Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 824
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Ние сме на консултация в сряда и ме е страх, да не ми кажат че е дебел. Вече стана 8 кг и е в горната граница за възрастта си.
Преди няколко седмици купих няколко бодита и ги отделих, защото бяха големи и добре че ги видях днес, че аха и ще му станат малки.
Взех няколко ромпъра на Томи Типи или там както се произнася и съм много доволна. Ръкавите са ватирани, а ръцете на моя са постоянно студени откакто почна да ги ръба.
За носенето на ръце и ние сме в същото положение Simple Smile.

# 556
Лайка и вие ми липсвахте 😍!

Относно режим на малкия, опитвам се да изградя нещо като режим или по - скоро той си е изградил,но на мен ми харесва!
Ставаме към 8,9. Давам му витаминки, пробиотик, мия лице , сменям памперс, мия дупе, храня, играем си и към 11 пак му се доспива, удря една бърза дрямка за половин, 1 час и си играем, храним и сменяме пак и следобедния му сън е към 14,15:00 часа. Спинка 2,3 часа и като се събуди отново предходните занимания и го къпя в 21:30 и към 10 и нещо е заспал. Обаче напоследък нещо ми се буди по няколко пъти на вечер .. скок в растежа най-вероятно, надявам се да го сведем отново до веднъж на вечер 😁. Но не мисля да махам нощното хранене, защото не искам да се цедя, предпочитам малкият да ме изпразва( ужас,как звучи само 😂).

# 557
Моят вчера само от шишенце е ял.
Тази нощ се събудих цялата мокра от гърдите.
Добре че сега през нощта поне иска да суче, че хич не ми се занимава с шишета и млека.

# 558
Добре че сега през нощта поне иска да суче, че хич не ми се занимава с шишета и млека.
А защо изобщо се занимаваш с шишета щом имаш кърма?

# 559
Шишетата не са ми проблем Simple Smile. Проблем ми е ставането в 7. Вече почнах да се скатавам и да моля майка ми да го гледа половин час, че да мога да полежа. Вечерните хранения скоро няма да ни отпаднат. Яде малки порции и на често.

# 560
  • Denmark
Хаххаха, и моят ме "изпразва" по няколко пъти на вечер Joy , но поне днес станахме в 10, което е направооо Heart Eyes не си представям ако сме на АМ постоянно и да ставам да правя мляко, пък да го приспивам после... Леле, леле. Не. Grinning Ще кърмя докато спре да яде през нощта. Joy
Паола, само 2 пъти ли спи през деня?
Рики спи по 5 пъти Flushed на час и половина макс, защото става невъзможно кисел. Sweat

# 561
Да чукам на дърво вечер заспива в момента в който помирише възглавницата. Храня го, оригва се и заспива. Снощи яде в 6.30, 11, 2, 5.

# 562
А защо изобщо се занимаваш с шишета щом имаш кърма?
Защото не иска да суче, когато е преуморен.
Почва да реве и да се дърпа, когато го сложа на гърдата.
Дам ли му шишето, си яде нормално.

# 563
Марая ами понякога и по 3 пъти ,но по-кратки дремки по 30,40 мин. Сега гледам да му направя така режима. Да е буден 2,3 часа сутрин и към 11 да спинка по възможност поне час.. и към 2,3 на обед да спинка следобеден сън,който да е по-дълъг и после последната пауза да е около 4 часа преди да си легне вечер, тъкмо е много изморен и заспива веднага след баня.

Лайка нормално да иска шишето, от него е по-лесно , не трябва да се труди 😁. Мен за това ме беше страх да не свикне на шише, защото първите дни след болницата го дохранвах вечер само с АМ докато ми слезе кърмата. Слава богу това продължи само няколко дена от тогава е на кърма на поискване. Ако дохранваш с АМ може и да не произвеждаш достатъчно мляко спрямо нуждите на детето, защото колкото суче то, толкова и се произвежда и от там идва раздразнението и нежеланието да суче.

# 564
Моята не иска да помирише гърда 😁 в момента, в който тръгна да я слагам да суче, започва истеричен рев... И така вече месец. Пробвах легнала, биологична поза, права, на възглавница... Не и не. Какво е това чудо...

# 565
О, аз и без това нямам намерение да кърмя още дълго.
Ако имам още няколко седмици нощем да ме ползва за залъгалка, пак добре.
Ако не-здраве да е.

# 566
Връщам се от ДК : +1 кг( 6700) +4см( 60) , плака точно 3 секунди на ваксината и после се хили като ряпа Simple Smile От 08 сутринта съм на крак( буквално), оставих баткото на градина и с малката и с количката, навъртяхме едно 10на км до педиатъра, до няколко магазина за пазар. Сега сядам , драсвам два реда и се захващам с готвене, че много ми  се яде пиле с ориз Simple Smile Да видим само дали ще мога да си вдигна краката и да направя 15 мин на масажната облегалка....
Вчера сортирах подаръците, оказа се, че няма къде да ги крия вече...хахах Но пък напълних една торба пак с бебешки дрехи за една приятелка, и една голяяяяма торба с дрехи и играчки за една метачка на  улицата Simple Smile Та ще зарадвам не само моето дете, но и чуждите внуци Simple Smile

# 567
Ох, нашият е на 3 месеца и 1 седмица, а още няма 6 кила 😂 Иначе е 66 см, а се е родил 50. Изглежда ми пухкавичък, пък е малко кила, но той много ака, по 5-6 пъти на ден по мнооооого. Иначе е само на кърма, хапва си, мисля че имам, през деня изцеждам (ако се налага) около 100 мл, тоест се надявам то да си изсуква поне 150, а през нощта може и 200 да изцедя. Аз цедя поне веднъж за 24 часа, защото моят хубостник още от раждането си спи цяла нощ и гърдите ми ще се пръснат, та плюса от спящото по цяла нощ бебе го няма за мен. В 2-3 си ставам да се цедя. Аз лично понякога давам от шише, защото ако суче, суче по 40-60 минути 😬 А от шишето е лесно, за 10-15 минути е готов 😎 В някои дни е толкова кисел и само се дърпа, суче, мята и не ми издържат нервите и просто се цедя, защото го усмирявам половин час, докато засуче като хората, та не, мерси.

И нашата ваксина беше днес, плака малко човече от предния път, въпреки че сега беше само една, но като цяло плаче минутка след боцването. После вкъщи плака много жално, сложих му кул пач и се успокои. Сега само спи, хапна малко и пак спи. Даже съм го облякла в пижамка, цял ден сигурно ще спи, нека му е по-свободно.

Започна много да се заиграва, опитва съвсем съзнателно да хване играчките, доволна съм. Упражненията и масажите, които правим преди всяко хранене носят своите плодове. Вече вдига много лесно глава, върти, гледа, но все още е клюмнала главата му на едната страна, трябва си още работа.

# 568
  • Пловдив
Хаххаха, и моят ме "изпразва" по няколко пъти на вечер Joy , но поне днес станахме в 10, което е направооо Heart Eyes не си представям ако сме на АМ постоянно и да ставам да правя мляко, пък да го приспивам после... Леле, леле. Не. Grinning Ще кърмя докато спре да яде през нощта. Joy
Рики спи по 5 пъти Flushed на час и половина макс, защото става невъзможно кисел. Sweat

Ние сме изцяло на АМ от началото на втори месец. Вечер си приготвям на нощното шкафче три шишенца с точното количество вода + три дози АМ. Само като я чуя , че започва да се върти и диша тежко и примлясква директно смесвам и съм готова. Така че не е сложно, ако се наложи, има решение, което е лесно и удобно . Simple Smile

Ние сме малко хаотични със спането през деня, но задължително има дълга дрямка от около 2 часа между 14-16 часа или 15-17 ч. Сутрин правим кратка освежаваща дрямка между 9-9:30 ( приблизителни часове) Simple Smile

# 569

Ние сме изцяло на АМ от началото на втори месец. Вечер си приготвям на нощното шкафче три шишенца с точното количество вода + три дози АМ. Само като я чуя , че започва да се върти и диша тежко и примлясква директно смесвам и съм готова. Така че не е сложно, ако се наложи, има решение, което е лесно и удобно . Simple Smile

Ние сме малко хаотични със спането през деня, но задължително има дълга дрямка от около 2 часа между 14-16 часа или 15-17 ч. Сутрин правим кратка освежаваща дрямка между 9-9:30 ( приблизителни часове) Simple Smile
Лошото на АМ е че трябва да се прави с гореща вода ( 70 градуса) за се убият микробите и малко трудно приготвиш точното количество вода.
Аз съм с два термоса, един за топла и друг за студена преварена вода, за да мога да направя млякото нито горещо, нито студено, макар АМ което ползвам не трябва да се залива с гореща вода и пак ми е трудно да наглася температурата.

Общи условия

Активация на акаунт