи сняг! Надявам се да донесе със себе си чистота, светлина, надежда!
Децата искат днес да украсим и след малко започваме..

Някой от вас има ли опит с килимче за пъзели? Всяка информация за него е полезна. Като дали е полезно наистина, колко пари струва и каквото там още се сетите, че може да е важно. Коледа наближава.
Имах, но не ми беше удобно и го подарих. От филц беше, май всички са такива. Но аз имам място за редене и не ми беше на всяка цена, може би се свиква. Повече ми харесват папките/куфарчета, но те са и доста по-скъпи, изглеждат обаче по-удобни. Има тема тук, разгледай 1 стр., даже аз съм я правила преди време.
Това ми хоби в момента е в застой, имам 12 наредени пъзела, които стоят един върху друг и чакат за рамка (подарявам ги или ги окачам по стените вкъщи, на вили, села, гаражи).. имам само 3 нови, незапочвани. Много купувах преди, сега само книги и парфюми. Simple Smile Напоследък нямам желание за пъзели, отдала съм се на четене и филми в свободното време.
С децата се стремим да гледаме всяка седмица по една класика, снощи - "Форест Гъмп".

# 496
  • Варна
Завиждаме ви много за снега Sad тук както обикновено, леден вятър с дъжд, преди малко свалях Дарито, не е и за кучета навън..
У нас страдаме заради спирането на тренировките, тъкмо влязоха във форма, и пак назад.. Наистина не разбирам разликата между под и над 18 г. Сега всеки ден ще имат суха онлайн, поне сила и гъвкавост няма да загубят.
Утре ще украсим, очакваме майка ми от Унгария на гости за месец, надявам се да мине добре.

# 497
  • София
Здравейте. Не съм писала отдавна. Днешният ден беше цяло предизвикателство. Много се уморих покрай онлайн-а на малкия. За капак имаше и онлайн курс по математика и сега гледам в точка или по-точно в една чаша червено вино. Не може да се концентрира, става, разхожда се, огладнява през 2 часа и ако не му дишам във врата се отплесва и забравя, че е в час. Как ще избутаме този месец ( дано да е само той) не знам.
Наборката си учи, но с нея никога не съм имала проблеми. Много й беше мъчно, че ДОто продължава, че се беше настроила да се връща в училище.  Дано вирусът си остане в 2020 и заживеем скоро отново нормално.

# 498
  • София
Валя, честит рожденик! Здрав и щастлив да бъде!

Честит първи сняг на всички, които ги касае..най-после ММ си смени лятното яке тип хартия с едно по-дебело.

Тихичко тук.., надявам се, че сте добре и здрави.
Селена, да се оправяте бързо.
Лейди, на вас леко възстановяване на сили и емоции.

Моя приятелка го изкара с доста лежане и никакви сили близо 17 дни,  та зодия Теле е, умира да си похапва.., на 18тия вече беше снимана пред огромна тава с печено прасенце..в някакво селце

Мен някакво гърло ме дразни леко чат пат, от няколко дни, но го атакувам с каквото се сетя.  Днес изядох половин чаша с мед, лимон, много чесън, джинджър, ракия и орехче, направо съм като в шкембеджийница.. дано не припадне ММ като се прибере, че с едни проекти се бори по нощите.
Удължиха ни хоум офиса до 31ви януари.
Дано и аз не се затъркалям, че не ми се ш тренира. Онзи ден класове и народи към 100 и втори ден имам зверска мутреска

Тъжно ни е за Бъдни вечер, че най-вероятно няма да се събираме при чичо ми..винаги е много весело и всички крещим и си се радваме, а и си имаме една семейна традиция точно тогава, но важното е да сме живи и здрави.

Спокойна седмица на всички.

# 499
  • София
  Днес изядох половин чаша с мед, лимон, много чесън, джинджър, ракия и орехче,
Ама това всичкото ли влиза в таз' гърмяща смес? Scream Звучи по-брутално от бесенето с чорапогащник с извара на Слънчевата.

# 500
  • София
Хахаха, аз наскоро открих и хряна!
Това каква боНба е...

# 501
  • София
Хахаха, да, писнА ми да се занимавам поотделно и всичкото го наврях в едно..чак вкусно ми стана.
Имам и хрян, като се замисля Хахаха

Виж с тоя чорапогащник и извара ме заинтригува. ко?

# 502
  • София
Дълга история, но кратката версия е следната:
В добрите времена, когато нямаше корона, в края на 7 клас, детето трябва да замине на последна екскурзия с класа. 1 ден преди това вдига 39 градуса, гърло алено. Трябваше да намеря начин да оправя гърлото. Мазах с ракия и сода, правих компрес с извара, наложен на дамски чорапогащник Joy, давах илачи...
Та, от мазането с ракия и сода, както и от компреса с извара, за около 24-48 ч го оправих, но компреса още се помни. Ако някой реши да го прави, изварата не се налага на чорапогащник, а на нещо плътно, щото не можете да си изчистите къщЯта от извара после... Joy

Оффф, представяте ли си, колко нормално беше децата да вдигат Т и да имат зачервено гърло..., че даже и на екскурзии да ходят?? Worried

# 503
Като слушам перипетиите на по-малките с ДО и се радвам, че децата са големи...
Тихичко да кажа, че вече сме по-добре (уж), че тази гад Ковид ни изтормози...дълго и изтощително, но се радвам, че не стигнахме до болници. Наборката лежа 7 дни в леглото без сили за нищо, само в банята влизаше. На мен ми е трета седмица, едва от 2-3 дни съм малко по-на себе си, и корона-рожден ден успях да изпразнувам даже  Simple Smile.  Обаче как не ми падна апетита, братче, без обоняние и вкус, а ми се яде... Сега се чувствам като полу-бог (по Теодора Духовникова) Simple Smile.
Скрит текст:
Оня момент, в който се усещаш, че тайно започваш да завиждаш на всички, които вече са ГО изкарали и им се е махнал тоя ужас от главата.  Прекаралите Ковид 19 вече ти се струват като някакви полу-богове, за които деветте кръга на Ада вече не важат, те са само за нас, останалите долу да се гърчим  в страх и дезинфекция, а те, полу- боговете се реят свободно и с някакви извънземни тела по улици, кафенета и ресторанти, могат да бъдат прегръщани, о, могат да бъдат дори целувани, искаш да слушаш историите им, превръщат се в предпочитана компания за забавления и спорт, в тяхното изцелено присъствие  изтормозената ти душа някак си почива и дори започва да чувства нещо странно- ближният отново е ближен, а не някакъв таен микроб и подъл враг, който може да ти лепне плюнка на бузата... 
Вече почти мечтаеш и ти да се включиш в отбора на Новите Човеци, защото тяхно е царството земно в тия вирусни дни, само дето малко те е страх, щото, нали, с тая болест не знаеш коя клечка точно ще изтеглиш и примирено си казваш, абе май по-добре не, ще се погърча още в мъките адови, ще си мъкна дезинфектанта и страха, ще планирам каквото и да е най-много до вдругиден по обед, че после не се знае знае ли се, докато полу-боговете вече обсъждат немислими неща като купона за Нова Година.
Някаква мега фантастична утопия ни се случва, в която на Земята има само две раси- на преболедували и на такива, които не са.
Прегръщам братята по неволя ...😂

# 504
  • София
мерси, Светкавичке..как не зацепих.
Компресът с извара много го уважавам.., даже и нашето джипи в едно далечно минало искаше да даде на сина ми АБ - имаше налепи.
Аз и казах, че ще му направя изварения компрес и няма да дам Аб, тя ме изгледа като извънземно.., но след два дни нямаше кьорав налеп и бая се пооблещи.  И след това око се е налагало, само казваше - ще направиш изварата, нали?
Но на моята два дни преди нво и натепах аб като ми вдигна 39.., нямаше време за извари

Но си права - ако не вържеш добре всичко става в извара.. аз по тоя повод сега си настъргах белтък с пудра захар.  Жалко, че е сварен, иначе утре направо целувки готови щеше да има.

Селена, радвам се, че сте по-добре. Лека полека ще се върнете на 100% енергия.

# 505
Момичета, споделете моля тази рецепта за компреса с извара.

# 506
  • София
Здравейте, всички! Много свежо звучите и много се радвам, че пишете.
Ние сме добре. Аз искарах един ставен периарттрит, набора - един вирус на мръсните ръце. Поглезих се няколко дни, но след вълшебна инжекция, вече съм добре. Човек го е страх малко дори да се разболее в тези дни. Славена го е описала най-добре - започваш да завиждаш на изкаралите гадта.
Аз съм в коледно настроение, закупих подаръците, остава да ги опаковам. Трябва, обаче, да се спра, защото и кредитната карта има лимит 😉.
Дано новата година изтрие тази гад!
Бъдете живи и здрави!

# 507
  • нейде там, където ....
slavena, за следващия рожден ден да си наваксаш, може и някъде на Карибите! Бързо оздравяване и никакви други болести да не ви навестяват!

За гърло до скоро имах гранулин в нас. Едно намазване и изчезваха налепи всякакви, гърлото ставаше приятно розово. Сега имам нишадър. Продава се в аптеките. Добре, че първо там питах, а не в кварталната железария. Не че нещо, ама аптеката беше по-близо, затова не се изложих. Използваме го за гаргара след всяко излизане и срещи с хора. Освен със семейството на брат ми, те са от полу-боговете.

Повечето подаръци са купени, някои са още на път, със срок на доставка 21.12., дано я спазят. Сложих един голям коледен календар със задачки, като за малките деца, нищо че са вече бая стърчащи над мен. И наградите са като за дребни - лего и бонбони, но задачите - не. Не знам за набора какво да взема. Той не иска нищо, би се зарадвал на джиджани добавки към компютъра, но си има всичко. А и джуджетата с електроника не се занимават. Книгите са по подразбиране, искаше ми се още нещо да има.

Момичета, споделете моля тази рецепта за компреса с извара.

Вземаш извара, нанасяш дебел пласт на палче плат (шал, хавлия .. дамският чорапогащник е сред последните избори, защото много цапа  с него, както разбрахме от чуждия опит) и закрепяш около врата. Аз съм правила с извара от магазина, с прясно приготвена в нас (пресичам млякото с лимонтузу, малко да поври и прецеждам), с рикота ... не мога да кажа кое е било най-добро, и трите имаха ефект, но не съм ги ползвала в много тежки случаи.

# 508
Бреййй, това с изварата ме изненада, момичета. Не го знаех. А чорапогащника го виждам като закрепящ уред- зависи на кой се прави, може и по-силно да се постегне Simple Smile

# 509
  • София
Да се посмеете малко -.ММ ми звъни сутринта от работата и вика- имам две новини, едната не е добра.. и аз вече си викам край..някой се е разболял.
А той - от два дни забравям да кача тубата с виното от колата и се опасявам, че е замръзнало.
Понеже нямаме асансьор и багажникът често е междинна станция до петия етаж.

Изварата я знам от Д-р Атанас Михайлов, хомеопат е. Джейди..(латиницата нещо даде фира) добре я е описала.
Аз я слагам на парче марля, отдолу и отгоре марля, отстрани обаче я връзвам, защото иначе ще сте сиренявото чудовище но сутринта, прозрачно домакинско фолио не откъм кожата,  от другата страна и накрая шал.
И от сливица до сливица да ляга, плътно се стяга с шала и поне 8 часа с него. Най-добре през нощта.
Апропо с такъв компрес казва в книгата си, че сам си е лекувал пневмония. Изварата обаче е и на гърба и отпред, на възпалението, като сандвич.

Джейди, не е ли гранофурин, едно зелено?
Моя близка винаги го има в аптеката си, прави го. Днес и с такова се мазах, въпреки че му е минал срокът.  Ефикасно е и то.

С подаръците мисия трудна..много трудна.. Направо не ми се мисли.
Но им купих някакви милка броящи календари.. да се радват.  
Айде наздраве!

Общи условия

Активация на акаунт