Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 826
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Ние през деня нямаме такива дълги паузи. Макс 1ч сама, ако си заспи някъде или 2-3ч в количката навън, но не винаги. Почна и навън на разходка да ми се буди.

# 541
  • Denmark
Аз проблема с кратките дрямки си го реших като си седя на дивана и побутвам количката. Така спи понякога и 2-3 часа иначе 30 мин макс.

# 542
Про нас положението със съня се омаза тотално.
Никакъв режим няма, вечер заспива трудно, две вечери ми се буди с плач и трябва да ставам и да го успокоявам...
Изобщо ужас.
Мъжът ми си е вкъщи и му е фикс идея да държи детето будно, защото много било спяло и направо ми идва да си срежа веничките.
Изпратих му да си гледа клипчета на сп. Кенгуру и Йоана Маринова, за да добие някаква реална представа за съня на бебето на 3м.

# 543
Ето сега, игра си сама повече от 30мин на активната гимнастика и заспа на нея. Най-вероятно ще поспи 40мин или ако не я събуди някой шум (от баща ѝ Joy )

# 544
Мамита моето бебче се сдоби със 1-во зъбче 😱

От няколко дни е кисел като лимон, почти не спи, намали храненето почти до минимум...
Днес ставаме и както обикновено той си е кисел.
Почна да реве и гледам аз долу в ляво нещо се белее, помислих си, че е афта 🤔 та нали имам опит с две деца и знам, че зъбите са около 6-тия месец... Пипнах и като ме драсна разбрах, че не е афта. Последваха още няколко опита да видя какво има там, защото е на мястото на кучешкия зъб 😵 Еми... Прилагам резултата да видите и вие

# 545
  • София
Милото сладурче, честито зъбче! 😀

# 546
Честито първо зъбче! HugHug

# 547
Честито зъбче на малкото зайче🌝

# 548
На колко месеца бебчетата проявяват интерес към играчки? Моето е на 3+ и има много слаб интерес, почти никакъв. Само към една писукаща овчица.
Най-интересно ѝ е да я нося, да разглежда и да си лапа ръцете.

# 549
Хариста, малко със закъснение, но прегръдка и от мен!
Честито зъбче на адаша! ❤ На мен все рано ми се струва за тия зъбки, ама май не е толкова..
Със съня и ние нямаме никакъв режим през деня.. По същия начин като Роли, я поспи 30-40 минути, я не. В количката спи дълго, или следобед евентуално. Ще взема да попрочета и аз за режимите, че вече ми се иска да създадем някакъв. Мисля че е време вече, след 3 дни става на 3 месеца. Поне с нощния сън нямаме проблем, пу пу..

# 550
Мисля, че около 5 месец ще са им по- интересни играчките. Моя гледа и бута тези от активната гимнастика и висулката над леглото. Ама чак да са му интересни..

# 551
Здравейте супер мамиии! Аз пак отсъствах от фронта , но се прибрахме вкъщи снощи( в Англия) и вече всичко ми е по-спокойно. Свекървата беше развалила режима отвсякъде.. малкият постоянно на ръце, казвах и хиляда пъти да не го разнася на ръце ,а да му се радва , докато е в люлката или кошчето,но кой да ме чуе.. отговорът беше, че искала да му се порадва и накрая склоних.Ще се получи дълъг пост, да предупредя 😁.
The searcher добре дошла, честито бебче, ще го добавя в списъка. Съжалявам за проблемното раждане, моето също беше мъка, но си заслужава да премина през всичко, само за да държа в прегръдките си любовта на живота си ❤.
За Коледа решихме да вземем на малкия Sensory board ( монтесори играчка), много деца проявяват интерес към тях,а и много скоро ще може да си играе с нея, както и една дървена персонализирана дрънкалка с чесало за зъбки.
Ваксините първите ги сложихме седмица преди да навърши 2 месеца. Бяха 3 на брой, вдигна температура и така цял ден и цяла вечер,но на другия ден всичко беше наред. Дадох 3 дози течен парацетамол по препоръка на педиатъра.
Хариста съжалявам за татко ти, много тъжно ,наистина. Това е мъка,която остава за цял живот без значение дали са минали 1,5 или 20 години, загубата на най-близките хора оставя черна дупка в сърцето ни. Поплачи си, нагушкай детето. Пращам ти виртуални прегръдки ❤
Зезе да ти е много здраво и усмихнато детенцето, много ученолюбиво и послушно ❤❤❤.
Мама Наси ето го първият ни герой на групата с първо зъбче. Пожелавам ви лек и безпроблемен зъбен период (до колкото може да е такъв)🥰❤.
Аз да ви споделя поръчах на малкия кехлибарено герданче и днес го сложих. Започнал е яко да се плюмчи, неспокоен е, всичко пъха в устата си,най-често 2те ръце наведнъж и реших,че скоро и нас ще ни застигне тази мъка. Много четох за тези герданчета и реших да пробвам. Има и гривни,но при никнене на зъбки казват,че по-добре действали герданите,понеже са по-близо до проблема. Гривничките уж били по-добри при колики. Някоя друга да е решила да си закупи?

# 552
А добре дошла, Паола. Липсваше Hug
Хариста, много мъчно ми стана, гушкам те!
Днес малкият е просто невъзможен!
А мъжът ми два пъти!
Днес оставих малкия заспал в количката в хола при баща му и съм задремала от изтощение на спалнята.
След 30мин мъжът ми ме събуди, за да ме пита дали малкият е гладен.
Полудях!
Тежък ден ми е днес...

# 553
Да споделя и аз с какво се боря напоследък - акане веднъж на 3-4-5 дни, вече и Лактулозата не помага, пръцка си постоянно и мирише ужасно, но до там. Предполагам, че е от АМ - на Аптамил сме като дохранване. От 1-2 седмици играе сам на активната гимнастика, побутва играчките с ръце и им говори нещо.. Simple Smile. Аз го мъча да хваща дрънкалки-вече успява, но трябва да е на кеф. Иска да е на ръце почти постоянно - изправен и да гледа през прозореца. Ако го сложа да легне надава вой до небесата и реве до посиняване. Излизането на вън доста често е проблем поради същия факт - не вижда почти нищо като е легнал. Хората вече ме знаят като онази лудата с истеричното бебе Sad Мисля да поръчам раница и исках да ви питам каква и дали използвате. Също си мислех да му взема и шезлонг - ако някоя от вас ползва и е доволна, моля да сподели модел. За съня - спи от 19-1 ч, без да става да яде, през останалото време е през 3 часа. Има една предиобедна или следобедна дрямка от 2 часа, през останалото време дивее и аз се правя на маймуна за да го забавлявам - песни, танци, дрънкане с дрънкалки, носене и каквото там физиката и психиката ми позволяват в дадения момент. И ние се плюнчим яко, правим балончета и пъхаме ръцете в устата...целите юмручета, даже се и давим. Simple Smile

# 554
Ох, забравих да споделя и аз Simple Smile Нашата бухта онзи ден си " говори" с принцесите от бутилка с Данонино за пиене, после и с червените лампички на компютъра хахаха
Понякога много говори, друг път само се смее.
Утре имаме час за детска консултация. Интересно ми е колко ли е пораснала,  че днес пак махнах няколко бодита,които са ѝ малко, а уж големи изглеждат.
Купих днес панталонки от Лидл. Много д а сладки.
Няколко пъти съм писала, че слинговете са едно от най-добрите неща ,които съм купувала за баткото и ползвам с новото бебе.
Шезлонг ползвам ,но нали е много стар модел на Чико и ги няма вече. Им а всякакви за всякакви вкусове и джоб. Simple Smile Важното е да знаеш за какво точно го искаш.

Общи условия

Активация на акаунт