За разликата между 20-ина годишни момичета и 30 – 40-годишни жени

• 34 251
  • 1 140
  •   1
Отговори
# 90
Аз не мисля, че авторът не умее да общува с жени, защото не е заядлив. Той е живял в чужбина и е любезен, но е фалшив. Не се влюбва и не вкарва емоции, очаква ей така да стане. Излезе с някоя и заживее щастливо с жена, но без да я обича, без да се грижи за нея, просто да си има жена, както другите хора. Жените ги избира все едно са чушки на пазара. Жените това го усещат и заемат отбранителна позиция.
Автор е, жените на 40 години могат да бъдат изненадани само от истинската любов, останалите циркове вече са ги гледали.
Една жена иска да е номер едно за теб, да е единствена и неповторима, да прекоссиш морета и планини за нея. Друго е бизнес отношения.

# 91
Нали наскоро едно момиче на 38 си търсеше мъж - може пък да си паснат. И двамата с успешни кариери, но без личен живот. Тъкмо ще се учат един на друг.
По мои наблюдения, ако до 35 не си живял с партньор, т.е. нямаш опит в съвместно съжителство, после е много трудно да промениш рутината, кояти си създал. Отделно, собствен бизнес означава, че цялото време и енергия са били насочени в професионалния живот. Трудно ще е тепърва да вместиш в него жена, а после и дете/деца. Не че е невъзможно, но се иска голямо желание и компромиси.
Скачайки от цвят на цвят, ту с 20, ту с 30 и 40-годишни, ме кара да мисля, че си много неуверен и незрял за връзка и семейство.
(Моя позната намери такъв мъж - рядко се засичат вкъщи, той все работи и тича по поръчки. Не може да разчита на него нито в домакинство, нито в отглеждането. Вместо да прекарва време с детето, го затрупва с подаръци.)

# 92
Аз не мисля, че авторът не умее да общува с жени, защото не е заядлив. Той е живял в чужбина и е любезен, но е фалшив. Не се влюбва и не вкарва емоции, очаква ей така да стане. Излезе с някоя и заживее щастливо с жена, но без да я обича, без да се грижи за нея, просто да си има жена, както другите хора. Жените ги избира все едно са чушки на пазара. Жените това го усещат и заемат отбранителна позиция.
Автор е, жените на 40 години могат да бъдат изненадани само от истинската любов, останалите циркове вече са ги гледали.
Една жена иска да е номер едно за теб, да е единствена и неповторима, да прекоссиш морета и планини за нея. Друго е бизнес отношения.

Добре обмислен и написан коментар, може би с изключение на аналогията с чушките на пазара — иска ми се да вярвам, че жените не седят смирено и с наведени глави на щанда, докато ги оглеждат и избират.

Не съм съгласен и с това, че не вкарвам емоции и не съм сигурен защо имаш такова впечатление. Да, не се влюбвам във всяка жена, но ти била ли си влюбена във всеки мъж, когото срещаш за първи път и не си ли си давала време да разбереш за какво става въпрос?

Що се отнася до твърдението, че “жените на 40 години могат да бъдат изненадани само от истинската любов”, само да беше така... (А и звучи малко наивно.)

# 93
Значи ако разбирам правилно автора е дошъл в БГ за по лесна плячка, но се оказва, че дори тук е трудно да намери. Ако изключим 20-28 годишните, които явно се лепят заради това, че има повечко пари.

Както са писали напред - на запад българинът внезапно се оказва в конкуренция с мъже, в по-голямата си част по-млади, по-приспособими, по-интересни и още много по-, от целия свят. И рядко успява да вземе предимство Simple Smile Затова масово се връщат да си търсят гаджета или направо да се контактнат пак с бившите си гаджета.
За жена е къде-къде по-лесно, поне за връзка.

# 94
Имам наблюдения върху много голяма група млади и интелигентни българи в Германия. Нито един - нито един от тях не проби с местните жени. Когато обаче доходите им станаха  високи, интерес сред местните жени се появи, но междувременно нашите момчета вече бяха създали сериозни връзки с българки.

Съвсем друга е ситуацията с младите българки там. Търсени са от местните мъже и аз познавам такива жени с успешни и вече дългогодишни бракове.

За мен причината е това, че жената навсякъде търси стабилен мъж с добри перспективи. Ако някой се бори за място в чужбина, местната жена не е сигурна какво ще излезе, а фактът, че е чужденец, е голям минус. Когато вече се е доказал, едва тогава става "добра партия".
Докато българката вижда потенциала на такъв млад мъж, а фактът, че е българин, е плюс.

Какво точно става с автора, най-добре може да прецени той сам. Очевидно отправя погрешно послание, след като не е приет добре от зрелите жени, а благодарение на високите си доходи е търсен от тази част от младите момичета, които още не търсят обвързване, а се интересуват по-скоро от развлечения.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 08:07 от Uncommon

# 95
Автор е, аз съм изключително влюбчива и наивна жена, но виждам, че другите хора, не са такива. Внимават, преценяват, обаче заедно с тази разумност върви и една постоянна самота. И за двата пола говоря.

# 96

Да, това мъжете го умеят. Да не вкарват емоции. Затова авторът няма никакъв емоционален багаж.
И не разбира защо жените имат емоционален багаж. Малко трудно ще намери жена без такъв багаж.

# 97
Да, за това ми се вижда излишен напъна за търсене на на 30+ жена, да харесва някое от момичетата и това е.

# 98
  • София
Мен ме съмнява да му е лесно на автора с 20+, било то само и несериозно. Една от индикациите, че темата е фейк.
Бтв, от всяка възраст има най-различни типажи. Включително мислещи, сериозни, готови за обвързване. И понякога е свързано и с външността, но изобщо не винаги. Разбира се, тенденции има.
С натрупването на "емоционален багаж", част от хората "узряват".
Но аз не съм фен на такова "узряване". По-добре да си осъзнат от по-рано, отколкото да се осъзнаваш с "бой през пръстите" и да "клякаш" на компромиси. А после дамите се обиждали, ако мъжът ги избира заради компромис.

Бтв, интересно авторът къде се запознава с тия момичета 20-40. С тия ограничения и маски, опциите намаляват. Само не ми казвайте ... онлайн Simple Smile

# 99
Значи ако разбирам правилно автора е дошъл в БГ за по лесна плячка, но се оказва, че дори тук е трудно да намери. Ако изключим 20-28 годишните, които явно се лепят заради това, че има повечко пари.

Ще се лепят, докато му свършат парите. И тогава рязко ще изчезнат.
Много такива случаи е имало и още ще има. Нещата от живота.

# 100
Снощи си мислех, че днес на работа ще ми е супер тегаво и намирам тази култова тема. Аз съм над 30, но ако покрай мен се завърти някой 30-40 годишен и разбера, че се забавлява с 20 годишни, директно го пиша бракувана бройка. За мен подобни забавления говорят за сериозни дефицити и от там нататък не желая да говоря с такъв човек дори за времето.

# 101
Да, за това ми се вижда излишен напъна за търсене на на 30+ жена, да харесва някое от момичетата и това е.

Изключително е малка вероятността някой 20 годишна девойка да се събере за сериозна връзка с 40+ годишен Grinning

# 102
Поредни глупотевини се изписаха.
Ако мъж в 30-те излизал с жени в 20-те, което е повече от нормално, имал "дефицити", бил "незрял", е са. Smile
Ама, айде, аз съм млад "бекяр", "бей", простено ми е. Другите да му мислят. Mr. Green

Leonie, всичко добре, но за 98% от хората без да "блъскат" (не да копат на строежа задължително, а да е ангажирано изцяло времето им) постоянно, е невъзможно да имат "достатъчно" пари за всички, или почти всички капризи. Дори не са капризи, а покриване на всички нужди на едно семейство - заеми, ипотеки, храна, сметки, коли, почивки, ремонти, непредвидени, разходи по дете/деца, които само растат с годините, в същото време и нещо да остава, да има и фонд "мама и тати", както "и аз съм човек", и т.н., и т.н.
Не може ем дома чехльо, ем 10-15к заплата.
Също не съм съгласен за "уверен и неуверен".
Точно обратното - с колкото по-разнообразни жени излиза един мъж, толкова по-уверен и приспособим е, толкова по-ясни критерии би изчистил затова какъв партньор би искал до себе си.

А автора няма какво да го коментирам.
На мен ми е безобразно скучен, и формално-стерилен.
Не е до възраст, а до характер.
От вчера се регистрирал с 5 поста на кръст, седнал да се притеснява модераторите какво мислели, и че ще го триели. Смях.

Uncommon
, много си ми симпатична; сега ще ти кажа пък аз с някои неща как не съм съгласен и как си ги представям за тези в чужбина.
Жената може да си търси "стабилен" мъж колкото й душа иска. Приемам, че така й е насложено и някаква "природа" още от време оно.
Но моментът, в който "нашенецът" "се окопити" и стане "търсен", "желан", тези които преди не са го искали, защото нали "нямал възможност", не бил "добра партия", той вече няма да ги иска, и ще се ориентира към по-млади и "перспективни". Sunglasses

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 10:25 от FragranceFanatic

# 103

Изключително е малка вероятността някой 20 годишна девойка да се събере за сериозна връзка с 40+ годишен Grinning
Не съм сигурна, че е толкова малък. Особено ако мъжа е добре финансово.
Наистина ли не позваваш такива?

# 104
Забравих да допълня поста си, но в нов ще го направя "допълнението".
Никак не е странно 20-30 годишни момичета да се хващат с 40+, да не кажа 50+ годишни "плебеи", "вкиснати чичаци", с коремите, кръвното, многото здравословни проблеми, и всички други "плюсове".
Забравяте за породата с "daddy issues", която не е никак малък %.
Hands V

Общи условия

Активация на акаунт